Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde Crysty » 01 Iul 2014, 15:44

Crysty scrie:
duma scrie:Florinelu si UN OM
In general am observat ca pe acest forum si pe altele toti isi arata calaiele si butoaiele pline cu miere si conturile pline ,...................................
P.S.
La anul voi fi tot aici ! ;)

In primul rand imi pare rau ca s-a intamplat ce s-a intamplat. Nu sunt de acord cu motivul din care spui ca s-a intamplat, motiv pe care il expui in filmulet, dar asta tine de optiunea ficaruia din noi si nu trebuie judecata de mine. Incearca sa vezi si partea plina a paharului, daca aveai 100 si se intampla asta ?!!

In alta ordine de idei eu personal am invatat ceva din intamplarea asta si anume securizarea stupilor. Acum imi dau seama cat de inconstient am fost avand in vedere modul in care am amplasati in acest moment stupii la tei.

In ceea ce priveste butoaiele pe care le arate ceilalti, adevarul este undeva pe la mijloc. In marea majoritate sunt doar niste proiectii artificiale cu scopul de a induce in eroare sau de a crea o imagine falsa si a alimenta un ego
Crysty

Mesajde duma » 02 Iul 2014, 01:00

Crysty scrie:
Crysty scrie:
duma scrie:Florinelu si UN OM
In general am observat ca pe acest forum si pe altele toti isi arata calaiele si butoaiele pline cu miere si conturile pline ,...................................
P.S.
La anul voi fi tot aici ! ;)

In primul rand imi pare rau ca s-a intamplat ce s-a intamplat. Nu sunt de acord cu motivul din care spui ca s-a intamplat, motiv pe care il expui in filmulet, dar asta tine de optiunea ficaruia din noi si nu trebuie judecata de mine. Incearca sa vezi si partea plina a paharului, daca aveai 100 si se intampla asta ?!!

In alta ordine de idei eu personal am invatat ceva din intamplarea asta si anume securizarea stupilor. Acum imi dau seama cat de inconstient am fost avand in vedere modul in care am amplasati in acest moment stupii la tei.

In ceea ce priveste butoaiele pe care le arate ceilalti, adevarul este undeva pe la mijloc. In marea majoritate sunt doar niste proiectii artificiale cu scopul de a induce in eroare sau de a crea o imagine falsa si a alimenta un ego

Cu respect îți spun ca , colegul ce m-a primit in pastoral cu el a avut in sant peste 120 răsturnati din care nu ia recuperat pe toți si astăzi mai unifica si reduce cuiburile ...... Pentru mine un stup sau 100 tot aia este , o pierdere ca in fiecare stup investesc munca , pasiune , bani . Cât despre cei care postează ii cred si cam știu câta munca depun insa eu m-a refeream ca si ei trec prin dezastre , pierderi si pagube si bine ar fi sa le facă si ei publice sau măcar sa ne îndrume pe cei mai mici ce sa facem sa nu patim la fel .
Dumnezeu in sufletele si credință noastră face ceea ce suntem ....credinta in El ne ridica in picioare sa merge mai departe , încercările la care suntem supușii au un scop pe viitor .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 02 Iul 2014, 01:23

cosming scrie:Cand pasiunea e mare si durerea e pe masura la un asa necaz. In poza stupii par intregi, pune-i pe pozitie vezi ce poti recupera din albina, aici cei cu experienta sa dea un sfat, si-ti doresc la anul sa ai 20. Fara niciun fel de regret da-i inainte si mareste stupina.

Cosming
Sunt si lăzi goale din care albinele sau înecat toate , sunt si multe lăzi care sau rupt si nu mai oferă un climat optim .
Anul acesta nu cred ca m-a mai înmultesc si m-a Multumesc sa intru cu toți 10 sanatosi si puternici in iarna si tot o data sa si ies cu iei .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 02 Iul 2014, 01:28

irina scrie:Imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat.Iti doresc sa-ti refaci stupina cat mai curand.

Irina
.......de la fiecare rama am sa o i-au încet încet si sa clădească ușor ceea ce am pierdut , nu renunța eu așa ușor la albine , renunța si la motocicleta in favoarea lor dacă nu am de ales ;)
duma

Mesajde activ » 03 Iul 2014, 10:55

duma scrie:Cu natura nu te poti pune indiferent cat de detept te poti tine ca esti ....postez niste poze ...nu pe toate ca si o dovada pentru cei mai incepatori ca mine sa vada ce pot patii indeferent de cata carte stiu si tehnologie au . Apicultura este mult mai grea decat cred ei m gustul mieri isi merita toata dulceata , si amaraciunea din suflet dupa o astfel de furtuna iti ramane adanc in suflet . In poze sunt o parte din stupii mei adica toti stupii mei dusi in pastoral la floare si precum ori si ce minune tine 3 zile a venit si furtuna .

TRIST ! ... :(
Sa-ti aduni fortele pentru a merge mai departe. :arrow:
DOAMNE'AJUTA !!!
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde duma » 03 Iul 2014, 12:11

activ scrie:
duma scrie:Cu natura nu te poti pune indiferent cat de detept te poti tine ca esti ....postez niste poze ...nu pe toate ca si o dovada pentru cei mai incepatori ca mine sa vada ce pot patii indeferent de cata carte stiu si tehnologie au . Apicultura este mult mai grea decat cred ei m gustul mieri isi merita toata dulceata , si amaraciunea din suflet dupa o astfel de furtuna iti ramane adanc in suflet . In poze sunt o parte din stupii mei adica toti stupii mei dusi in pastoral la floare si precum ori si ce minune tine 3 zile a venit si furtuna .

TRIST ! ... :(
Sa-ti aduni fortele pentru a merge mai departe. :arrow:
DOAMNE'AJUTA !!!

Datorita sprijinului moral din partea familiei si material din partea COLEGILOR care stiu ce inseamna sa pierzi ceeia ce iubesti si carora te dedici trup si suflet . Am sa merg in continuare si parca cu un entuziasm mult mai mare si o dorinta de a recladii totul pana in toamna .
Multumesc de incurajarii !
duma

Mesajde duma » 07 Iul 2014, 15:43

Salutare !!!
Eu sunt vai samar cu stupii si visez cu ochii deschisi ....ia uitati la ce ma gandesc eu pe viitor cand cresc mare....http://www.mobile.de/ro/marc%C4%83/ande ... 42052.html
duma

Mesajde Crysty » 07 Iul 2014, 16:15

arata foarte bine bena respectiva (fiindca din ce imi dau seama doar bena este la vanzare).

Nu imi dau seama daca are si evelator.
Crysty

Mesajde duma » 07 Iul 2014, 16:17

Crysty scrie:arata foarte bine bena respectiva (fiindca din ce imi dau seama doar bena este la vanzare).

Nu imi dau seama daca are si evelator.

Are si trapa in spate ! doar bena este de vanzare !
duma

Mesajde duma » 21 Iul 2014, 01:37

[youtube]http://youtu.be/9NTmqPi7468[/youtube]
ultima zvacnire la floarea nr.2 si tot o data sa apuc sa umplu măcar un butoias .
duma

Mesajde duma » 21 Iul 2014, 02:24

dimineața am sa încerc sa remediez videoclipul , sunt prea obosit si nu imi iese probabil si lipsa de antrenament ;)
duma

Mesajde duma » 21 Iul 2014, 06:56

Ultima zvacnire la floarea nr. 2 , sper sa ajung sa umplun macar un butoias la urma !
Ultima oară modificat de duma pe 21 Iul 2014, 06:59, modificat 1 dată în total.
duma

Mesajde duma » 21 Iul 2014, 06:57

Abia astept sa ajung acasa , parca mi sa pus pe suflet pastoralul acesta ....primul si cred ca si ultimul ...dar nu spun hop pana nu sar gardul ;) :lol:
duma

Mesajde duma » 21 Iul 2014, 07:11

Am trait sa o vad si pe asta ..... plina si cam 10 bucati ! ;)
Fişiere ataşate
rsz_img-20140719-03062.jpgBBBBBBBBBB.jpg
duma

Mesajde duma » 21 Iul 2014, 07:33

Cam atat din aprox 7 cuiburi si o magazie de 3/4 ce au necesitat deblocate si magazia de golit .....30 kg , speranta este ca , cand ma intorc din " camp " sa mai storc ceva . Atat anul acesta !
Eu fac miere putina si scumpa , nu multa si proasta ! :lol: :lol: :lol:
.....pai sa ma incurajez eu insami !!
Fişiere ataşate
rsz_poza_1.jpg
duma

Mesajde duma » 21 Iul 2014, 08:11

si primul borcan ...... facere de bine ;)
Fişiere ataşate
rsz_poza_2.jpg
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?