Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: D'ale lui State

Mesajde State » 26 Iun 2014, 09:44

Ne-am motorizat cu "ceva bun".
Imagine

Sa reusim sa producem mai multa:
Imagine

Daca nu , avem planul "B":
Imagine

In asta a stat o tuica 30 si ceva de ani. A fost desfacut la nunta unchiului meu. La nunta mea , am avut una mai tinerica, de doar 22 anisori. :D
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Jean Valjean » 27 Iun 2014, 07:51

State scrie:Ne-am motorizat cu "ceva bun".

Dupa asa ceva ma uitam si eu la un moment dat.
Poti sa dai mai multe detalii: pret, impozit, rca, consum etc ?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde State » 27 Iun 2014, 09:17

Jean Valjean scrie:Dupa asa ceva ma uitam si eu la un moment dat.
Poti sa dai mai multe detalii: pret, impozit, rca, consum etc ?

Eu am dat 44mil pe mosneag + inca un set de cauciucuri cu jenti cu tot, de iarna.
Impozitul e 100lei pe an.
RCA-ul e 400si ceva de lei pe jumatate de an.
Rogvineta e 120lei pe jumatate de an(e trecuta ca autoutilitara- are 6 locuri+marfa).
Consumul in gol e undeva la 6%, cu mers normal(nu stilul smuls). Incarcat inca n-am facut calculele. La noapte fac primul trasnport incarcat. O sa-ti zic si cati stupi intra in ea. :D
Are si carlig de remorcare, cu sarcina maxima 1500kg cu sistem de franare. Fara sistem de franare, 600kg.
Motorul e 1,6D cu aspiratie, fara turbo , fara nimic electronic. Mie imi pare foarte teapan. Directia , chiar daca e fara servo, merge foarte usor. Iei viraje foarte usor, vireaza ca autobuzul. :)
Ca si parti negative:
-cand e gol, patineaza pe drumuri cu noroi dar o rezolvi cu lanturi de zapada. :D
Altceva n-am observat deocamdata.
Daca vrei sa-ti iei un cazan din asta, ia-ti ori de marfa ori mixt, nu lua de persoane, asta in cazul in care vrei sa cari cu el. Daca e 8+1 si scoti canapelele din ea, sa cari marfa, s-ar putea sa ramai fara talon.
Nu o poti trece pe numele tau decat daca platesti taxa, care costa inca o data cat masina+inca ceva. Eu am facut un contract de comodat pe 30 de ani si ii platesc eu impozitul proprietarului.
Cauciucuri se gasesc usor. Chiar ieri am luat "C"-uri de vara , aproape noi, la 100lei bucata. Piese se gasesc usor si sunt ieftine.Eu ma gandesc sa mai iau unul fara acte, pentru dezmembrat.
Eu sunt multumit pentru alegerea facuta.
Pentru ce am eu nevoie deocamdata, e perfect. Acum nu stiu ce asteptari ai tu de la o astfel de masina. Daca vrei sa o vezi, ne putem intanli in Bucuresti sau oriunde si ti-o dau sa mergi cu ea.
State

Mesajde State » 27 Iun 2014, 09:20

Am uitat ceva.
Motoarele astea merg foarte bine cu ulei de floarea soarelui. :D E mai ieftin decat motorina si nu poluezi. Nu creste consumul deloc, ba chiar merge mai bine, e mai silentios.
State

Mesajde stefanmadalin » 27 Iun 2014, 09:38

http://www.youtube.com/watch?v=p0iGUgMWGXc

Sper ca nu vrei sa faci prostia asta!!!
stefanmadalin

Mesajde State » 27 Iun 2014, 09:46

Cine naiba l-a pus sa bage ulei in Logan ?
Uleiul functioneaza la motoarele cu aspiratie, fara turbo si alte minuni(motoarele vechi in general). Trebuie sa te documentezi inainte sa-ti distrugi motorul.
State

Mesajde stefanmadalin » 27 Iun 2014, 09:54

Pompa de injectie si injectoare au toate diesel-urile. :!:
stefanmadalin

Mesajde State » 27 Iun 2014, 10:06

stefanmadalin scrie:Pompa de injectie si injectoare au toate diesel-urile. :!:

Exact, diferenta intre DCI, TDI, TD si D fiind presiunea si senzorii. La motoarele "D"(adica diesel simplu, cu aspiratie) majoritatea pompelor sunt in linie.
Stiu ca tu esti in domeniul agriculturii. Intreaba tractoristii aia cu U650 cati dintre ei merg cu ulei de rapita. :)
Nu vorbesc balarii. Inainte de achizitionarea acestui masin(n-am scris gresit), am stat de vorba cu un proprietar cu aceeasi motorizare. Merge de mai bine de 500.000km cu ulei de floare. Iarna, baga amestec 50-50. Pe timp de vara, nu sughite deloc. Pe galeria de evacuare a pus o spirala din Cu prin care trece uleiul, sa se incalzeasca. Fiind mai fluid, merge mult mai bine.
Este foarte adevarat ca nu toate motoarele Diesel functioneaza cu ulei. Tocmai de aceea sunt o gramada de "nefericiti" pe youtube.
Acum eu nu invat pe nimeni sa faca cum fac eu. Mie imi merge si inca foarte bine.
Sunt foarte multe pe internetul asta mare. Sunt oameni care merg cu asa ceva de ani de zile. Sunt si o gramada care au dat-o in bara, cu uleiuri amestecate cu benzina, acetona , etc. E fix problema fiecaruia cum culege informatia.
State

Mesajde cantemir » 27 Iun 2014, 11:23

Motoarele non-euro functioneaza perfect pe ulei de floarea soarelui sau rapita.

Am de sase ani un generator Einhell 4,5kW, monocilindru 350cc cu pompa -injector. A "mirosit" motorina doar in rodaj! Acu' miroase a floricele de porumb sau... chiar a mici! :o
La motoarele cu catalizator, sonde Lambda, calculator, injectoare piezo si filtru de particule... chiar si o motorina cu ceva parafina, le vine de hac!
cantemir

Mesajde State » 27 Iun 2014, 13:20

cantemir scrie:La motoarele cu catalizator, sonde Lambda, calculator, injectoare piezo si filtru de particule... chiar si o motorina cu ceva parafina, le vine de hac!

Chiar si Biodieselul le face probleme. Spune Stan patitu'. 8-) Din ce-i facut biodieselul...? Uleiuri reciclate(atat auto cat si comestibile), ulei de rapita, soda si altele.
Eu merg in continuare pe floarea-soarelui. Ieftin si miroase a gogosi. :lol:
State

Mesajde Jean Valjean » 27 Iun 2014, 17:18

Hai ca asta cu uleiul e tare. Habar n-aveam ca se poate sa mergi cu masina cu ulei.
Insa am o nedumerire: de ce as baga ulei in rezervor in conditiile in care pretul este cu putin mai mic decat la motorina?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde TDI » 27 Iun 2014, 17:36

Uleiul de fs se gaseste si cu 4 lei.
TDI

Mesajde cristi_vidican » 27 Iun 2014, 21:06

O părere ...
Când ai mașini mai vechi, riști să fii tras pe dreapta de poliție mai des decât dacă ai mașini mai noi.
Îți doresc să nu te tragă nimeni pe dreapta :)
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde State » 28 Iun 2014, 04:05

Baieti, ma doare-n c*r de politie.Am tot in regula,absolut. De ce sa bag ulei?Motorul merge mai bine,e mai silentios,nu scoate fum,e mai ieftin.Uleiul a fost si 3,4lei.Motorina 6,4.E bine? Chiar in acest moment sunt pe drumurile patriei,mai am cam 200km si ajung la destinatie.Sunt fericit!Imi duc albinele la floare!Scuze pt greseli,scriu de pe tlf si sunt nedormit.V-am pupat!
State

Mesajde Arhivistu » 28 Iun 2014, 16:57

Iti poti pune si tu o cultura de FS,impusti 2, 3 iepuri dintr-o lovitura,ulei pt acasa,pt masina,si miere la albine :)
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde State » 29 Iun 2014, 11:02

Salutare.Am facut o alegere buna cu mutatul.Aici unde sunt acum, am mai multe lanuri de FS in diferite stadii.Sunt doua culturi mari unde este inflorita dar putin cam departe(1,5-2km),restul sunt la botul calului. Mai sunt pepeni,dovleci si alte marunte.N-am vazut asa activitate la urdinis de cand am eu albine.La munte nu aveau asa mult cules iar pentru mine e prima oara cand le duc undeva.
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?