Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde duma » 04 Aug 2014, 19:18

Doru89 scrie:[quote="
Cam asa ceva ...... sa intamplat cand am puso peste rame !

Aceasi comportament sa intamplat si la mine cand am pus o matca neinperecheata la un roi am tinut parca 2 zile si dupa am deschis tavita si o luato usor bateau din aripi ca nebunele cand am pus prima data cusca.Daca nu o vroiau toate erau cu capurile in gauri sa o omoare si ghem peste cutie si dansul ei este pentru marcarea teritorului ei cu fermoni ei nuti face griji daca nu le placea era moarta imediat :D .[/quote]
....Salutare Doru
Eu sper sa fie de bine si cu un filmulet mai sus se vede cand i-am dat drumul pe rama a doua zi , si eu spun ca daca nu era bine atunci pe loc o inhatau , dar nu ma culc pe o ureche pana nu verific dinou daca a pontat sau nu .
P.S. Daca nu si nu sun un prieten si mai iau una ! ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 15 Aug 2014, 10:13

Salutare !
Am o familie pe 10 rame care nu are matca , matca ce am primito de la un coleg " Sami " nu au aceptato ..... satamana trecuta am vrut sa sparg familia si sa merg cu 5 -6 rame la un orizontal si restul 4-5 rame la un roi , mi frica sa nu imi omoare matcile din celelalte familii ....asa ca am pus o rama cu puiet de toate ztadiile incepand la la o zi . Ce ar trebuii sa fac ? sa mai incerc o data cu o matca gata imperecheata ? si daca nici cu a doua nu vrea sa o sparg si sa intaresc alti stupi ( orizontalul si roiul ) ?
Daca trebuie sa intervin cu o matca imperecheata va trebuii sa dau din coate si sa scot una de pe undeva ;) si ccred ca voi reusi sa gasesc una prin zona mea ! .....sper !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde Doru89 » 15 Aug 2014, 10:34

Duma stupul e cel cu matca care dadea din fund?.
Daca stupul are albina multa calatoare si pe rame ar fi pacat sal desfiintezi cel mai bine ei toate ramele cu puiet chiar si capacit si ai pui o matca fecundata ori nefecundata in colivie si laso 2-3 zile si dupa ai dai drumu fi atent cand lucrezi cu cusca sa nu-ti miroase manele/manusi ca posibil sa no primeasca ca si pierde mirosul pe moment si o omoara.Poti si cu tuica sa le stropesti sa se uniformizeze mirosurile.
Doru89

Mesajde duma » 15 Aug 2014, 10:40

Doru89 scrie:Duma stupul e cel cu matca care dadea din fund?.
Daca stupul are albina multa calatoare si pe rame ar fi pacat sal desfiintezi cel mai bine ei toate ramele cu puiet chiar si capacit si ai pui o matca fecundata ori nefecundata in colivie si laso 2-3 zile si dupa ai dai drumu fi atent cand lucrezi cu cusca sa nu-ti miroase manele/manusi ca posibil sa no primeasca ca si pierde mirosul pe moment si o omoara.Poti si cu tuica sa le stropesti sa se uniformizeze mirosurile.

DA acel stup este cu pricina ! si mie mi tare greu sa distrug o familie destul de mare si in putere , daca erau 5-6 rame mai spuneam dar asa mai incerc o data !
Ultima oară modificat de duma pe 15 Aug 2014, 10:45, modificat 1 dată în total.
duma

Mesajde duma » 15 Aug 2014, 10:43

Am si matci faine ....pacat ca sunt cu 2 culori , nea Florin , Sami si Liviu stiu de ce vorbesc , insa fac treaba buna zic eu . La fiecare stup 3 la numar cam jos in cuib din 10 rame 5-6 sunt lafel ca ca prezentata in poze fata verso !
Fişiere ataşate
rsz_wp_20140809_007.jpg
duma

Mesajde duma » 15 Aug 2014, 10:44

verso ....
Fişiere ataşate
rsz_wp_20140809_005.jpg
duma

Mesajde Doru89 » 15 Aug 2014, 11:18

Frumoase rame dar canci coronita si taie trantori aia ati mananca aiurea mierea :)).
Eu as incerca pentru ca se poate eu am salvat un stup in septembrie la juma si pana in noiembrie era full cu albina pe 9 rame lam iernat desigur era e plin de miere leam lasato lor :D.Deci taie toate potierasele scoate toate ramele cu puiet chiar si capacit si puna matca in cusca pentru cateva zile 2-3 zile si dupa laso in pace 7-10 zile daca is gem pe cusca dupa 2-3 zile dale cu tuica si laso inca 24 ore si verifica din nou.
Doru89

Mesajde duma » 15 Aug 2014, 11:20

Doru89 scrie:Frumoase rame dar canci coronita si taie trantori aia ati mananca aiurea mierea :)).
Eu as incerca pentru ca se poate eu am salvat un stup in septembrie la juma si pana in noiembrie era full cu albina pe 9 rame lam iernat desigur era e plin de miere leam lasato lor :D.Deci taie toate potierasele scoate toate ramele cu puiet chiar si capacit si puna matca in cusca pentru cateva zile 2-3 zile si dupa laso in pace 7-10 zile daca is gem pe cusca dupa 2-3 zile dale cu tuica si laso inca 24 ore si verifica din nou.

Pai nu mai am rame cu puiet doar una ce am bagato sambata trecuta si ce a fost cred ca a ecluzionat deja , deci multe rame nu am cu puet doar populatia aferenta !
duma

Mesajde mausica » 15 Aug 2014, 13:31

duma scrie:Am si matci faine ....pacat ca sunt cu 2 culori , nea Florin , Sami si Liviu stiu de ce vorbesc , insa fac treaba buna zic eu . La fiecare stup 3 la numar cam jos in cuib din 10 rame 5-6 sunt lafel ca ca prezentata in poze fata verso !
.

Coronitele cu miere au plecat??
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde duma » 15 Aug 2014, 15:25

mausica scrie:
duma scrie:Am si matci faine ....pacat ca sunt cu 2 culori , nea Florin , Sami si Liviu stiu de ce vorbesc , insa fac treaba buna zic eu . La fiecare stup 3 la numar cam jos in cuib din 10 rame 5-6 sunt lafel ca ca prezentata in poze fata verso !
.

Coronitele cu miere au plecat??

Cam au plecat in caturi si in locul coronitei este puiet !!!
duma

Mesajde FLORINELU » 16 Aug 2014, 04:10

stii ce Duma,la primavara imi vopsesc si eu matcile,dar ca sa fiu mai smecher o sa le fac in trei culori,nu iti spun culorile ca le banuiesti tu, atunci sa te tii ouat cred ca o sa fie oua si pe lateral si pe podisor :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde duma » 19 Aug 2014, 10:05

FLORINELU scrie:stii ce Duma,la primavara imi vopsesc si eu matcile,dar ca sa fiu mai smecher o sa le fac in trei culori,nu iti spun culorile ca le banuiesti tu, atunci sa te tii ouat cred ca o sa fie oua si pe lateral si pe podisor :lol: :lol:

Nea Florine .....degeaba le vopsesti in trei culori .....poti in toata paleta de culori din curcubeu , important este sa dai bani pe matca de anul asta si dupa ce trece un timp scurt sa iasa la iveala ca de fapt este batrana ! :lol: :lol: aia face puietul nu culorile :lol:
duma

Mesajde FLORINELU » 19 Aug 2014, 14:30

mda ,unii mai au si noroc,stii vorba aia:norocul.........incepatorului :lol:.
FLORINELU

Mesajde duma » 06 Sep 2014, 13:08

FLORINELU scrie:mda ,unii mai au si noroc,stii vorba aia:norocul.........incepatorului :lol:.

Nea Florine ! noroc ne noroc daca trec si iarna asta cu tot efectivul la anul ma imbat ...dar nu cu apa rece si cu palinca care o tin pentru unificari ....cica :lol: ( 1L ) .
duma

Mesajde FLORINELU » 06 Sep 2014, 17:22

daca mai facem o vizita latine in 3 iti spunem daca scapi sau nu din iarna :lol: dar vezi ca Liviu acusi nu mai scapa el din lat :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde duma » 08 Sep 2014, 11:42

Salutare ! nu ne-am auzit de ceva vreme , asta nu inseamna ca am disparut ;) stau in umbra ....adica la umbra :lol:
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?