La dracu... invatati-le sa roada lemne, sa mance naibii spetezele ramelor daca cumva gata-n ianuarie bruma de rezerve
ovidiu8403 scrie:Daca restrang la sfarsit de septembrie roii+familiile la 4-5 rame cu miere in medie 7-8 kg le ajunge pana prin 1-15 februarie cand le voi da Apifonda?
da, da... si profitul... profitul cand vine ???ovidiu8403 scrie:Multumesc de critica... dar un raspuns de bun simt la intrebare nu mi-ai dat .
ovidiu8403 scrie:Daca restrang la sfarsit de septembrie roii+familiile la 4-5 rame cu miere in medie 7-8 kg le ajunge pana prin 1-15 februarie cand le voi da Apifonda?
alt stupar scrie:da, da... si profitul... profitul cand vine ???
nesimtite fiinte gazele astea... sa manance atat de mult si nici macar sa nu aiba omul garantia ca la anu` scoate inzecit![]()
In fine, speranta moare ultima...
alt stupar scrie:Colegule... asa intrebare, raspunsul pe masura !
PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
joohny scrie:Va salut.Care model de asezare a ramelor pt. iernare este mai buna,bilaterala sau centrala?Daca puteti sa si argumentati as fi si mai multumit.Sanatate.
nae scrie:1-bezmetic =am renuntat la scuturare directa/salvare
Il mut ziua in diferite colturi ale stupinei sa piarda culegatoarea ,de 2-3 ori ; seara ,tarziu, il scutur (la 5-6 metrii de ultimul stup ,n-am spatiu si timp ),ramele distribuite la altii/topite .Culegatoarea e atrasa de feromonul vecinei si dezerteaza dar in cazul d-tale(albina moarta ) sunt incercari de furt ...nu dezertari.
2-cautati un stupar sa vada situatia ca e mai complicat decat pare ;acum unirea e mai grea si facuta pe fond de foame/depopulare/furtisag se face cu sanse slabe .
Rupi botcile capacite (pe seara ) si-l unesti atunci nu marti ; nu aduci roiul la stup ci stupul la roi .Bagi roiul la mijloc si fam fara matca o spargi 2-3 rame stanga 2-3 rame dreapta . Sau , daca fam e puternica, metoda cu ziarul : fam jos ,roiul sus , intre 1-2 foi de ziar cu 5-6 gaurele si un burete cu tuica/otet/protofil (pe locatia fam )...
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori