Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde samuellazea » 21 Iul 2014, 09:08

Preafericitule domn Duma,

Faina treaba ai facut ;) Sa fi sanatos si sa ai parte de ea si inca mai multa ;) dar in al doilea filmulet puteai sa mai filmezi putin platforma asa de dragul povestii noastre :)

O zi faina sa ai,
Sami
samuellazea

Mesajde duma » 21 Iul 2014, 09:38

samuellazea scrie:Preafericitule domn Duma,

Faina treaba ai facut ;) Sa fi sanatos si sa ai parte de ea si inca mai multa ;) dar in al doilea filmulet puteai sa mai filmezi putin platforma asa de dragul povestii noastre :)

O zi faina sa ai,
Sami

Pai modulul til prezint mai bine daca te intereseaza si esti interesat , atat pot sa iti spun 11 bucati x 3 randuri = 3900 euro ;)
Cat despre recolta sincer ma asteptam un pic la mai mult ....macar cu varf bidonul de 30 L . Astept sa vad cand vin acasa cu ele peste cel mult 2 saptamani cel mult si poate mai extrag ceva pentru .....prieteni !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde FLORINELU » 21 Iul 2014, 12:07

duma scrie:
Abia astept sa ajung acasa , parca mi sa pus pe suflet pastoralul acesta ....primul si cred ca si ultimul ...dar nu spun hop pana nu sar gardul ;) :lol:

Duma,punem pariu ca tu mergi si la anul in pastoral? doar in cazuuri exceptionale nu mergi.
ti-a intrat microbul domnule,si foarte greu il scoti :lol:
FLORINELU

Mesajde duma » 21 Iul 2014, 12:43

FLORINELU scrie:
duma scrie:
Abia astept sa ajung acasa , parca mi sa pus pe suflet pastoralul acesta ....primul si cred ca si ultimul ...dar nu spun hop pana nu sar gardul ;) :lol:

Duma,punem pariu ca tu mergi si la anul in pastoral? doar in cazuuri exceptionale nu mergi.
ti-a intrat microbul domnule,si foarte greu il scoti :lol:

Nea Florine ...belea MARE , MARE DE TOT !!!!!!
TOCMAI AM FOST ANUNTAT DIN CAMP CA , CAT AM MUNCIT PENTRU A MERGE LA FLOAREA NR.2 SI TOATA TRUDA DEPUSA PE O PLOAE TORENTIALA TOATA NOAPTEA SI CARATUL STUPILOR PRIN IARBA PANA LA GHENUNCHI , UZI , INFOMETATI , OBOSITI , ETC .....NU DA FLOARE MAI DELOC SI TREBUIE SA MA REPATRIEZ !!!!!!
Asa ca cred ca pastoral la anul .... :?: dar nu spun nu la provocari , eventual merg duar cu o parte din ei !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde Florin Dobre » 21 Iul 2014, 12:50

Salut Duma!
Floarea are zvac pana la 10-15 iulie. Apoi nu sunt asteptari prea mari. Chestia asta am retinut-o de la colegul lucky5strike...si pana acum mi s-a confirmat.
Spor!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde duma » 21 Iul 2014, 13:01

Florin Dobre scrie:Salut Duma!
Floarea are zvac pana la 10-15 iulie. Apoi nu sunt asteptari prea mari. Chestia asta am retinut-o de la colegul lucky5strike...si pana acum mi s-a confirmat.
Spor!

eeee vezi tu amice daca intrebam si ma dadeam cu parerea nu mai munceam ca prostul ! esenta este ca mai mi-a ramas doar un zvac de ai incarca si descarca , si sper ca pe vatra sa mai apuce sa culeaga ceva poliflora chiar si mana , numai sa fie mai ceva , ca tare rau mi-a mers anul acesta din toate punctele de vedere !
Multumesc am retinut cum sta treaba cu ' ZVACUL " ;)
duma

Mesajde Florin Dobre » 21 Iul 2014, 13:19

Am patit-o si eu acum 2 ani. Era un lan perfect, padure langa(umbra), balta la doi pasi...am plecat cu ei mai usori. :)
Dar nu-i chiar regula...unii mai ciupesc ceva. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde State » 21 Iul 2014, 13:34

Mazare , nu te mai vaita. :lol: Ai stiut de la inceput riscurile , plus ca nu esti singurul de pe lumea asta. Vineri noapte am vazut stupina de 100+ cu ramele uscate, chiar langa lanurile de FS. In apropiere mai erau cateva pavilioane, in aceeasi situatie. Si asta e doar ce-am vazut eu intr-o comuna. Imagineaza-ti la nivel de tara. :idea:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde ignatov andrei » 21 Iul 2014, 13:39

duma scrie:
Spor!

eeee vezi tu amice daca intrebam si ma dadeam cu parerea nu mai munceam ca prostul ! esenta este ca mai mi-a ramas doar un zvac de ai incarca si descarca , si sper ca pe vatra sa mai apuce sa culeaga ceva poliflora chiar si mana , numai sa fie mai ceva , ca tare rau mi-a mers anul acesta din toate punctele de vedere !

O sa-ti mearga in fiecare an, daca n-ai sa ai stupina "in friguri" la salcam!
"ZVACUL" este dat de familiile cu CULEGATOARE, nu cu "populatie"!
ignatov andrei

Mesajde duma » 21 Iul 2014, 13:46

State scrie:Mazare , nu te mai vaita. :lol: Ai stiut de la inceput riscurile , plus ca nu esti singurul de pe lumea asta. Vineri noapte am vazut stupina de 100+ cu ramele uscate, chiar langa lanurile de FS. In apropiere mai erau cateva pavilioane, in aceeasi situatie. Si asta e doar ce-am vazut eu intr-o comuna. Imagineaza-ti la nivel de tara. :idea:

Intradevar prapad peste tot ! Nu comentez sub nici o forma la cei care au butoaie pline avand 200-300 chiar mai multe familii duse in diferite culesuri . Pentru mine sunt suficiente si cele 30 kg stoarse din cuiburile blocate , daca mai scot 7-8 rame pana in toamna sunt ok si astept cuminte anul ce vine si bine inteles sa ma pregatesc cu ele sa si ies din iarna !
duma

Mesajde duma » 21 Iul 2014, 13:48

ignatov andrei scrie:
duma scrie:
Spor!

O sa-ti mearga in fiecare an, daca n-ai sa ai stupina "in friguri" la salcam!
"ZVACUL" este dat de familiile cu CULEGATOARE, nu cu "populatie"!

Intradevar asa este , dupa discutii seara la apus cu mai marii stupari si discutand de pastorale , intradevar se pierde multa culegatoare de la un cules la altul , numai la asta ma gandesc la anul cand si daca mai vreau sa ies cu ei din stupina ! Culegatoarea face totul in cat si in cuib vizavii de miere !
A fost o experienta anul acesta iesind in pastoral si vazand cu ochii mei cum stau lucrurile , daca mai era si un an bunicel spre bun iera alta poveste dar cum povestile se spuneau cum si cat storceau la un cules de la x familii inca ramane un sa spunem mister pana nu prind si un an din acela fain ;) sunt un fel de toma necredinciosul !
duma

Mesajde Florin Dobre » 21 Iul 2014, 14:03

Nenea Andrei se referea la colonii bune de cules(de productie) si la colonii in recuperare dupa roire. Primele sunt in echilibru avand contingentul de culegatoare pregatit de batalie, celelalte abia fac fata ingrijirii generatiilor viitoare(contingent redus de culegatoare).
Sau o face referire la familiile asa-zise de carne. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 21 Iul 2014, 14:07

duma scrie:
A fost o experienta anul acesta iesind in pastoral si vazand cu ochii mei cum stau lucrurile , daca mai era si un an bunicel spre bun iera alta poveste dar cum povestile se spuneau cum si cat storceau la un cules de la x familii inca ramane un sa spunem mister pana nu prind si un an din acela fain ;) sunt un fel de toma necredinciosul !

In anii rai se cerne sita. Trebuie sa fim optimisti...e loc si de mai rau. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde ignatov andrei » 21 Iul 2014, 14:38

Florin Dobre scrie:Nenea Andrei se referea la colonii bune de cules...
Sau o face referire la familiile asa-zise de carne

Florine, asa este...ele culeg, iar eu mananc carnea la gratar!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 21 Iul 2014, 14:42

duma scrie:Culegatoarea face totul in cat si in cuib vizavii de miere !

Nu are nicio treaba culegatoarea cu mierea ta din cat!
Culegatoarea... culege!
Procesarea mierii este facuta de... albina de stup, adica... "NEculegatoarea"!
ignatov andrei

Mesajde duma » 21 Iul 2014, 15:55

Florin Dobre scrie:
duma scrie:

In anii rai se cerne sita. Trebuie sa fim optimisti...e loc si de mai rau. :lol:

:lol: sper sa vina si acele vremurii ......mai bune ;)
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?