Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

de la roi la ce o fi

Mesajde octavi » 29 Iun 2014, 11:25

nu vreau sa pun intrebari mai bine citesc ce se scrie pe aici bag la cap si tac
multi ma vor pune la zid si vor zice .............. dece spun asta!?
povestea incepe la inceputul lunii in curs cu un roi, sun pe un prieten care anul trecut a tinut stupii pe langa pamantul meu, taniar se zice la noi in vest cel putin in bihor se stie ce inseamna, hai mai prinde un roi ca sa bagat in wc mai bun loc nu avea :lol: nu pot ca nu am timp.... bun sun pe altul.... nu vin ca nu pot, ce sa ma fac? merg in oras acasa caut o lada ma intorc la ferma gauresc un flacon dau cu apa pe ele si ma gandesc cum fac, nici o posibilitate de scuturat, alta nu stiam cu rame stropite, cu puiet cu mai stiu eu ce, am inceput sa le matur frumos incet in lada cu pana de gasca cu mana cum am putut, am pus lada jos seara toate au intrat la noua casuta, seara respectiva ma tot manca in fund sa caut despre ele plus ca 1 familie nu-i familie. ce ma fac de ras! am mai cumparat inca doua, nestiutor nu am luat teapa dar nuci prea super n-au fost undeva pe 7-8 rame pline, oricum banii pe masura, tot nu m-ia ajuns am cumpara 10 de la un om batran corect si cinstit foarte bune familii, de undeva din zona de deal in jud arad, si iar 10 si iar 7 si azi pe 29 iun am ajuns la 30 de familii, aici ma vor pune unii la zid!!!
nu te pricepi vor murii etc, nu imi e frica mai studiez mai invat si ma bazez si pe ajutorul a 2-3 stupari 1 batran de 70 ani stupar din tata in fiu si unul mai tanar cel de care pomeneam mai sus, apoi o fi cumva.
am dorit prin aceste cuvinte sa va spun bine v-am gasit, si uite cum am fost virusat de bongarii acestia :D
octavi

Re: de la roi la ce o fi

Mesajde delorin I » 29 Iun 2014, 11:36

Bun venit! Ce e ala taniar? Nu am auzit si nu inteleg la ce te referi...dar 30...e putin cam MUUULT chiar asa din prima! DAr acum spate si timp sa ai sa le poti duce!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde TDI » 29 Iun 2014, 11:40

E frumos. Hrana si tratamente cand trebuie.
TDI

Mesajde octavi » 29 Iun 2014, 11:42

taniar ar fi stana defapt este casa undeva in hotar cu pamantul aferent, avantaj este ca am curent,de aici utilitati tv, frigider fantana forata etc casa este veche asa o si reamenajez sa bata in rustic ca pe vremuri, am cuptor de 150 de ani :D ,
octavi

Mesajde delorin I » 29 Iun 2014, 12:19

Frumos...poze, poze...:)
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Lucian63 » 29 Iun 2014, 15:50

Bravo! Bine ai venit!
Sa fii sanatos si sa-i tii sanatosi! ... Si sa ai spor la ei, si de la ei!
Acu, te-ai inhamat la o treaba deloc usoara!... Bafta si succes!
Lucian63

Mesajde proapis13 » 29 Iun 2014, 16:03

Bun venit pe forum si la mai mare :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde valy » 29 Iun 2014, 18:40

felicitari pentru curaj, bine ai venit!spor in toate si caturi pline.
valy

Mesajde octavi » 29 Iun 2014, 23:43

multumesc tuturor, am sa fac si poze daca ajung maine
octavi

Mesajde Mircea_63 » 29 Iun 2014, 23:52

Tavi, bun venit! Iti recomand sa iti faci pagina ta personala. Uite aici viewforum.php?f=15

Pagina asta poate fi mutata direct acolo, iar titlul -daca tu consideri necesar- poate fi schimbat. Te felicit pentru cum ai inceput. Pentru tine...incearca sa fii mai atent la gramatica si ortografie.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde B.K » 30 Iun 2014, 08:43

Mircea_63 scrie:incearca sa fii mai atent la gramatica si ortografie.

Unde-i modigliani sa-l pedepseasca putin !? :lol:
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde octavi » 08 Iul 2014, 18:14

azi am apucat sa storc primii doi stupi orizontali, a venit ploaia pe urma, a iesit 30kg de la doua familii,plus inca ce a ramas pe trei rame/stup care erau pline cu larve in mijloc si nu le-am scos. :D
octavi

Mesajde MIHALACHE » 08 Iul 2014, 21:48

O familie de albine trbuie sa aiba cateva kg de miere pentru a se hrani daca vremea se strica si nu poate culege va suferi nu este bine sa luam mierea din cuib an speranta ca vor aduce alta acest lucru depinde mult de vreme,ploaie canicula.
MIHALACHE

Mesajde octavi » 08 Iul 2014, 22:39

am fost atent la acest lucru au ramas cel putin cu 5kg per familie, ma gandesc ca le ajunge, cules au foarte bun, doar sa poata iesi.
fagurii trebuiesc taiati la nivelul ramelor? sau doar descapaciti?in ideea ca sunt unii mai lungi ca altii
octavi

Mesajde Adi Hodis » 09 Iul 2014, 11:12

octavi scrie: ...
fagurii trebuiesc taiati la nivelul ramelor? sau doar descapaciti?in ideea ca sunt unii mai lungi ca altii

Salut si bun venit in ”stup”. :)
Fagurii ... ambele variante sînt valabile. Executia este mai delicata. Important este sa iasa toate celulele alungite la nivel cu grosimea spetezei.
Un alt lucru important ... fagurii noi, la centrifugarea tangentiala, se pot rupe. Nu rezista la aceeasi viteza de centrifugare cu fagurii vechi, ( de culori maro spre negru ). Ca sa nu se rupa se învîrt mai incet si daca-i intorci de trei ori, iese f b.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde ves.lucian.zabrani » 09 Iul 2014, 21:56

Octavi , bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Următorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR