nicus scrie:...... Amedeo Modigliani ....Piesa o astept de la el..O seara plina!
Sincer , nu am inteles exact la ce te referi . Insa intru-n joc , orice-ai fi vrut sa spui .
In Scoala de Arte Populare , printre alte studii impuse , aveam de studiat un artist si mai aveam sa-i aprofundam arta . Biografia lui Amedeo Modigliani m-a impresionat cel mai mult si l-am studiat ( cu toate ca artistii favoriti au fost Da Vinci si Michelangelo ) .
In mod special despre Modigliani se poate spune ca pe scurta perioada a vietii sale ...... n-a vandut nicio opera ! . Participant si prezent al epocii Dada-ismului , in plin curent rebel si non conformist , la granita dintre "vechi" si "modern" , isi achita bautura in dugheana favorita ..... "mazgalind" peretii cu cate-un portret sau cu cate-o viziune artistica . Simpatic fiind anturajului cat si personalului dughenei respective i se tolereaza asta .
La scurt timp dupa decesul acestuia cativa afaceristi americani vin in Franta si fac o oferta demna de "God Father" : Se ofera sa cumpere cu cate ...... 10 pana la 15 milioane de dolari ( ) peretii dughenei ! Odata tranzactia facuta peretii-n cauza sunt transportati cu mare dificultate peste Atlantic , iar odata ajunsi in America fac obiectul uneia dintre cele mai ample expozitii de arta a tuturor timpurilor !
Din filmul boigrafic "Modigliani" culeg pentru tine , Nicus , si-ti DEDIC o varianta mai putin intalnita a celebrei "Ave Maria" . Mersi mult , orice-ai fi vrut sa spui mai sus !
!
Si un video clip ce ilustreaza fara tagada magistrala interpretare a personajului Modigliani de catre fantasticul ..... Andi Garcia :
Fara , probabil , nicio legatura cu ce-am studiat acum ...... , ahaaaaaat , 25 de ani , este un film biografic de exceptie !
Ultima oară modificat de modigliani pe 12 Noi 2011, 06:50, modificat 1 dată în total.