Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: de la roi la ce o fi

Mesajde octavi » 10 Iul 2014, 00:06

am doua familii care numa batai de cap imi fac, slabute de cand le-am luat(un smecher din marghita)de altfel primile 2 cumparate si incepator fiind ma tuns tovarasu, in fine compenseaza celalalte de la un batran un om deosebit
problema cu aceste 2 familii- erau muritoare de foame cand le=am adus am pus sirop cateva zile la rand pe urma a inceput culesul, nicicum nu dau de matca desi sunt oua si erau si inainte, azi cand am ajuns afara zic hai sa vad ce fac amaratele astea, ce sa vezi plin de miere, oua foarte putine, tot umplut cu miere, acum gandesc la cateva variante inainte nu a pontat ca nu era mancare, acum ca nu are loc, sau cand le-a vandut a facut familia cu matca batrana,de nervi ca nu am gasit matcile am stors din mierea de la ele am dat afara ramele cu fagurii ce erau cu gauri multe de trantori,plus am dat cate un fagure artificial la cladit, si din ramele ce am stors am pus inapoi care erau bune, daca nici acuma nu ponteaza ca are loc o caut cu lumanarea pe gagica si ii dau in bot daca e batrana.
octavi

Mesajde octavi » 10 Iul 2014, 21:50

azi am mers sa mai storc din ele dar din pacate am prins din nou ploaie, am reusit doar la doua familii
se vede cum au stat la urdinis dupa ce au fost stresate de mine
Imagine
se vede ca este cules au inceput sa faca faguri
Imagine
aici o rama plina cu miere
Imagine

intrebare cu ramele stoarse le refac unde sunt deteriorate? 3 nu au fost puse inapoi ci am dat faguri la cladit, si cele din poze dupa ce au fost stoarse ma gandesc sa le pastrez ca nici asa nu am faguri claditi!!! in stadiul acesta le pot pastra?
Imagine

Imagine

stupina mea cea bengoasa
Imagine
octavi

Mesajde ignatov andrei » 10 Iul 2014, 22:11

octavi scrie: in stadiul acesta le pot pastra?

Nu! Le dai la curatat!
ignatov andrei

Mesajde octavi » 14 Iul 2014, 00:17

scriam mai sus ca am doua familii slabute fara ponta buna. e bine dupa ce am stors doamnele au gasit loc si au pontat una chiar de toata frumusetea, 2 rame pline din 11 pana azi.in schimb am gasit ceva varooa la puietul de trantor, dar e cules abundent si nu as face varachet.
intrebare- am multe femilii foarte dezvoltate si cu puiet fff mult capacit plus larve ce sa fac cu ele?
nu am asa multe familii mai slabe ca sa ajut cu ele sa le mai pun rame la cladit ca astea cand ies ma tem ca am de furca cu ele? este unde nu mai am loc pt rame noi, este tarziu pentru roiuri?
uite fetita care ziceam ca e harnica, pana azi nici nu am vazut-o de cand am cump. acest stup
Imagine
octavi

Mesajde duma » 14 Iul 2014, 17:37

Eu spun ca este un pic cam tarziu pentru roi , eventual 2 roi pe care mai in toamna sai unifici . Acum cam greu cu trasul de botca , ecluzionat , imperecheat . O matca gata imperecheata si ai facut roiul eventual , dar slabind familia de baza va trebuii sa tragi tare cu ele sa le intramezi bine pana la restrangerea de cuiburi ca altfel te trezesti cu o mana de albina care ai sanse sa cedeze peste iarna .
O simpla parere de a mea , nu trebuie sa ti cont de cele spuse de mine !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR