Salut.
Azi am fost la tara si am facut o evaluare a fiecarei familii.
Sa incepem cu
nr1...puiet capacit pe 4-5 rame..mancare suficienta
nr 2 are matca data de la giovani...din familie puternica a ajuns un roi...(posibil sa fi roit si sa fi ramas matca neinperecheata si sa o fi omorat matca)...are cam2 rame ful de albine si majoritatea trantori....iam dat o rama ful cu puiet capacit...vezi poza mai jos...
https://www.facebook.com/AUGUSTINmioven ... uploaded=2 nr 3..familia din care am luat rama de mai sus...e cea agresiva(cred ca din lipsa de cules...acum am lucrat la ei cu putin fum si a fost mai mult decat perfect....)..are puiet capacit pe mai multe rame cred ca 5-6 rame ramase in familie..mancare suficienta
nr 4 rame cu puiet capacit cam 4-5 rame insa nu toate batuta ca cea de mai sus...si mult polen in rame
nr 5 carnica...are rame cu puiet capacit din 8 rame totale(am mai luat de am facut un roi cam 3 rame cu puiet si albina) are cam 3-4 cu puiet batute frumos cu coronita de miere.....si multe nectar(sirop)...am pus o rama goala in mijlocul familiei....si mai aveau la crescut o jumatate de rama
nr 6 carnica..asta e mai slabut are 6 rame din care 3-4 cu puiet capacit si nectar/polen..am mai dat o rama la ouat/crescut
nr 7 roiul format cu albina carnica (din nr 5)si matca carpatina de la giovani....e ouata fosrte putin..puiet capacit sporadic pe fiecare rama..ce sa mai slabut...are nectar/sirop suficient.....
La toti insa nu am vazut matcile deloc...bine nici nu am insistat sa le vad..deci pot spune ca am cateva familii puternice mai putin de nr 2 si nr 7 care dupa cum am spus pe nr 2 l-am ajutat cu aceea rama cu puiet..care ar trebui sa fie mai mult decat suficient pentru un start bun.
Aici tin sa-i multumesc lui TDI si celor care m-au sfatuit ce sa fac si cum sa fac.
Numai bine.
ps:nu am putut filma.....eram echipat si cardul din camera foto nu era vazut si am rugat fetita mea sa-mi faca o poza la aceea rama...pe care am periat-o de albina si m-am dus in curte sa-mi faca pozele.