Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde joohny » 08 Iul 2014, 17:01

Va salut.Asa am vazut la mine.I-am scuturat si au venit inapoi in stup.Totusi eu nu stiu cauza deoarece stau acolo.Sanatate.
joohny

Mesajde jenica67 » 08 Iul 2014, 18:20

Eu sambata am transvazat un stup in alta lada, si am gasit toti trantorii pe fund. Cred ca albinele le limiteaza hrana, semn ca culesul este slabut.
jenica67

Mesajde FLORINELU » 08 Iul 2014, 18:24

da Jenica cauza pentru care sant acolo e ca albinele ii inghesuie sa nu ajunga la hrana,dar eu imi puneam intrebarea daca mai vin sau nu in stup.
FLORINELU

Mesajde joohny » 08 Iul 2014, 21:50

jenica67 scrie:Eu sambata am transvazat un stup in alta lada, si am gasit toti trantorii pe fund. Cred ca albinele le limiteaza hrana, semn ca culesul este slabut.

Va salut.Sau le limiteaza albinele la o parte din ei hrana?Spun acest lucru din 2 motive:1.la stupul care erau trintori pe ultima rama si i-am scuturat afara ,trintori erau si pe celelante rame.2. acum in zona este FS ,70-80% inflorita.Tosusi tind sa cred ca la unii le mai limiteaza hrana (poate sa fie cei handicapati :D ).Sanatate.
joohny

Mesajde FLORINELU » 20 Iul 2014, 06:54

https://www.facebook.com/ pentru pescariiapicultori.
FLORINELU

Mesajde Florin Dobre » 20 Iul 2014, 12:31

23 kg media la FS 2014 nu e pescareasca. E un caz fericit...se poate spune. Iar Justin e tatic cu albinele.
Eu am scos 22. :D Sa zicem c-am fost norocos.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde FLORINELU » 29 Iul 2014, 19:38

https://www.youtube.com/watch?v=o4s1lWZ ... 9YAG3gHraw

interesant nu am vazut pana acuma,chiar daca nu mai sant tanar apicultor. :roll:
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 09 Aug 2014, 21:47

buna seara dragi colegi,ieri am unificat 2 stupi care erau mai slabuti si la controlul de astazi am gasit un stup puternic,deci operatiune reusita ,iar azi am mai unificat alti doi,intrun cuvant am inceput pregatirile pentru noul an apicol.
FLORINELU

Mesajde dorindafi » 09 Aug 2014, 21:51

banuesc ca nu-i secret sa spui metoda de unificare pe care ai practicato ;)
dorindafi

Mesajde FLORINELU » 10 Aug 2014, 05:23

nu ,nu e nici un secret,am aplicat metoda aceasta la multi stupi dea lungul timpului si a reusit cu brio intotdeauna. iata cum fac: pregatesc solutia de tuica cu apa pentru uniformizarea mirosului,aleg stupii pe care vreau sa-i unific,daca am posibilitatea aduc stupul care va fi desfiintat langa cel care-l primeste,verific stupul 1 si scot din el toate ramele cu miere putina si fara puiet,le stropesc pe fiecare cu tot cu albina cu solutia de tuica ,pun la capat o rama cu pastura apoi una cu puiet putin apoi intercalat din stupul 2 cate una sau doua rame la fel cu puiet si albina stropite bine cu tuica si amestecat cu ramele din stupul 1 pana le-am pus pe toate. la capat un a rama cu pastura,ramele ce au ramas cu miere le descapacesc dupa diafragma. albinele ce au ramas in lada goala le scutur peste ramele din lada plina,dupa ce au fost stropite si ele. operatiunea e incheiata,se inchide stupul si succesul e asigurat. foarte important e ca solutiia de tuica cu apa sa se faca mai multa decat necesar,iar ce ramane se da pe gat sa nu te vada nevasta,abia atunci succesul e pe deplin asigurat :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde Arhivistu » 10 Aug 2014, 09:56

De regina stupului desfiintat nu ai zis nimic,o elimini, nu? :)
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde dorindafi » 10 Aug 2014, 10:05

Arhivistu scrie:De regina stupului desfiintat nu ai zis nimic,o elimini, nu? :)

nu , o trimete pe centura sa produca bani :lol:
dorindafi

Mesajde cristian bh » 10 Aug 2014, 10:15

FLORINELU scrie: foarte important e ca solutiia de tuica cu apa sa se faca mai multa decat necesar,iar ce ramane se da pe gat sa nu te vada nevasta,abia atunci succesul e pe deplin asigurat :lol:

la ce spun banatenii tuica? la rachie? :o
ca de mai pui si apa in rachie,atuncea mai bine arunci ce ramane, :D
,,,,,daca azi dimineata nevasta s-a trezit bine dispusa,am si io timp de glume, :lol:
eu am folosit spray,si a iesit bine unificarea dar pe viitor,cred ca aplic metoda cu palinca,
asa ca iti zic mersi.
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde FLORINELU » 10 Aug 2014, 11:44

foloseste fiecare ce vrea,eu am folosit tuica,rachie sau palinca tot aia e ,important e sa fie diluata cu apa sa nu fie mai tare de 10 grade,dar sa nu fie nici mai slaba ca sa fie cunsumabila ce a ramas. :lol:
nu elimin nici o regina le las pe amandoua si se autoelimina cea mai slaba, selectia speciei.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 10 Aug 2014, 11:47

dorindafi scrie:
Arhivistu scrie:De regina stupului desfiintat nu ai zis nimic,o elimini, nu? :)

nu , o trimete pe centura sa produca bani :lol:

a nu ,reginele mele nu sant femei usoare sau cum le mai zice ?? sa faca bani pe trotuare. :!: :!:
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 28 Aug 2014, 18:18

buna ziua colegi,am gasit la un magazin apicol ieri un nou produs pentru tratamentul anti varroa si sant curios daca cineva dintre voi a folosit si daca da rezultate.
se prezinta sub forma de pastile si se aprind in afumator si este compus din masa bio si timol conform prospectului,se pare ca este adus din Serbia.
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?