Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Obsesia albinei..TERAPIE DE GRUP

Mesajde delorin I » 23 Iun 2014, 23:18

Salut! In alt context s-ar fi spus Sunt John! Sunt ALCOHOOOLIC! :D Vorbesc cartile despre dependenta care apare fata de albine! Din experienta personala tind sa cred ca e adevarat! Cat timp alocati zilnic- discutiilor despre albine sau gandurilor la albine? Eu tind tot mai mult sa cred ca deja inec in aceasta pasiune relativ noua, destul de multe frustari si neimpliniri! Sunt un unicat? Devenim dependenti de forum si de viata sociala virtuala sau suntem dependenti de albine de fapt? Nu vi se intampla sa auziti-" toata ziua vorbesti doar despre albine"!" Ne inebunesti pe noi si inebunesti si pe altii"! Sau cate unul mai dus sa bazaie pe langa tine ca un bondar si sa se creada ALBINA?:))

P. S.
Eu unul, confruntat des in ultima vreme cu apostrofarea - te-ai taranit de tot:)) pana si maica-mea a avut o replica de genul asta, de ceva vreme, incerc sa ma tin departe! Deja am cateva carti citite in relativ putine zile!~FARA TEMA APICOLA!!! CAt voi rezista? O sa uit albinele? SAu ma vor uita ele pe mine?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Re: Obsesia albinei..TERAPIE DE GRUP

Mesajde PAGANEL » 14 Iul 2014, 09:28

Cred ca sunt atins si eu :lol: .Salut. Sunt Danut, sufar de albinita :oops: Deja ma striga prietenii bondaru, trantorul.. Ma trezesc sa beau cafeaua si citesc pe forum ce sa mai scris. Seara, intai caut mesaje necitite si pe urma ma bag in pat. Factura la tel. oscileaza intre 250 si 450 lei pe luna. Cum il prind pe unu care stie ceva despre albine, sau macar are rabdare sa ma asculte, numai despre albine vorbesc. Partea frumoasa este ca si sotia sa molipsit. Am un roi pe balcon cu galetuta pe capac, da pana nu le torn putin sirop pe rampa de zbor, nu ma simt bine. Si ele sau obisnuit cu asta. Daca stau pe scaun langa ele si aprind o tigare cat le privesc, deja ies pe rampa si asteapta siropelu. Roiu asta ma mai linisteste. Fiind putine si linistite, pot umbla la ele in tricou si chiloti. Sa mai spun ca ma uit pe rame si de cate 3-4 ori pe zi ? Ca le iau pe mana si vorbesc cu ele? Ca nu am fost la pescuit nici macar o zi? Eu care dormeam in balta, pe cate 20 de lansete cate o saptamana? Cand ajung la tara unde am albinele, intai stau si ma uit la ele. Umblu pe la ele, mai fac curat in jurul cutiilor, iar cand termin, stau in fata urdiniselor si le privesc minute in sir. Atunci sa fii langa noi. Turuim, eu si sotia si facem observatii si stabilim cam ce va trebui facut data viitoare si iar comentarii, cu agenda in fatza. Drogati cu albine.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde asdf » 14 Iul 2014, 10:38

Cu siguranta ca e o boala de care din pacate m-am contaminat si eu. Mi-as dori sa fiu mai pragmatic insa nu reusesc. Cred totusi ca nu are legatura cu albinele ci cu tipul de personalitate.

Am asistat odata pe tren la o discutie intre un tamplar care lucra la o fabrica de stupi si printre altele spunea ca:

"Inca nu s-a damblagit de tot ca sa se apuce de albine"
"Astia cu albinele nu-s citavi la cap, sa numerele ouole in fiecare zi, sa curete ramele etc."

M-a bufnit rasul. Cata dreptate are!
asdf

Mesajde redoo » 14 Iul 2014, 11:00

Pana ajungi sa te cocoseze munca la ele,treci prin perioada romantica a albinaritului....dupa,incerci sa gasesti romantismul in muca depusa
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde akmm » 14 Iul 2014, 12:12

redoo scrie:Pana ajungi sa te cocoseze munca la ele,treci prin perioada romantica a albinaritului....dupa,incerci sa gasesti romantismul in muca depusa

Apicultura e frumoasa atata timp cat nu esti nevoit sa traiesti de pe urma ei.Abia dupa aceea ii vezi si hibele.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde codrin br » 17 Iul 2014, 14:54

akmm scrie:
redoo scrie:Pana ajungi sa te cocoseze munca la ele,treci prin perioada romantica a albinaritului....dupa,incerci sa gasesti romantismul in muca depusa

Apicultura e frumoasa atata timp cat nu esti nevoit sa traiesti de pe urma ei.Abia dupa aceea ii vezi si hibele.

Doamne câtă dreptate în vorbele dumneavoastră, ca de fiecare dată în orice intervenţie pe care o aveţi.
Nu poți opri valurile, însă poți învăța să navighezi!
"De aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfîșiem." - Mihai Eminescu
codrin br

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE