delorin I scrie:
Maestre, va recomand 2 lecturi mai noi si nu de la "48 pentru ca lucruri se mai misca pe ici pe colo, una o am pe aici la indemana! Si apoi aruncam cu pietre...eu as prefera banane...
1
1)Achim Viorel -"O formatiune medievala de granita in sud estul Banatului: Craina" articol publicat in Banatul in evul mediu. Studii Bucuresti, Albatros 2000, pg. 161-176.
2) Achim Viorel "Despre vechimea si originea Banatului de Severin" in Revista de istorie, V, 1994 3-4, pg 233-247
Achim asta- nu e moldovean si cu asta produc o aberatie, turc, ungur sau bulgar este nascut la Apateu judetul Arad...Deci inainte sa aruncam cu BANANE, masuram cat de lata e apa, da?
Daca o sa am ocazia si timpul o sa citesc ce mi-ai recomandat
1).Acea Craina de care nume te legi tu aici a fost infintata tirziu fata de Banatul de Severin 1100-1200 sau peste nu sunt sigur - un PDF,se poate ??
2).Banatul de Severin a fost prima formatiune cu acest nume de Banat
au urmat banatul sirbesc,si banatul de Timisoara insa tirziu,dupa 1500
ca o curiozitate,regiunile carora s-au dat numele de Banat au fost zonale si s-au intins de la Olt pina pe teritoriul actual al timisoarei si pina in pusta ungara iar in vest pina la Beograd si cobora pina in zona vidinului
delorin I scrie:Si maestrul e cazul la datorie...
Ultima vizită:Astăzi, , 12:49
Total mesaje:4669 (Muicaaaa, ce de mesaje...)) )
Caută mesajele utilizatorului
(2.83% din toate mesajele / 3.81 mesaje pe zi)
Nu sunt maestrul nimanui su nu am cazut la datorie,am facut mutarile in pastoral si abia la 4 dimineata am auns acasa
De un Maestru in ale apiculturii ai avut parte tu la cursurile apicole la tine la capitala ; ala e meserias in apicultura,ai avut ceva de invatat de la el
eu sunt un simplu apicultor ce inca mai inavata cate ceva de la altii si de la albine
Inca astept lamuriri fata de aberatia scrisa la adresa de mai os vizavi de motivele florale romanesti
viewtopic.php?f=38&t=2155&start=144#p202900
PS TOPICUL ESTE DESPRE - DACI
Descchide altul despre turci si slavi si influenta lor ''binefacatoare'' asupra poporului roman