Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ajutor!

Mesajde Ovidiu123 » 12 Iul 2014, 15:30

Salutare! Astazi uitandu-ma pe langa stupi am observat la unul dintre stupii mei (isi schimba matca ) ca e o albina care era gata sa iasa din celula pe urdinis moarta! Ce se intampla ? Se bezmeticeste ? Ce trebuie sa fac ? Am nevoie de niste raspunsuri cat mai repede ! ..Multumesc
Ovidiu123

Re: Ajutor!

Mesajde TDI » 12 Iul 2014, 15:35

Nu mai deschide topicuri aiurea, trebuie sa vii cu mai multe detalii de exemplu in topicul - începătorii intreaba.
TDI

Mesajde Jean Valjean » 12 Iul 2014, 19:27

Ovidiu123 scrie:Astazi uitandu-ma pe langa stupi am observat la unul dintre stupii mei (isi schimba matca ) ca e o albina care era gata sa iasa din celula pe urdinis moarta! Ce se intampla ? Se bezmeticeste ? Ce trebuie sa fac ? Am nevoie de niste raspunsuri cat mai repede ! ..Multumesc

Nu stiu ce se intampla, dar cu siguranta cazul tau este destul de curios.
Nici eu personal si nici cunoscutii mei n-am vazut pana acum ca o albina sa iasa din celula pe urdinis.
Si sa mai fie si moarta.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde Ovidiu123 » 12 Iul 2014, 22:56

Salutare din nou! Am inteles ca fac greseli cu topicurile,am inteles! E ultimul topic pe care o sa postez mereu de acum incolo! Este vorba de o albina care era in faza de a iesi din celula dar nu a mai apucat! Eu am presupus ca poate albinele au simtit ceva ce nu e in regula si de aceea au scos-o din celula ulterior au scos-o din stup pe urdinis! Care poate sa fie cauza ? ..INCEPATOR fiind,presupun ca acea albina ori a avut vreun virus,ori a murit inainte sa iasa din celula si de aceea au scos-o de acolo pentru ca ocupa spatiul degeaba..Exista ceva viabil prin tot ce scriu eu pe aici ?
Ovidiu123

Mesajde proapis13 » 12 Iul 2014, 23:15

Ovidiu123 scrie:Salutare din nou! Am inteles ca fac greseli cu topicurile,am inteles! E ultimul topic pe care o sa postez mereu de acum incolo! Este vorba de o albina care era in faza de a iesi din celula dar nu a mai apucat! Eu am presupus ca poate albinele au simtit ceva ce nu e in regula si de aceea au scos-o din celula ulterior au scos-o din stup pe urdinis! Care poate sa fie cauza ? ..INCEPATOR fiind,presupun ca acea albina ori a avut vreun virus,ori a murit inainte sa iasa din celula si de aceea au scos-o de acolo pentru ca ocupa spatiul degeaba..Exista ceva viabil prin tot ce scriu eu pe aici ?

Nu ar mai finevoie de topicul asta ai deja o pagina plina cu intrebari si nelamuriri La adresa asta - [color=#0000FF]Am nevoie de niste sfaturi
viewtopic.php?f=11&t=5332#p203509de ce nu ceri sa fie transferata la Pagini personale si sa pui intrebari acolo daca ti-e greu sa dai cautare ???
Deoarece ce ai scris nu are nici inceput si nici sfirsit,asta in termeni apicoli,o sa trebuiasca sa ne dam cu presupusul pina citesti cartea Bolile albinelor sa ne scrii ce ai inteles de acolo.Ce ai vazut acolo s-ar putea sa fie puiet racit sau o infestare cu varoa :!: parerea mea
in ambele cazuri insa ar trebui sa fie mai multe nimfe si in diferite stadii :shock:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Mircea_63 » 12 Iul 2014, 23:31

Ovidiu, stai linistit, la 20 de ani, student, albine, incepator...

Esti enervant prin aiureala de intrebari si nestiinta, dar se pare ca iti pasa de ele. Insist cu sfatul de a le da pace. Pune hranitoare si da cate 200 ml sirop tot la doua zile... Cauta un apicultor dispus sa te ajute. Daca e din zona, arunca o privire, trage o concluzie, apoi te poate ajuta si telefonic.

Voi incerca sa adun postarile tale si sa fac pagina ta, din considerentul ca iti pasa de ele. Totusi, pune mana si citeste!
Daca n-ai ce, da un semn.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Ovidiu123 » 12 Iul 2014, 23:51

Multumesc pentru sfaturi! Astazi am luat legatura cu un stupar mai batran (profesionist sa zic) in varsta de 81 ani banuiesc ca are ceva experienta din moment ce are stupi de vreo 65 ..Nu cred ca este nici una dintre variante..din spusele dansului asta nu e lucru neaparat ce arata o boala sau ceva care arata anumite riscuri! Zicea ca e posibil ca albinei sa i se fi parut ca acea albinuta gata sa iasa sa fi avut ceva suspect asupra ei..nu ma pot pronunta...legat de matca,stupul are o schimbare linistitita si nu va mai tgrebui sa intervin in urmatoarele 10 zile (dupa spusele lui Mircea). Da,sunt interesat! Nu as fi achizitionat daca stiam ca imi voi bate joc..nu am stiut nimic..nici acum nu stiu mare lucru..strictul necesar pot sa zic ca il detin la ora actuala..Mai am mult,stiu,dar in perioada urmatoare pe langa cursuri scolare voi adauga cursuri apicole ! Multumesc din nou! :D
Ovidiu123

Mesajde CATALIN » 12 Iul 2014, 23:56

Salut Ovidiu...esti tare comic, :lol: bafta
ps.pe unde vine Galicea asta?
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde redoo » 13 Iul 2014, 00:01

CATALIN scrie:Salut Ovidiu...esti tare comic, :lol: bafta

E aproape oltean de-al tau.
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde proapis13 » 13 Iul 2014, 00:09

redoo scrie:
CATALIN scrie:Salut Ovidiu...esti tare comic, :lol: bafta

E aproape oltean de-al tau.

Daca e din stinga oltului nu este oltean ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Ovidiu123 » 13 Iul 2014, 00:12

Sallut! De ce sunt amuzant? Galicea e pe langa Ramnicu Valcea! Spre Dragasani,Ionesti..
Ovidiu123

Mesajde CATALIN » 13 Iul 2014, 00:15

vezi Redoo...stiam eu de ce intreb!
interesant e faptul ca, cunosti zona ;)
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde redoo » 13 Iul 2014, 00:26

proapis13 scrie:
Daca e din stinga oltului nu este oltean ;)

Am zis ca e "aproape"
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde Ovidiu123 » 17 Iul 2014, 21:06

Salutari din nou! Astazi dupa 5 zile de la ultima verificare a stupului care vrea sa isi schimbe matca,am remarcat faptul ca acea botca din dreapta este roasa in cap..deci e foarte probabil sa fi iesit matca..din cauza timpului nefavorabil nu am ma apucat sa stau sa ma uit atent dupa o eventuala matca..asta daca nu era deja la imperecheat..Ce trebuie sa fac in continuare ? Cat sa mai astept sa vad daca se redreseaza ?
Ovidiu123

Mesajde Ovidiu123 » 17 Iul 2014, 21:08

Aceasta este poza! Nu este cea adevarata,dar se prezinta aceiasi situatie si aranjament al botcilor!
Fişiere ataşate
BSL.jpg
Botca din dreapta a fost roasa ! Initial am gasit-o pe cea de la jumate roasa,dar se pare ca acum a disparut cu totul!
Ovidiu123

Mesajde jenica67 » 17 Iul 2014, 21:31

Ovidiu123, nu te supara dar nu ma pot abtine, este jalnic ce ne arati !! :lol: Trage concluziile de la poza respectiva. Ai pus-o exact cum am patit eu cu RDS-ul. Imi fac abonament special, sa am toate programele Discovery si dupa o saptamana, RDS renunta la contract cu cei de la Discovery si imi baga ei, alte programe de ale lor. Ii sun si spun, sa le spun ca renunt la contract si o doamna de la ei ma intreaba, de ce ?? ca mi-au pus niste programe similare. Si ii zic, stiti cum este asta, este ca si cand in loc de sotul dumneavoastra, care probabil este mai tanar decat mine, vi-asi trage-o eu care sunt mai batran si care sunt la similar cu el !! :lol: Bineinteles ca mi-a spus sa ma duc la sediu, ca imi anuleaza contractul !!
Ultima oară modificat de jenica67 pe 17 Iul 2014, 21:35, modificat de 2 ori în total.
jenica67

Următorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR