Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dacii - Adevaruri tulburatoare

Mesajde proapis13 » 28 Iul 2014, 21:53

Matrița de bijuterii a dacilor, cea mai spectaculoasă descoperire arheologică din ultimii ani
http://adevaruldespredaci.ro/spectaculo ... in-curand/
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde delorin I » 28 Iul 2014, 22:44

Bun material! Interesante animalele de pe ea...clar din afara acestui spatiu...
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 06 Aug 2014, 13:39

Cel mai mare tezaur de monede geto-dacice
https://ro.stiri.yahoo.com/descoperire- ... l?cmp=rofb
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 24 Aug 2014, 15:10

O CARTE VECHE DE 1.000 DE ANI, PĂSTRATĂ LA BUDAPESTA, RĂSTOARNĂ TOATE TEORIILE ISTORICE DESPRE CULTURA STRĂMOŞILOR NOŞTRI
http://www.paginaromanilor.at/stiri-rev ... lor-nostri
proapis13

Mesajde Mircea_63 » 24 Aug 2014, 15:19

Cum adica...a fost scrisa cu caractere dacice? :?

Asa apare in primele randuri ale articolului.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cantemir » 24 Aug 2014, 15:29

Mircea_63 scrie:Cum adica...a fost scrisa cu caractere dacice? :?

Mie-mi place ca-i legata frumos, are si poze si coperti!
Cu scrisul, cu caracterele si altele, mai putin! Ca nici eu si nici marii mei inaintasi, nu prea ne agitam!
Pe cand si varianta Ebook free! (.pdf)?
cantemir

Mesajde patrascu » 24 Aug 2014, 18:32

Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde TDI » 24 Aug 2014, 20:26

La asta mă gândeam si eu domnule Patrascu, după ce am citit cu nesaț si speranta mesajul.
TDI

Mesajde patrascu » 25 Aug 2014, 18:06

TDI scrie:La asta mă gândeam si eu domnule Patrascu, după ce am citit cu nesaț si speranta mesajul.

TDI te salut! Fara "domnule" ma face batran si nu sunt :). Din intamplare citisem ceva despre document
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde proapis13 » 27 Aug 2014, 13:13

Statuile de daci din grădina Palatului Hellbrunn din Salzburg, Austria. De ce sunt acolo?
http://adevaruldespredaci.ro/statuile-d ... unt-acolo/
proapis13

Mesajde delorin I » 27 Aug 2014, 14:18

Dar de ce sunt la Vatican? Pentru ca cei care le-au creat sau le-au comandat au avut un respect mai mare pentru cei ce s-au opus romanilor cu mai multe ocazii si au facut-o cu succes, decat proprii lor urmasi! Si apoi de unde sa se inspire artistii Renasterii sau chiar si cei mai tarzii daca nu din istoria antica si eventual din imaginile de pe Columna? In mod ciudat au facut statui dacilor- chiar romanii, lucru care spune ceva despre respectul cuvenit celor invinsi- in razboaie, alegeri (asta apopo de mizeriile tipic Securiste care circula pe net despre un candidat sau altul) si cine mai stie ce! Oricum dacii din imagine sunt cu capul putin plecat, ca de altfel toti pe cei pe care eu i-am mai vazut! In sfarsit trufasul dac a fost supus...
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde cristian bh » 27 Aug 2014, 22:36

delorin I scrie:Dar de ce sunt la Vatican? Pentru ca cei care le-au creat sau le-au comandat au avut un respect mai mare pentru cei ce s-au opus romanilor cu mai multe ocazii si au facut-o cu succes, decat proprii lor urmasi!

Oricum dacii din imagine sunt cu capul putin plecat, ca de altfel toti pe cei pe care eu i-am mai vazut! In sfarsit trufasul dac a fost supus...

Eu nu cred ca le-au facut din respect,si nici faptul ca au avut cumva respect fata de cei pecare i-au cucerit,cotropit,etc.
Mai degraba si-au aratat superioritatea la capitolul,arta,cultura,politica,drept,armata,inginerie,,,,romanilor si urmasilor lor.
Ca dacii prin tinuta,aspect ,vitejie,au fost de preferat ca model de razboinici invinsi,sau natie cucerita,,,,,,,,,e totusi de apreciat la stramosii nostri.
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde State » 27 Aug 2014, 23:16

delorin I scrie: Oricum dacii din imagine sunt cu capul putin plecat, ca de altfel toti pe cei pe care eu i-am mai vazut! In sfarsit trufasul dac a fost supus...

Parerea mea: Gresita aceasta ipoteza. De ce ? Pentru ca statuile care reprezentau dacii , erau cocotate pe soclu. De exemplu, arcul lui Constantin. La 25m inaltime, stau cocotate 8 statui care reprezinta niste daci. Au capetele in diferite pozitii dar toti cu privirea in jos, ca si cum te-ar privi de acolo de sus. Pozitia corpului inspira cu totul altceva decat supunere. Doar acest fapt, ca romanii le-au facut statui, inseamna ceva. Umilinta in niciun caz, pentru ca asta ar fi insemnat ca statuile sa reprezinte niste personaje cu mainile legate la spate, ingenunchiate sau in orice alt mod, ceea ce in realitate nu exista asa ceva.
Undeva prin calculator am niste fotografii de cand am vizitat muzeele din Vatican. Stiu ca vazusem ceva foarte interesant si anume: dac calare. ;)
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde proapis13 » 27 Aug 2014, 23:31

State scrie:Undeva prin calculator am niste fotografii de cand am vizitat muzeele din Vatican. Stiu ca vazusem ceva foarte interesant si anume: dac calare. ;)

Interesant,e prima data cind aud de statuia unui dac calare la Vatican,cin o gasesti sa o pui...
Din cate stiu pe sarcofagul mamei lui Constantin parca e sculptat un dac calare si cativa pedestri
sau poate ma insel... :? :?
proapis13

Mesajde State » 28 Aug 2014, 01:16

Nu era statuie Marian, ci o fresca pe undeva. Trebuie sa iau fotografiile la mana sa vad ce si cum. Am doar 1000 si ceva de cadre...Romanii n-au vrut ca dacii sa apara calare. Daca ai vazut scenele de pe Columna, dacii erau reprezentati ba pe jos, cu sulite infipte, ba sub copitele cailor romanilor, etc. dar niciodata pe cai.
Pe soclul statuilor in schimb, este scris "captivus dacus". Eu acum nu stiu ce sa zic, nu sunt istoric si nici cercetator, dar acele statui imi dau cu totul alta senzatie. Fetele dacilor mi-au inspirat incredere, calm si siguranta. Mie mi s-a parut ciudat ca romanii si-au pus in For acele statui cu daci. De ce nu si-au pus statui cu personaje sau luptatori de-ai lor ? Sunt multe ipoteze pe aceasta tema..Probabil adevarul este undeva la mijloc. Istoria este scrisa de invingatori, asta este clar, cel putin pentru mine.

Asta este arcul lui Constantin cu statuile dacilor,construit in anii 300. Unii afirma ca cei 8 daci, erau comandantii imparatului Constantin, ceea ce inseamna continuitatea imperiului dac. :)

Imagine

De altfel, statui cu daci sunt multe. Unele sunt pastrate inca in magaziile muzeelor, n-au fost expuse niciodata. De ce? Nu se stie. Multe au disparut, au fost vandute/furate/distruse. Ceva a incercat sa ne spuna Miceal Ledwith, purtatorul de cuvant al papei. El a afirmat mai demult ca romanii vorbeau aceeasi limba ca dacii, concluzia fiind ca ambele popoare se trageau din vechiul popor tracic. Nenea asta a fost unul din putinii oameni care au avut acces la biblioteca Vaticanului. ;)
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde patrascu » 28 Aug 2014, 09:05

Statuile de pe arcul lui Constantin nu sunt executate la ridicarea monumentului. Atat dacii cat si alte elemente sunt "reciclate" din diverse monumente apartinand epocii lui Traian, Hadrian si Marc Aureliu. Monumentul a fost ridicat in viteza si a impus folosirea unor statui din epocile anterioare.
patrascu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE