Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde mitica68 » 07 Aug 2014, 23:42

mitica68 scrie:
State scrie:
mitica68 scrie:Eu pot sa spun ca sunt foarte multumit de siropul fiert (de 6 ori). Zaharul este invertit, deci nu uzeaza albina, ce se poate dorii mai mult. Un vot pentru siropul fiert.

Are acelasi principiu ca si producerea de palinca ? :roll:

As fi recunoscator daca mi-ati spune cum v-ati dat seama daca zaharul a fost invertit. Si dupa ce a fost fiert de 6 ori, care este nivelul hmf-ului din acel sirop ?

Sunteti carcotas :mrgreen: "6 este numarul siropului, momentan aici am ajuns". Daca se respecta reteta de la prima pagina, zaharul este invertit. Nu am extras miere nici macar pentru uzul propriu , darmite pentru comercializare, asa ca nu ma intereseaza nivelul hmf-ului.
Va salut cu respect.
mitica68

Mesajde TDI » 07 Aug 2014, 23:44

HMF-ul e toxic inclusiv pentru albine.
TDI

Mesajde mitica68 » 07 Aug 2014, 23:49

:D .................................
Ultima oară modificat de mitica68 pe 07 Aug 2014, 23:51, modificat 1 dată în total.
mitica68

Mesajde mitica68 » 07 Aug 2014, 23:50

mitica68 scrie:
TDI scrie:HMF-ul e toxic inclusiv pentru albine.

Stiu domnule, nu este cazul siropului de zahar. Si desigur daca sunt depasite limitele admise, atunci este toxic, nu ma mai intrebati de unde stiu daca este sau nu, este doar polemica si............, multumesc. Scuze poentru postarea dubla, fara intentie.
mitica68

Mesajde delorin I » 14 Aug 2014, 09:58

La siropul 2 la 1...cata sare de lamaie adaugam pentru invertire?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Florin Dobre » 14 Aug 2014, 10:05

1g sare de lamaie/kg de zahar :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde patrascu » 14 Aug 2014, 10:06

Sarea de lamaie nu o adaugi decat in procentul mentionat in prima pagina si este proportionala cu cantitatea de zahar. Apoi 2/1, 3/1 sau ce vrei tu se realizeaza prin adaugarea de apa zaharul fiind invertit deja.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde delorin I » 14 Aug 2014, 10:08

Perfect! Multumesc! Deja fac niste calcule, pentru bidoanele hranitor...cam decat zahar am nevoie...si ma cam sperii putin! De la 100 de kg anul trecut...
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Geany » 16 Aug 2014, 15:48

test
Geany

Mesajde Geany » 16 Aug 2014, 20:06

Buna seara tuturor,ma poate ajuta cineva cu un sfat va rog? Am un prieten care a dat siropde completare 2\1 invertit, reteata lui nea Gica, insa a uitat sa adauge solutia cu sare de lamaie, fierband siropul fara sare de lamaie.Dupa ce l a administrat ca si completare, bineinteles k siropul a cristalizat in rame, iar miere naturala prea multa nu prea exista in stup, cimai mult sirop cristalizat. Mentionez k nu are alte rame goale sau cu miere pentru a le schimba. Ce ar fi de facut? stie cineva? k eu de doua zile ma gandesc si nu am gasit nici o solutie...este vb de 20 de familii care nu au fost in pastoral deloc si nu si au strans nici macar rezerve pt iernare, nefiind facuta nici o extractie anul asta...multumesc
Geany

Mesajde Florin Dobre » 16 Aug 2014, 20:15

Eu as descapaci treptat cate o rama inafara cuibului si as pulveriza-o fin cu apa pe portiunea descapacita. As asigura o rama goala in cuib pentru redepozitare. Cuibul strans la cat este acoperit cu albina. Daca este popor, ar trebui sa mearga. Practic vor lua siropul din nou la prelucrat. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Geany » 16 Aug 2014, 21:31

Si in situatia in care l ar trage de dupa diafragma si l vor reprelucra, credeti k ar adauga ceva mai multa invertaza, iar astfel nu va mai cristaliza?credeti k daca ar pulveriza ramele direct in cuib, pt k nu sunt inca capacite, ar avea rezultate?sau mutarea ramelor mai pline cu sirop cristalizat in imediata apropiere a puietului le ar forta sa l reprelucreze, dupa ce au fost pulverizate cu apa in prealabil?
Geany

Mesajde Dicu Ion » 16 Aug 2014, 23:26

Domnule Geany incerc sa va ajut si eu ,ca la inceput ,cind m-am luat de apicultura am patit asa ceva,din lipsa de experienta .
Florin da un sfat foarte bun si trebuie incercat,ca sa scape prietenul in primul rind de siropul cristalizat,si dupa aceia sa incerce sa mai complecteze.
Atentie mare la sarea de lamiie.
Sa fie sigur ca nu cristalizeaza sa puna 1 g la litru de sirop ,nu mai mult ,iar siropul nu trebuie fiert ci numai incalzit cit se topeste zaharul.
Eu folosesc mai mult otetul,si pun o lingurita la kg se sirop,este bine si o lingura dar il acreste prea tare si nu prea il mai ia.
As recomanda prietenului sa faca siropul 3 la unu adica 3kg de zahar si 2 de apa ,este o combinatie mult mai buna decit 2 la 1.
Sa nu intre in paniuca ,ca timp mai este dar sa nu puna cantitati mari ,ci atit cit poate sa traga dupa o zi pe alta ,ca exisa riscul ca siropul sa fermenteze daca sta mai mult netras.Daca nu are protofil poate sa puna ceai din plante medicinale ca are acelasi efect.Succes.
Dicu Ion

Mesajde mircea_tm » 17 Aug 2014, 00:54

Dicu Ion scrie:Domnule Geany incerc sa va ajut si eu ,ca la inceput ,cind m-am luat de apicultura am patit asa ceva,din lipsa de experienta .
Florin da un sfat foarte bun si trebuie incercat,ca sa scape prietenul in primul rind de siropul cristalizat,si dupa aceia sa incerce sa mai complecteze.
Atentie mare la sarea de lamiie.
Sa fie sigur ca nu cristalizeaza sa puna 1 g la litru de sirop ,nu mai mult ,iar siropul nu trebuie fiert ci numai incalzit cit se topeste zaharul.
Eu folosesc mai mult otetul,si pun o lingurita la kg se sirop,este bine si o lingura dar il acreste prea tare si nu prea il mai ia.
As recomanda prietenului sa faca siropul 3 la unu adica 3kg de zahar si 2 de apa ,este o combinatie mult mai buna decit 2 la 1.
Sa nu intre in paniuca ,ca timp mai este dar sa nu puna cantitati mari ,ci atit cit poate sa traga dupa o zi pe alta ,ca exisa riscul ca siropul sa fermenteze daca sta mai mult netras.Daca nu are protofil poate sa puna ceai din plante medicinale ca are acelasi efect.Succes.

prea mult otet, ii "deregleaza" ph-ul considerabil, de aici apar si bolile, mai ales loca! cel mult se pune 1 ml de otet pe kg-ul de zahar
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde Aurel1959 » 17 Aug 2014, 01:02

[quote="
.[/quote]
Domnul Dicu, 3la1 nu presupune 3kg zahar la 1l de apa sau ceai?
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde ignatov andrei » 17 Aug 2014, 11:10

Aurel1959 scrie:
Dicu Ion scrie: As recomanda prietenului sa faca siropul 3 la unu adica 3kg de zahar si 2 de apa ,este o combinatie mult mai buna decit 2 la 1.
.

Domnul Dicu, 3la1 nu presupune 3kg zahar la 1l de apa sau ceai?

A bagat deshtu' gresit in tasta...!!! :lol:
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA