Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dacii - Adevaruri tulburatoare

Mesajde delorin I » 01 Iul 2014, 22:05

Fabiane, am pretentii de la tine! Ce pui aici un articol de 2 bani? Doar ce l-am deschis m-au izbit titlurile! Daca nu citeam articolul nu aflam cel mai mare secret...cat de chinuiti am fost saracii de noi! Ne-au mintit astia si ca suntem buricul Pamantului...refuz sa citesc asa ceva...la fel cum refuz sa ma uit la OTV! Articolul tau si OTV...merg pe o frecventa similara!

Gicuta taica care sunt acele argumente ale tale de bun simt? Stii pe undeva pe un deal, un loc unde semenii nostri inca sunt sacrificati in cinstea lui Zalmolxe? Pot sa fac si eu cateva recomandari cu cine sa fie urmatorii? E drept ca nu prea mai sunt puri, ba din contra! Ceva obiceiuri ratacite or fi- unele mai vechi decat dacii cum este de ppilda acel Izvor al Tamaduirii care suprapune un cult al zeitei mama! Dar tineti cont cuvintele lui Stefan -voda care v-a fost baci pana la adanci batraneti- pana si aaratele acelea de covoare si prosoape pe care le pretindem romanesti, cu motive traditionale romanesti, pana si acele sunt in mare parte rezultat al circulatiei motivelor florale in Orient si aici pe la Portile Balcanilor! Hai cine mai baga un adevar tulburator sa ma cutremur si eu? Din astea conspirationiste...sunt satul!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 01 Iul 2014, 22:20

delorin I scrie:... pana si aaratele acelea de covoare si prosoape pe care le pretindem romanesti, cu motive traditionale romanesti, pana si acele sunt in mare parte rezultat al circulatiei motivelor florale in Orient si aici pe la Portile Balcanilor!

Din Dobrogea si pina la Satu Mare si de la Severin pina dincolo de Prut motivele florale de pe covoarele romanesti sunt asemanatoare,
la fel si cele de pe IE
esti istoric si ar trebui sa stii ca turcaletii aia pe care ii ridici in slavi nu au pus niciodata piciorul in Maramures sau Tara Oasului :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde redoo » 01 Iul 2014, 22:27

cornelioandanciu scrie:
State scrie:http://www.diasporatv.eu/un-mare-secret-mondial-ascuns-despre-romania-se-schimba-istoria-tarii-noastre/

Nu cred ca este complet articolul, s-a omis sa se spuna ca Dacii descindeau direct din extraterestri! :lol:

extraterestri de pe vega....asa zice pavel corut
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde State » 01 Iul 2014, 22:28

delorin I scrie:Fabiane, am pretentii de la tine! Ce pui aici un articol de 2 bani?

Ia sa-ti treaca: http://detectiemetal.com/viewtopic.php?f=14&t=6457
Citeste putinele comentarii de la niste oameni avizati. Unii sunt arheologi si pasionati de istorie. Unii sunt amatori(ca si mine) si nu le poti cere prea mult. :)
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde State » 01 Iul 2014, 22:42

cornelioandanciu scrie: De Corut sint un pic dezamagit , l-am auzit odata vorbind foarte urat de Iisus Hristos

Uite, eu asta mi-as pune-o in rama ! :lol:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde delorin I » 01 Iul 2014, 22:47

Turcaletii aceia:)) au fost suficienti de insemnati incat sa fie folositi de regii unguri acolo unde a fost nevoie si anume la paza frontierei! Cu documente tarzii in fata inca se pot gasi urmele lor...Dar departe de noi a dori sa demonstram asa ceva...Nu vreau sa ridic in slavi un neadevar! Dar nu as putea spune ca intr-o poarta de acces precum Severin- care doar din nume realizezi ca e un slavism si care e demonstrat ca inainte de intemeierea statului Tara Romaneasca, a apartinut de bulgari, fiind o marca a lor de frontiera- pe model U-craina, nu au aparut alogeni. Si nu ma refer aici la turcici ! Din documentele arabe, hanatul Hoardei de Aur avea ca limita de vest- Portile de fier, dar asta nu inseamna nimic! Portile de acces sunt PRIMELE VIZATE DE INFLUENTE STRAINE! Romanizarea a fost extrem de puternica in zona Cazanelor! S-a facut un pod...asta spune totul! Au adus colonisti la minele de aur! Au ramas daci care au refuzat sa traiasca alaturi de romani, au trebuit sa se retraga asa cum au facut indienii americani impinsi de civilizatie! Valea Trotusului - pasul Oituz- daca privim harta cu asezarile ceangailor vom constata- cu tot ca valurile lor de colonizare sunt uneori tarzii, ca sunt precum o palnie cu baza mica in pasul OItuz! Iorga si Papacostea cred ca Bacaul este printre ultimele judete alipite Moldovei, inainte de Vrancea....Se spune ca- si asta chiar de catre scoala comunista- valahii au pastrat ca locuire impinsi de migratori, doar vaile inalte ale muntilor! Acum se discuta de patrunderi cumane de pilda chiar si in acele locuri! Exceptional ca studiu de caz Valea SEBESULUI care se numeste in partea de sus valea Frumoasei! Se vede ce se intampla cand un factor strain preseaza autohtonii! Acestia se retrag! DAca"au sange in vene" autohtonii pot reveni in timp daca elementul colonialist nu e sustinut! De la daci si pana astazi- cate natii au mai trecut prin Severin? Cati au ramas? Cati sunt amestecati? De pila Marina(cu scuze si iertare anticipata) in zona Tulcei este nume care denota un stramos bulgar sau chiar bulgari! In mod paradoxal fratii unuia dintre cei mai de seama lideri legionari ai nostri, aveau nume precum Decebal, Traian in timp ce pe linie paterna erau POLONEZI! Si asta este o chestie dovedita si nu doar la noi- alogenul devine mai extremist si mai feroce decat localnicul pentru a se integra si a fi acceptat! Am un prieten plecat in Germania, care de roman ce este a trecut-o pe fiica sa la catolicism doar ca sa se integreze... Dar fiecare avem dreptul de a fi ceea ce alegem si sa nu fim judecati dupa ce au facut sau au fost bunicii sau parintii nostri! Oricum este irelevat cat de daci suntem! Haideti sa fim valahi, sa fim romani, sa ne bucuram de ce altii au cladit pentru noi si sa construim! Cand adevarurile vor fi scoase la lumina si vor fi confirmate, nu vor avea nevoie de jurnalisti de 2 bani si de gazete asemeni pe care nu le citeste nimeni. Le vom trece in cartile de scoala...deocamdata suntem in REDESCOPERIRE! Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne legam de acei oameni exceptionali pe care tara asta i-a dat!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 01 Iul 2014, 22:48

Si va rog sa nu amestecam- mistica cu istoria! Oricat de fantastica ar fi ea!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 01 Iul 2014, 23:31

delorin I scrie:.... Severin- care doar din nume realizezi ca e un slavism
Din documentele arabe, hanatul Hoardei de Aur avea ca limita de vest- Portile de fier,
Romanizarea a fost extrem de puternica in zona Cazanelor! S-a facut un pod...asta spune totul! De la daci si pana astazi- cate natii au mai trecut prin Severin? Cati au ramas? Cati sunt amestecati?
De pila Marina(cu scuze si iertare anticipata) in zona Tulcei este nume care denota un stramos bulgar sau chiar bulgari! !

Severin s-a numit prima data Drubeta si a fost al treilea mare oras al daciei,asta nu aveai de unde sa stii
Septimiu Sever a ridicat Drubeta la rangul de colonie si in cinstea lui orrasul i-a dus numele pina azi
Daca pina acum te suspectam de ,,turcisme'' acum sunt sigur ca le tii isonul stramosilor ungurilor si nu DACILOR
Pentru cultura ta generala Hoarda Tatara NU A AJUNS NICIODATA LA PORTILE DE FIER
DA,romanizarea a fost puternica in zona Mehedintiului,dovada onomastica romaneasca cu radacini latine
Numele ce-l port,Marina,a fost adus de catre stramosii mei incoace de Dunare pe la 1670 si apartine unor negustori greci ce au fost impinsi de nevoi si de turci pe teritoriul Romaniei,mentionarea asezarii familiei incoace de dunare este mentionata in zapisul bisericii din Hinova alaturi de alte nume sirbesti
Ca teritoriul din zona Seferinului a apartinut pe rind,cind romanilor,cins ungurilor,cind cavalerilor ioaniti,cind turcilor,niciodata bulgarilor,vezi ca aici te inseli
pina sa devina Banat asta toata lumea o stie,insa acest teritoriu bogat nu a fost parasit niciodata
Unul dintre avantajele Severinului de a rezistat a fost faptul ca in golful Orsovei actuale a fost Rusava,cel mai mare port de la Dunare
P.S.Poti scrie vreodata ceva despre cineva pe forumul asta fara sa razbat din cuvintele tale acea rautate intentionata ???
PS 2Discutia noastra trebuia sa continuie cu raspunsul la intrebarea mea adresata tie cu cateva postari in urma ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde redoo » 01 Iul 2014, 23:47

proapis13 scrie:
delorin I scrie:.... Severin- care doar din nume realizezi ca e un slavism
Din documentele arabe, hanatul Hoardei de Aur avea ca limita de vest- Portile de fier,
Romanizarea a fost extrem de puternica in zona Cazanelor! S-a facut un pod...asta spune totul! De la daci si pana astazi- cate natii au mai trecut prin Severin? Cati au ramas? Cati sunt amestecati?
De pila Marina(cu scuze si iertare anticipata) in zona Tulcei este nume care denota un stramos bulgar sau chiar bulgari! !

Severin s-a numit prima data Drubeta si a fost al treilea mare oras al daciei,asta nu aveai de unde sa stii
Septimiu Sever a ridicat Drubeta la rangul de colonie si in cinstea lui orrasul i-a dus numele pina azi
Daca pina acum te suspectam de ,,turcisme'' acum sunt sigur ca le tii isonul stramosilor ungurilor si nu DACILOR
Pentru cultura ta generala Hoarda Tatara NU A AJUNS NICIODATA LA PORTILE DE FIER
DA,romanizarea a fost puternica in zona Mehedintiului,dovada onomastica romaneasca cu radacini latine
Numele ce-l port,Marina,a fost adus de catre stramosii mei incoace de Dunare pe la 1670 si apartine unor negustori greci ce au fost impinsi de nevoi si de turci pe teritoriul Romaniei,mentionarea asezarii familiei incoace de dunare este mentionata in zapisul bisericii din Hinova alaturi de alte nume sirbesti
Ca teritoriul din zona Seferinului a apartinut pe rind,cind romanilor,cins ungurilor,cind cavalerilor ioaniti,cind turcilor,niciodata bulgarilor,vezi ca aici te inseli
pina sa devina Banat asta toata lumea o stie,insa acest teritoriu bogat nu a fost parasit niciodata
Unul dintre avantajele Severinului de a rezistat a fost faptul ca in golful Orsovei actuale a fost Rusava,cel mai mare port de la Dunare
P.S.Poti scrie vreodata ceva despre cineva pe forumul asta fara sa razbat din cuvintele tale acea rautate intentionata ???
PS 2Discutia noastra trebuia sa continuie cu raspunsul la intrebarea mea adresata tie cu cateva postari in urma ;)

Chiar azi am avut o discutie cu seful meu care este bulgar, despre imperiul valaho-bulgar/al doilea imperiu bulgar cum zic ei...cert este ca ungurii au format Banatul Severinului dupa ce l-au luat din imperiu.
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde delorin I » 02 Iul 2014, 00:12

Promit revin curand cu surse...avem de a face cu un adversar citit....care nu ne crede pe cuvant...Si totusi afirm PUBLI: SEVERINUL - in slava se traduce cu "de nord" a fost o marca de frontiera, un cap de pod al bulgarilor, care au stapanit destul de mult o vreme si dincoace de Dunare!
Ultima oară modificat de delorin I pe 02 Iul 2014, 00:23, modificat 1 dată în total.

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 02 Iul 2014, 00:17

redoo scrie:Chiar azi am avut o discutie cu seful meu care este bulgar, despre imperiul valaho-bulgar/al doilea imperiu bulgar cum zic ei...cert este ca ungurii au format Banatul Severinului dupa ce l-au luat din imperiu.

Cetatea Severinului a fost construita impotriva incursiunilor de jaf si cotropire Taratului Bulgar in zona
Severinul,sau Banatul de Severin cum s-a numit prima data cetatea nu a apartinut niciodata bulgarilor
zona a fost cum am mai scris de tampon si de cantonare a diferitelor trupe vremelnice cuceritoare a zonei
Si mecanicul de la Vidin unde-mi fac starea tehnica la masina a incercat sa ma convinga ca numele de
Frumosu vine din bulgara si in romaneste inseamna frumos iar pentru vorbitorii de vlaha din Bulgaria tot la fel :lol:
Ca o curiozitate,m-am interesat de la el de originile familiei lui,sunt din Ostrovul Corbului si cind au fugit din Romania tot bulgari erau dar si-au tinut minte limba - limba vlahilor...adica limba romaneasca in care am purtat discutia :lol:
E complicata istoria asta si fiecare parte scrie ce-i convine :!:
proapis13

Mesajde ignatov andrei » 02 Iul 2014, 22:44

cornelioandanciu scrie:Cand o sa fii la ananghie si o sa treci printr-o intamplare rea, Doamne fereste sa nu se intample asta, va fi suficient sa spui Doamne, Dumnezeule, in numele fiului tau Iisus Hristos ajuta-ma! Si o sa vezi atunci de ce trebuie sa pui in rama chestia de mai sus!

Nu dati NUME, Universului...
UNIVERS... si atat!
Facem parte din EL, putini constientizeaza acest lucru!
ignatov andrei

Mesajde delorin I » 02 Iul 2014, 22:45

proapis13 scrie:Cetatea Severinului a fost construita impotriva incursiunilor de jaf si cotropire Taratului Bulgar in zona
Severinul,sau Banatul de Severin cum s-a numit prima data cetatea nu a apartinut niciodata bulgarilor
zona a fost cum am mai scris de tampon si de cantonare a diferitelor trupe vremelnice cuceritoare a zonei
Si mecanicul de la Vidin unde-mi fac starea tehnica la masina a incercat sa ma convinga ca numele de
Frumosu vine din bulgara si in romaneste inseamna frumos iar pentru vorbitorii de vlaha din Bulgaria tot la fel :lol:
Ca o curiozitate,m-am interesat de la el de originile familiei lui,sunt din Ostrovul Corbului si cind au fugit din Romania tot bulgari erau dar si-au tinut minte limba - limba vlahilor...adica limba romaneasca in care am purtat discutia :lol:
E complicata istoria asta si fiecare parte scrie ce-i convine :!:

Maestre, va recomand 2 lecturi mai noi si nu de la "48 pentru ca lucruri se mai misca pe ici pe colo, una o am pe aici la indemana! Si apoi aruncam cu pietre...eu as prefera banane...
1
1)Achim Viorel -"O formatiune medievala de granita in sud estul Banatului: Craina" articol publicat in Banatul in evul mediu. Studii Bucuresti, Albatros 2000, pg. 161-176.
2) Achim Viorel "Despre vechimea si originea Banatului de Severin" in Revista de istorie, V, 1994 3-4, pg 233-247

Achim asta- nu e moldovean si cu asta produc o aberatie, turc, ungur sau bulgar este nascut la Apateu judetul Arad...Deci inainte sa aruncam cu BANANE, masuram cat de lata e apa, da? :lol:

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 02 Iul 2014, 22:49

Si maestrul e cazul la datorie...

Ultima vizită:Astăzi, , 12:49
Total mesaje:4669 (Muicaaaa, ce de mesaje...:))) )
Caută mesajele utilizatorului
(2.83% din toate mesajele / 3.81 mesaje pe zi)

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 03 Iul 2014, 08:02

delorin I scrie:Promit revin curand cu surse...avem de a face cu un adversar citit....care nu ne crede pe cuvant...Si totusi afirm PUBLI: SEVERINUL - in slava se traduce cu "de nord" a fost o marca de frontiera, un cap de pod al bulgarilor, care au stapanit destul de mult o vreme si dincoace de Dunare!

Daca nu asi sti ca mai si citesti din cind in cind asi afirma ca bati cimpii cu gratie
SEVERIN nu vine din slavona
Banatul de Severin a fost prima formatiune infintata pe teritoriul actual al Severinului
de catre unguri pentru a fi o zona de tempon,si de granita cu Taratul romano-bulgar
restul sunt aberatii,bulgarii nu au stapinit niciodata peste Severin
proapis13

Mesajde delorin I » 03 Iul 2014, 08:13

1)Achim Viorel -"O formatiune medievala de granita in sud estul Banatului: Craina" articol publicat in Banatul in evul mediu. Studii Bucuresti, Albatros 2000, pg. 161-176.
2) Achim Viorel "Despre vechimea si originea Banatului de Severin" in Revista de istorie, V, 1994 3-4, pg 233-247

Asta pentru inceput! Apoi discutam directiile expansiunii maghiare si in dauna cui s-a facut aceasta expansiune! Asa din cand in cand exista literatura destul de bogata pe aceasta tema! :D

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE