Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA PRODUSELE ALBINELOR

Discutii despre produsele albinelor , norme , legislatie , metode de producere si conservare . Diversificarea productiei si produselor in stupina...trebuie sa preocupe apicultorii romani .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Mierea in bucate

Mesajde delorin I » 25 Iul 2014, 14:58

Chiar daca suntem apicultori si nu bucatari, departe de mine gandul ca printre noi nu se afla maestri ai bucatariei! Va invit sa alcatuim un topic cu retete de preparate pe baza de miere! Si ca rezultatele sa fie maxime, propun sa luam o tema a zilei sau a sapatamanii si sa experimentam mai multi simultan deliciile unui produs! Pentru inceput, desi de mult ma gandeam la un astfel de topic, preiau o reteta de pe o pagina a unui procesator german de miere, pagina recomandata de colegul TDI!
Subiectul zilei- bautura pe baza de lapte cu ghimbir si miere de flori de tei! http://www.walter-lang.de/rezepte/kategorie/getraenke-mit-honig/
Necesar:
1/2 din lapte integral
1 bucata de radacina de ghimbir,
1 lingura de miere de flori tei


Coaja de ghimbir se toaca sau se freaca, se adauga in lapte si se lasa timp de zece minute acoperita! Se adauga mierea de tei...Astept rezultatele! Am plecat sa cumpar ghimbir! :)))
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
Avatar utilizator
delorin I
 
Mesaje: 2671
Membru din: 17 Iul 2012, 16:55
Localitate: Bucuresti/Comanesti-Bacau

Mierea in bucate

LINK-URI SPONSORIZATE

SPONSOR
 

Re: Mierea in bucate

Mesajde delorin I » 07 Aug 2014, 13:31

Si pentru ca nu vreau sa se spuna ca deschid topice si le abandonez...
Se spune ca Stefan cel Mare a ratacit vreme de cateva zile prin padure. La un moment dat poposeste in casa unor oameni si este servit cu mamaliga! Intors el in cetatea de scaun a Sucevei, in timpul mesei ce a urmat, isi intreaba boierii:" Boieri dumneavostra, cu ce este mai buna si mai buna mamaliga?" Si au inceput unul altul, sa-si dea cu parerea:"Cu iaurt!", " Cu sarmale!"," Cu zmeura!" ... Boieri dvs, sa stiti, ca cea mai buna mamaliga este aceea care se serveste cu FOAMEA!

In virtutea acestei legende, din popor si probabil preluata de Neculce, vin si eu sa intreb, cu ce bucate se asociaza cel mai bine mierea?
Si ca sa nu spuneti ca sunt rau, consumati miere cu branza?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
Avatar utilizator
delorin I
 
Mesaje: 2671
Membru din: 17 Iul 2012, 16:55
Localitate: Bucuresti/Comanesti-Bacau

Re: Mierea in bucate

Mesajde Cristian IONITA » 07 Aug 2014, 13:57

subsemnatul foloseste miere la mai orice prepart cu carne (si ca sa ne intelegem ptr mine carnea de pui nu este carne), sunt constient de faptul ca aceasta combinatie nu are nimic de-a face cu un stil de mancare sanatos (mierea supusa tratamentului termic isi pierde din propietati si maiu mult devine chiar nociva) dar este extrem de gustoasa :D

mai folosesc miere si la conserve (castravieciori, muraturi, etc)
In viata asta ești de unul singur și nimeni nu ține cu tine - Eu
Avatar utilizator
Cristian IONITA
 
Mesaje: 3333
Membru din: 23 Feb 2011, 16:33
Localitate: Bucuresti

Re: Mierea in bucate

Mesajde delorin I » 07 Aug 2014, 14:13

Ma bucur sa aud! Aici este unul din motivele slabului consum de miere in Romania! Lipsa de diversitate, consumam anumite bucate traditionale si atat! Bucataria noastra a cam ramas blocata in timp! Am gasit acum cateva recomandari de combinatii de miere si branza...in cartea citata pe pagina mea! Deocamdata las textul in engleza pentru cei interesati, daca e nevoie traducem! Oricum cred ca putem incerca genul acesta de combinatii si cu alte produse- de pilda la Mamaia acum e de succes un iaurt grecesc congelat cu miere si nuci!
Oricum putem gasi si editii romanesti de branzeturi care sa se asocieze bine cu miere! De pilda putem cu siguranta inlocui Manchega cu branza tare de Horezu! Sunt aproximativ la fel- dupa mine!


SOME SUGGESTIONS FOR CHEESES THAT PAIR WELL WITH HONEY,
and their tasting notes, follow to get you started:
ASIAGO: Italian, cow’s milk, rich, nutty yet mild, similar to Parmesan
CAMEMBERT: French, cow’s milk, smooth, salty; runny texture
GORGONZOLA: Italian, cow’s milk, rich, creamy, pungent; a stinky blue-veined cheese; soft
texture
MANCHEGO: Spanish, sheep’s milk, caramel flavors, salty and nutty; firm texture
MASCARPONE: Italian, cow’s cream, buttery creamlike flavor; creamy texture
PECORINO ROMANO: Italian, sheep’s milk, oily, granular, and salty; semi-hard
GARROTXA (ga-ROCH-ah): Spanish, goat’s milk, milky and nutty; semi-soft
STILTON: English, cow’s milk, punchy, strong smelling, and spicy
Different cheeses by type follow:
RIPE, PUNGENT, ACIDIC, AND AGGRESSIVE: aged cheddar, Comte, goat Gouda
SOFT: Brillat-Savarin, Camembert, and Robiola Rochetta
FIRM AND SALTY: Parmigiano-Reggiano, Manchego, Mimolette
BLUE CHEESE: Gorgonzola, Valdeon, Stilton
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
Avatar utilizator
delorin I
 
Mesaje: 2671
Membru din: 17 Iul 2012, 16:55
Localitate: Bucuresti/Comanesti-Bacau

Re: Mierea in bucate

Mesajde Mircea_63 » 07 Aug 2014, 16:19

delorin I scrie:Si pentru ca nu vreau sa se spuna ca deschid topice si le abandonez...
Se spune ca Stefan cel Mare a ratacit vreme de cateva zile prin padure. La un moment dat poposeste in casa unor oameni si este servit cu mamaliga! Intors el in cetatea de scaun a Sucevei, in timpul mesei ce a urmat, isi intreaba boierii:" Boieri dumneavostra, cu ce este mai buna si mai buna mamaliga?" Si au inceput unul altul, sa-si dea cu parerea:"Cu iaurt!", " Cu sarmale!"," Cu zmeura!" ... Boieri dvs, sa stiti, ca cea mai buna mamaliga este aceea care se serveste cu FOAMEA!

In virtutea acestei legende, din popor si probabil preluata de Neculce, vin si eu sa intreb, cu ce bucate se asociaza cel mai bine mierea?
Si ca sa nu spuneti ca sunt rau, consumati miere cu branza?


:lol: Buna rau asta cu Stefan. Altul n-au gasit? Bietu Stefan era demult oale si ulcele cand s-a adus porumbul in Europa. In ceea ce este astazi Romania, a ajuns si mai tarziu, cam dupa 1640.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5301
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Re: Mierea in bucate

Mesajde Cristian IONITA » 07 Aug 2014, 16:22

Da ... adevarat ca Stefan nu a prea avut deaface cu malaiul de porum dar sigur stia de a mamaliga ... din mei sau altceva
In viata asta ești de unul singur și nimeni nu ține cu tine - Eu
Avatar utilizator
Cristian IONITA
 
Mesaje: 3333
Membru din: 23 Feb 2011, 16:33
Localitate: Bucuresti

Re: Mierea in bucate

Mesajde State » 07 Aug 2014, 17:11

delorin I scrie:Si ca sa nu spuneti ca sunt rau, consumati miere cu branza?


1- unt pe paine, miere si deasupra branza sarata de oaie,faramitata sau data pe razatoare.
2- miere amestecata cu branza sarata de oaie.
Parca am mai scris asta dar nu mai stiu unde.


Eu si pepenele il mananc cu branza sarata. Este defect din familie. Si cand am, cu paine calda.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State
 
Mesaje: 2027
Membru din: 12 Dec 2012, 00:27
Localitate: Sociopat

Re: Mierea in bucate

Mesajde redoo » 07 Aug 2014, 19:56

In cartile lui George R. R. Martin,la orice festin regesc,unde enumera felurile de mancare apare si prepelita trasa in miere....un vanator ne poate spune daca este regeasca aceasta reteta.
Am bagat miere cu ananas,macaroane cu branza sarata si miere,diverse dulciuri cu miere...cea mai proasta combinatie a fost un sort de bere,cred ca belgiana era, cu miere...Ionita sigur a incercat.
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
Avatar utilizator
redoo
 
Mesaje: 977
Membru din: 21 Mar 2011, 17:48
Localitate: bucuresti/ cartojani

Re: Mierea in bucate

Mesajde delorin I » 08 Aug 2014, 11:46

Mircea63 aveti un spirit critic foarte fin! M-am lasat rapit de frumusetea povestii si am reprodus-o ca in sursa...Porumbul e drept apare in Transilvania prin secolul al XVII-lea!...mai tarziu in sud si est! Spre deosebire de cafea ...Amu, din ce o fi fost mamaliga din poveste, cata secara o fi avut...nu pot ca sa spun:), dar ce farmec ar mai avea povestile daca le am suci pe toate partile? Cultura orala...ce din vremurile imediat urmatoare lui Homer, tinde sa dispara, atunci ar fi complet uitata! Poate bancurile ar fi o ultima forma de supravietuire a ei....Revenind la bucatele cu miere...nu am gandit cobinatia de branza sarata si miere...buna agoniseala! Sigur ar merge cu urda! Am mai citit o reteta de unt de arahide, paine si rucola...promit sa continui!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
Avatar utilizator
delorin I
 
Mesaje: 2671
Membru din: 17 Iul 2012, 16:55
Localitate: Bucuresti/Comanesti-Bacau

Re: Mierea in bucate

Mesajde Lucian63 » 08 Aug 2014, 12:42

Ce-mi mai placea, desi imi era dat mai mult ca remediu la gripa sau raceala in gat ... Sodoul
http://www.lumeamisterelor.com/rubrici/ ... -de-gripa/
Lucian63
 
Mesaje: 91
Membru din: 08 Mai 2013, 22:07
Localitate: Focsani jud. Vrancea


Înapoi la PRODUSELE ALBINELOR



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori