Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: BUNKA

Mesajde Mishu05 » 08 Aug 2014, 17:58

Bunka, hai sa lamurim un pic treaba.

Nu vreau sa iau apararea nimanui vreau doar sa spun faptele si discutiile asa cum au fost ele.
Eram la salcam 1 cu Mihai Bursuc deci undeva la 10-15 mai MAXIM. Am avut discutia si eu si Mihai cu tine apropo de constructia a 15 cutii pe ME, cu faltz.Datele tehnice , pretul si livrarea s-au pus la punct in 2 zile . Ziua 1 discutia initiala, de principiu, ziua 2 datele exacte atat dimensional cat mai ales angajamentul TAU apropo de cand vor fi gata. Aici Adi treaba e complicata si stii foarte bine. TU ca tamplar dai un termen de executie. Nimeni nu afirma ca nu il respecti din rea-vointa ( ar fi culmea, nu esti genul sa faci rautati, dimpotriva). TU nu respecti un termen de executie pentru ca...aici
tu trebuie sa explici de ce ( sau sa nu explici, e treaba ta pana la urma). Cert este ca NU l-ai respectat si punct.

Ai spus ca in MAXIM 3 saptamani sunt gata. Asta inseamna MAXIM 5-10 iunie. Teiul incepea pe 18-20 iunie aici la noi deci era timp berechet sa le dea o mana de ulei/vopsea si sa le poata popula. Erau 15 cutii nu 50 nu 100. Stim amandoi ca daca te pui pe ele in 2-3 zile sunt gata. Punem 1 saptamana, punem 2, punem 3.

A trecut salcamul, a trecut si teiul am ajuns la floare si tin minte perfect discutiile: hai , hai, hai ( clasic as spune). El te suna ( si te-am sunat si eu de cateva ori in numele lui) si iti spune:
- sunt gata Adi cutiile? cand mi le trimiti? hai ca am nevoie de ele !
Raspunsul tau care era? De cate ori ai spus: da, sunt gata, le trimit maine. le trimit luni, le trimit saptamana viitoare. Scuze si iar scuze. La un moment dat ai spus ca sunt gata toate dar nu sunt gata si capacele sau fundurile, cert e ca mai era un "impediment" si nu le puteai trimite. Evident ca la un moment dat cand se termina si floarea Mihai a spus: trimite-mi DOAR ceea ce am achitat prin avans ( 5mil) ca deja nu mai are rost. SAU: trimite-mi TOT si iti voi da banii in ritmul si cu viteza cu care mi-ai facut si tu cutiile...la timp.. . Si crede-ma ca ti-i trimitea. La dracu, ti-i trimiteam eu din partea mea pana la urma si ma socoteam cu Mihai ulterior, nu vrea NIMENI sa iti dea teapa omule si sa te lase cu ele pe cap. Dar tu prin intarzierea creata l-ai pus pe acest om in situatia in care e. Trebuia sa ii spui DUPA ce a expirat termenul de 10 iunie: bah, eu ti le trimit cand o sa pot, la toamna, la iarna, peste 10 ani. NU era o problema dar stia si el ce are de facut ( se gasesc SH cate vrei)

Omule, sa stii ca nu e nici o rusine sa recunosti ca nu ai facut un lucru. Dupa ce ti-ai luat un angajament ca il faci si mai ales CAND E GATA. Asta e viata mai dam si gres cateodata. Dar nu te mai ascunde dupa cires ca tu de fapt VREI SA FACI. Aici nu e vorba de ce vrei tu sa faci ( stim toti ca vrei, asta e clar). E vorba de ceea ce ai reusit sa faci. Si cand dai cu oistea in gard RECUNOASTE ca ai dat, atat. Si trecem mai departe.
PS: Mihai, pune si tu puncte si virgule ca nu se intelege nimic

Pentru moderatori: nu va mai sfiiti atata cu "comercialul" asta ca nu e voie pe forum. Aici suntem apicultori si parteneri cateodata in diverse operatiuni ( familii, cutii, pastoral, miere, etc) . Facem diverse lucrari si intre noi si ne ajutam sau ne mai incurcam din cand in cand. E foarte important ca lucrurile sa fie limpezi si fiecare sa isi spuna partea lui . Nu suntem domnisoare la pension eu cred ca TREBUIE sa ne asumam si bunele si tampeniile ca numai asa le mai corectam.
Mishu05

Mesajde BUNKA » 08 Aug 2014, 18:29

Da a existat o intarziere, dar omul a inceput sa zica ca nu le mai ia pe toate etc, eu am mai zis sunt putin sensibil si normal ca m-am suparat, si daca tot mi-a zis ca nu le mai ia ...aia a fost, acum as putea sa zic si eu, ori le iei pe toate ori nu le mai lua ..adica pana la urma totul a fost o neintelegere de comunicare, eu i-am explicat clar ca am avut probleme cu angajatii, putea sa inteleaga si amanuntul asta.
Mishu, nu sunt domnisoara...si recunosc ca nu au iesit treburile cum miam dorit, dar pana una alta el are 5 mil blocate iar eu am 10 mil...stii ca am mai avut si noi discutii, dar mereu am gasit o cale de rezolvare, ultima data imi aduc aminte ca trebuia sa-ti fac 50 de colectoare, plata venea greu asa ca ti-am livrat doar 25, restul o sa fac eu bors cu ele ca si eu am albine...ideea era ca oricum erau ieftine si...da astea sunt amanunte, iar eu sunt destul de atent la felul cum cealalta parte intelege sa discute, sa negocieze o treaba sau felul in care vorbeste la adresa mea.
Ca sa fie toata lumea happy, finalizez ce mai am si nu mai fac nimanui nimic, nici deloni nik.
Am pikat nasol si nu era cazul, dar e in final vina mea ca mi-am dorit sa fac ceva mai mult decat pot face eu cu 2 maini.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 08 Aug 2014, 18:36

https://www.youtube.com/watch?v=JKNrWnj ... e=youtu.be

Despre roii pe rama Delon modificat ! Cum fac eu...
BUNKA

Mesajde BUNKA » 08 Aug 2014, 19:09

Dar nu te mai ascunde dupa cires ca tu de fapt VREI SA FACI. Aici nu e vorba de ce vrei tu sa faci ( stim toti ca vrei, asta e clar). E vorba de ceea ce ai reusit sa faci. Si cand dai cu oistea in gard RECUNOASTE ca ai dat, atat. Si trecem mai departe.

Mishu, n-am inteles ce anume VREAU...uite, am vrut dar nu mai vreau...pt ca nu te poti baza pe nimeni, oamenii nu stiu sa faca nici calitate si ma refer la angajati, si ii doare fix in cot de cum merg lucrurile intr-o firma, stii tu, timpu trece leafa merge/noi "muncim" cu drag...clientii vor stupi la minut daca se poate, se trezesc in Mai ca vor lazi ca le roiesc albinele, in August anul precedent toata lumea sta cu deshtu` in nas si se scobeste, si apoi sa te tii daca nu faci fatza ca pt un rahat de avans de 2-3 mil devii cel mai mare infractor ... adevarul e ca apicultura este un domeniu care implica multa pasiune si poate de asta si apicultorii sunt un pic paranoia cu termenele si nu numai.
Da` eu cred ca o sa zic PAS cu povestea asta...o sa fac pt mine "cu intarziere", cred ca e suficient.
BUNKA

Mesajde Mishu05 » 08 Aug 2014, 19:24

Pai cum adica ce vrei sa faci? Vrei sa faci tamplarie apicola contra cost. Ca doar de aia cand te suna un nene si zice: vreau chestia X. Cat costa? Atat.Ok, cand e gata ( cu aproximatie ca nu suntem roboti). In momentul in care tu zici: iti fac lucrul asta si va fi gata la data Y tu iti asumi operatiunea. TU *** VREI *** sa faci chestia aia, nesilit de nimeni. Poti sa zici: omule, eu fac asta de placere/hobby ti le fac cand ti le fac....cand o sa fie gata te sun si ti le trimit. End of story. Da atunci cine ar mai apela? Probabil doar eu care vreau o anume calitate si stiu sa comand cu sutele cand comand ca sa fiu sigur.
Apropo de colectoarele alea ti-am zis de la inceput si iti zic si acum: fa-le ( complete) , trimite-le si in 24 ore ai banii. Sa nu ma iei ca nu ai incredere ca incep sa fac o socoteala cati bani s-au virat de unde si pana unde in cat timp si cu ce rezultate. Vezi ca merge in doua sensuri procesul asta cine trimite primul marfa/banii. Mai mergi si tu pe incredere ca destul au mers si altii.
Mishu05

Mesajde BUNKA » 08 Aug 2014, 20:03

Eu cred ca am prestat de cati bani s-a platit, nici mai mult nici mai putin.
Mihai mi-a zis ca s-a lovit la degete la circular, ca si-a luat lazi SH, si ca nu mai are nevoie de ele, sa i le trimit si le-o plati cand o avea bani ca-i cheltuise deja...in conditiile astea nu trimit marfa.
Asta cu increderea...e complicat, tu ai avut incredere in mine ca pot sa fac o lucrare mare, eu am avut incredere in tine ca ai bani si poti plati, ai venit la mine ai mancat si dormit la mine, s-a creat o relatie dincolo de business zic eu, nu poti avea genul asta de relatii cu absolut toti clientii fie ei si forumisti.
Ce sa fac sa-i iau acasa pe toti ?
Am zis clar ca NU MAI FAC LA NIMENI NIMIC, deci cazul e clasat din punctul asta de vedere !
Mishu, lumea vrea repede, de calitate si ieftin...asa ceva nu exista, este o lege care sta la baza comertului... niciodata nu se pot intruni toate cele trei conditii.
Mai bine imi vad eu de albinele mele mici...e mai sanatos, si sa-si faca fiecare lazi unde-o vrea si unde o putea, ieftin, repede si de calitate !
Eu o sa-mi fac mie, incet si foarte incet, scump si de calitate indoielnica.
Am ajuns ca cizmarul care n-are incaltaminte, fac stupi la o gramada de oameni si eu nici n-am capace la deloni, stau cu niste bucati de scanduri aruncate aiurea peste corpurile alea...am o stupina din bucati, din deseuri, si despre asta...nu ma plang, albinele merg bine si in asa ceva...
BUNKA

Mesajde delorin I » 08 Aug 2014, 20:16

Bunka ma faci sa citez dintr-o scrisoare pierduta:"Si pe noi cui ne lasi coane Fanica?":) Eu zic sa te mai gandesti si sa nu vezi lucrurile ca pe un capat de lume ci ca pe o critica ce trebuie insusita si corectata! Tot ce se cere este doar un plus de seriozitate, atat! Si nu cred ca esti un tip neserios! Ai muncit si ti-ai facut un nume cu delonii tai! Ai facut acest model de stup sa fie raspandit in toata tara...nu pierde ce ai construit! Acolo unde ai o problema, vezi de ce o ai si incearca sa o corectezi! Daca iti e greu sa livrezi cate 1,5 stupi in fiecare zi la x sau z, livreaza la curier toata cantitatea intr-o singura zi a saptamanii! Cel ce cumpara astazi 1,5 stupi maine sau pomaine poate vine si comanda 50, 60 poate 100! Nu iti distruge munca pentru cateva cutii! Daca ai chemare in piata nationala nu e putin lucru! Gaseste o solutie sa schimbi ceva...o rotita aici, una dincolo! Eu am un tampar foarte bun pe care l-am schimbat pentru ca desi era extrem de serios era foarte scump! Acum dupa ce am luat o teapa cu stupi noi din care ies albinele, si nu cu mult mai ieftini, o sa mi revizuiesc atitudinea! Si mai ales, cand vezi ca se anunta o eventuala problema, incerca din timp sa faci niste stocuri, nu mai lua avans ca sa incurci si pe altii sa fii si tu incurcat si in final tot tu sa apari compromis! Mai devreme sau mai tarziu, orice stup ai avea pe stoc, o sa il vinzi! Sau macar cere avas la cantitati mai mari de 10, 15 bucati!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde nae » 08 Aug 2014, 20:27

BUNKA scrie:Mishu, n-am inteles ce anume VREAU...uite, am vrut dar nu mai vreau...pt ca nu te poti baza pe nimeni, oamenii nu stiu sa faca nici calitate si ma refer la angajati, si ii doare fix in cot de cum merg lucrurile intr-o firma, stii tu, timpu trece leafa merge/noi "muncim" cu drag...clientii vor stupi la minut daca se poate, se trezesc in Mai ca vor lazi ca le roiesc albinele, in August anul precedent toata lumea sta cu deshtu` in nas si se scobeste, si apoi sa te tii daca nu faci fatza ca pt un rahat de avans de 2-3 mil devii cel mai mare infractor ... adevarul e ca apicultura este un domeniu care implica multa pasiune si poate de asta si apicultorii sunt un pic paranoia cu termenele si nu numai.

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
nae

Mesajde BUNKA » 08 Aug 2014, 20:43

Eu de unul singur nu pot face fatza la cate comenzi imi vin, si de angajat oameni m-am lecuit...probabil asta e reversul medaliei legat de faptul ca am devenit destul de vizibil si cu Delonii si nu numai...mi-am dorit asta trebuie sa recunosc insa stii vb aia..ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se intample...asa e, ma suna lumea de peste tot, toti vor stupi "ieri" daca se poate, toti vor sfaturi si lamuriri legat de deloni si nu numai, daca m-as potrivi as sta numai cu telefonul in mana, e foarte complicat, un singur om nu poate face fatza si asta e motivul pt care cred ca nu merge jucaria in sistemul actual.
Una e daca faci cateva comenzi ici colo...alta e cand navalesc peste tine oameni care vor sute sute de lazi.
Am din ce trai, nu trebuie sa-mi ridic in cap atata lume pt simplul fapt ca scot o calitate buna zic eu, dar nu pot face de unul singur volume atat de mari si cu termene ferme...am incercat cu doi tamplari de meserie ...nu merge, trebuia sa stau secunda de secunda langa ei, mi-au stricat o gramada de material, in loc sa-mi taie seteze la 47 cm le-au taiat la 46,5cm...nu inteleg ca milimetrul conteaza enorm la lazi, nu inteleg ca taietura in vinglu tre sa fie in vinglu, nu inteleg ca degeaba ai facut panourile corect daca la asamblare le inchei ca naiba rombice de nu mai intra capacul este lada, nu stiu sa dea o capsa calumea fara sa iasa aiurea...si lista continua, ii arati de 10 ori si a 11 -a oara tot greseste...ce sa faci cu astia, astia-s buni la facut sicrie sau nici acolo.
Deci sa concluzionez...nu merge!!
In oras la noi e unul care face tamplarie apicola...a schimbat vreo 10 echipe de tamplari...tot ca naiba ies, am vazut lazi facute de el, eu nu mi-as lua asa ceva, mai bine tai doua scanduri, le pun una peste alta si le dau un cui...daca nu ma pricep mai mult.
Deci nu merge...am incercat dar nu...imi ajunge, termin ce mai am de terminat si gata, pt ce sa ma incurc, sa fiu incurcat si sa incurc si pe altii ?
BUNKA

Mesajde delorin I » 08 Aug 2014, 20:47

Ai putea sa-ti faci o echipa tanara...sa gasesti niste copii cu pasiune si sa-i inveti...Asta ar fi cel mai usor!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde BUNKA » 08 Aug 2014, 20:49

As putea sa-mi vad de treaba, asa toata lumea o sa fie fericita !
Mai pun o poza cu Delonii, un film ceva pt cine intereseaza si atat..
BUNKA

Mesajde delorin I » 08 Aug 2014, 21:53

Eu zic sa incerci sa schimbi ceva si sa mergi mai departe! E pacat de tot lobby-ul facut pentru albina naturala si delon, mii de ore petrecute in materiale citite si apoi pe forum!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Adi Hodis » 08 Aug 2014, 22:28

BUNKA scrie: ...
am incercat cu doi tamplari de meserie ...nu merge, trebuia sa stau secunda de secunda langa ei, mi-au stricat o gramada de material, in loc sa-mi taie seteze la 47 cm le-au taiat la 46,5cm...nu inteleg ca milimetrul conteaza enorm la lazi, nu inteleg ca taietura in vinglu tre sa fie in vinglu, nu inteleg ca degeaba ai facut panourile corect daca la asamblare le inchei ca naiba rombice de nu mai intra capacul este lada, nu stiu sa dea o capsa calumea fara sa iasa aiurea...si lista continua, ii arati de 10 ori si a 11 -a oara tot greseste...ce sa faci cu astia, astia-s buni la facut sicrie sau nici acolo.
Deci sa concluzionez...nu merge!!
In oras la noi e unul care face tamplarie apicola...a schimbat vreo 10 echipe de tamplari...tot ca naiba ies, am vazut lazi facute de el, eu nu mi-as lua asa ceva, mai bine tai doua scanduri, le pun una peste alta si le dau un cui...daca nu ma pricep mai mult.
Deci nu merge...am incercat dar nu...imi ajunge, termin ce mai am de terminat si gata, pt ce sa ma incurc, sa fiu incurcat si sa incurc si pe altii ?

Mă Adiță mă, da ia zi, plată bună ti-au cerut ? ... că mă aștept la asta. Ăsta-i un obicei prost și la modă ... prima întrebare a unui om solicitat este ... cît îmi dai ?.
Ca pe parcurs, sa vezi cu cît te-ai învoit să plătești, ca sa ... strice materialul.
La învoială, trebuia sa precizezi că, dacă strica materialul, i se reține din salar. Asa se facea o selecție intre ei.

Nu fi suparat măi Adi, lumea-i plină de ... d-ăia. Nu degeaba se zice că meseria-i brățara de aur, iar un meseriaș bun face cît o duzina de ... oameni.
Asa ca pune condiții la negocieri cu ... meseriașii. Apoi fă-le șabloane.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde mihaibursuc » 08 Aug 2014, 22:46

Ady pui poze cu stupiimei zici tu trimitei pana luni daca zici ca sant gada dar eu pun pariu ca iar intervine ceva
mihaibursuc

Mesajde nae » 08 Aug 2014, 22:53

Ba, voi ma disperati = angajatul e vinovat/paznicul e puturos..., muierea ... , doar voi sunteti virtuosi :(
La 700 / luna sau mai putin vrei sa masoare cu sublerul?, sau sa-ti conduca firma ?
DE CATI BANI ATATA PESTE .
La cum trateaza clientul (''rahat de avans'' :shock: ) ce angajat sa ai = atat' POATE , atat' are ; ce tot o dati in balarii !?
nae

Mesajde TDI » 08 Aug 2014, 23:00

Si dac-or fi mai multi, eventual vreo 1500.
TDI

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?