Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde TDI » 30 Iul 2014, 11:39

Nu are legătură tratamentul cu turta proteica...
TDI

Mesajde Augustin78 » 30 Iul 2014, 11:43

Ok..ms.
daca mai am nelamuriri voi intreba.
Acum rasfoiam forumul vechi dupa turte proteice.... :D
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 02 Aug 2014, 10:30

Salut.
Acum cateva zile am spus ca am primit 3 matci d ela cineva.Toate bune si frumoase....am scos rame pt roi....insa am facut o greseala pe care atunci nu o stiam...sau stiam dar nu ma gandeam ca se va intampla asa...
-unul din roi a primit matca...e totul ok
-Al 2 lea...am facut greseala sa iau rame si sa fac roiul chiar langa stupul mama....cat a avut matca in cutiuta a fost OK..erau albine in cutie....dupa ce am desfacut sigiliul sa fie eliberata matca la 3 zile cand am venit sa verific...SURPRIZA.....cutia era goala :oops: ..cred ca mai erau 3 albine si multe furnici.Cutia era goala..normal...apoi am cautat pe net cu ce am gresit...si anume....cand s efac roiurile se muta pe alta vatra(nu am alta vatra)..sau se baga la rece(in beci..nu am)...sau se inchide urdinisul cateva zile dar se asigura apa in hranitor(asta nu am stiut...)
-Al 3 lea era fara matca....nu am cautat sa vad matca..am vazut cutiuta goala...e linistit..posibil sa fi acceptat matca....dar pina la proba contrarie...
Pot spune ca am mai invatat ceva pe propria-mi piele..deh omul invata din greseli.
Sincer i-mi pare rau de matca era de anul asta..vroiam sa fac un roi mai puternic si dupa sa unific cu cel rau..dar se pare ca a esuat planul.
Va multumesc pt ajutor si critici sunt de mare ajutor si acele trageri de ....maneca....dar daca sunt singur in stupina fac si eu cum cred ca e bine....pe viitor voi avea mare grija.
Numai bine.
ps:in seara asta voi incerca sa fac tratamentul cu varachet...mai am de pus la unele sibere putina tabla (acolo unde voi pune fitilul de varachet ) am 3 cutii cu siber de osb si 4 cu siber metalic(tabla).
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde mircea_tm » 02 Aug 2014, 12:42

trebuiau scuturate ramele cu albina doica, si puiet proaspat iesit! eu asa procedez de mult timp si nu am strop de problema, eu nu am facut langa "familia mama" ci deasupra familiei...asa procedez la schimbatul matcilor, formez un nucleu deasupra familiei cu problema! cand formez roi, aceleasi lucru il fac, scutur ce am scris mai sus si nu am deloc probleme, citeste "STUPARITUL" de Hristea, acolo gasesti destule informatii!
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde TDI » 02 Aug 2014, 13:05

Puiet la eclizionare, fără puiet alb in momentul in care ii dai matca si fără botci de salvare.
TDI

Mesajde Augustin78 » 02 Aug 2014, 22:52

Salut.
dupa cum am spus..mi-am invatat lectia. :( ..i-mi pare tare rau de matcuta aceea. :shock:
Azi am fost la tara...adineauri am sosit..doar ce am facut un dus...si acum la taste...
deci azi...am avut ceva treaba la tara...am facut tratament cu varachet....am montat inaltatoare la podisoarele care aveam 2,5 cm inaltime si am inaltat la 6cm sa aibe loc hranitorul de plastic de 1.25L...acum nu trebuie sa deranjez mereu familia cand vreau sa pun sirop.
Asa...am dat cate 200g de apiluk P lacei 2 roi formati(familia nr 2..la care am dat matca 2014...'''am reusit sa o vad pe rame dupa ce am luat la mana de 3 ori ramele sa o vad'''..dar trebuie ajutata cu o rama cu puiet capacit si albina...are numai trantori...cred ca 50%...)iat la celalalt e ok....vad ca demareaza bine.
In rest e totul ok...asa la prima impresie nu am intrat in ei sa-i verific....am pus sirop cu protofil in hranitoare cca 750ml.
Deci azi sunt multumit de cum am rezolvat cele cateva probleme care ma framantau....
Acum astetam dupa 15 august sa fac o revizie mai amanuntita la toata stupina sa vedem ce si cum.
va multumesc pt sfaturi si recomandari si va mai astept pe pagina mea...
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 05 Aug 2014, 17:05

Salut.
Azi am fost la tara si am facut o evaluare a fiecarei familii.
Sa incepem cu
nr1...puiet capacit pe 4-5 rame..mancare suficienta
nr 2 are matca data de la giovani...din familie puternica a ajuns un roi...(posibil sa fi roit si sa fi ramas matca neinperecheata si sa o fi omorat matca)...are cam2 rame ful de albine si majoritatea trantori....iam dat o rama ful cu puiet capacit...vezi poza mai jos...

https://www.facebook.com/AUGUSTINmioven ... uploaded=2

nr 3..familia din care am luat rama de mai sus...e cea agresiva(cred ca din lipsa de cules...acum am lucrat la ei cu putin fum si a fost mai mult decat perfect....)..are puiet capacit pe mai multe rame cred ca 5-6 rame ramase in familie..mancare suficienta
nr 4 rame cu puiet capacit cam 4-5 rame insa nu toate batuta ca cea de mai sus...si mult polen in rame

nr 5 carnica...are rame cu puiet capacit din 8 rame totale(am mai luat de am facut un roi cam 3 rame cu puiet si albina) are cam 3-4 cu puiet batute frumos cu coronita de miere.....si multe nectar(sirop)...am pus o rama goala in mijlocul familiei....si mai aveau la crescut o jumatate de rama
nr 6 carnica..asta e mai slabut are 6 rame din care 3-4 cu puiet capacit si nectar/polen..am mai dat o rama la ouat/crescut
nr 7 roiul format cu albina carnica (din nr 5)si matca carpatina de la giovani....e ouata fosrte putin..puiet capacit sporadic pe fiecare rama..ce sa mai slabut...are nectar/sirop suficient.....

La toti insa nu am vazut matcile deloc...bine nici nu am insistat sa le vad..deci pot spune ca am cateva familii puternice mai putin de nr 2 si nr 7 care dupa cum am spus pe nr 2 l-am ajutat cu aceea rama cu puiet..care ar trebui sa fie mai mult decat suficient pentru un start bun.
Aici tin sa-i multumesc lui TDI si celor care m-au sfatuit ce sa fac si cum sa fac.
Numai bine.
ps:nu am putut filma.....eram echipat si cardul din camera foto nu era vazut si am rugat fetita mea sa-mi faca o poza la aceea rama...pe care am periat-o de albina si m-am dus in curte sa-mi faca pozele.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 07 Aug 2014, 20:20

Salut.
Mai devreme am fost sa aprovizionez stupii cu ceva sirop cu protofil.,,am adaugat la fiecare undeva la 500-600ml...voi mai reveni pt adaugarea de sirop undeva pe luni seara.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 13 Aug 2014, 12:22

Salut.
Luni am fost la albine,am facut 2 filmari..nu prea reusite..dar..astea sunt.
Vroiam sa postez link-ul si sa apara videoclipul direct aici,dar nu reusesc.

[youtube]http://youtu.be/kq5_8GMSyG4 [/youtube] prima filmare
[youtube]http://youtu.be/1cihDGnAGZw[/youtube] ... si a 2 filmare.
Augustin78

Mesajde ignatov andrei » 25 Aug 2014, 07:02

La multi ani, mai... juniorule, viitor... Mare Apicultor!
Sa fii sănătos, cu toti cei de lângă tine!
ignatov andrei

Mesajde Florin Dobre » 25 Aug 2014, 07:33

La multi ani sanatosi si fericiti!
Sa ai spor in albinarit...vecine! :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde TDI » 25 Aug 2014, 07:54

La multi ani!
TDI

Mesajde ovidiu_78 » 25 Aug 2014, 08:30

La multi ani !!!
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Aug 2014, 09:11

La multi ani cu sanatate !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde mausica » 25 Aug 2014, 10:05

La multi ani !!!
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde lucky5strike » 25 Aug 2014, 11:13

La multi ani! Sa cresti mare! 8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?