Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde nae » 07 Sep 2014, 11:20

vlad scrie:.....

In postare se vorbeste despre doi stupi diferiti .
1=bezmetic
2=unul cu botci .
nae

Mesajde vlad » 07 Sep 2014, 12:47

"
nae scrie:
vlad scrie:.....

In postare se vorbeste despre doi stupi diferiti .
1=bezmetic
2=unul cu botci .
"

ai dreptate , dar nici din al doilea nu mai face stup.pana ii iese matca, pana se imperecheaza , pana incepe sa oua trece toata perioada in care ar trebui sa aibe puiet care va trece iarna . practic matcii respective ii va ramane o luna timp de ouat, la noi , la 1 noiembrie , rar mai vezi matci care sa oua, deci , dupa mine , unificarea cu altul zdravan ( in sensul de normal ) ar fi solutia. ( pate fi si ca o parere personala , subiectiva ,ca niciodata nu am apreciat matcile astea tarzii )
vlad

Mesajde avri » 07 Sep 2014, 20:42

I s-a intamplat cuiva ca dupa tratamenrul anti varoa sa plece albinele din stup? Mentionez ca tratamentul l-am facut prin metoda cu fogger si tactic .
avri

Mesajde avri » 07 Sep 2014, 20:46

Si mai am o intrebare....in ce perioada a zilei este recomandat sa se faca acest tratament?
avri

Mesajde Mircea_63 » 07 Sep 2014, 20:53

Sigur ca se intampla sa plece din stup, mai ales daca ai facut o ceaţă groasă. fogg= ceata. Important este sa se si intoarca inapoi.

Cand? Cand sunt toate sau aproape toate albinele in stup si nu sunt in ghem. Orientativ, sa fie peste 14 grade afara.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde octavi » 07 Sep 2014, 22:16

trebuia sa o patesc si pe asta
azi dupa ce 2 sapt nu am fost la albine am fost sa le verific pe toate, stiind ca cules au, ma gandeam sa nu le tot intorc atata. toate bune pana aung la unul in cara vad si cate 1 ou in celula dar si cate 2 3 4 si poate chiar 5, vad si matca se plimba ca pe bulevard, automat am si capitulat pe doamna parea rapida si grasa,dar ceva nu era ok la ea, oua si matca mai multe /celula sau nu? am si fugit sa cumpar 3 matci de la un crescatororicum mai am 2 care nu imi place cum merg.intrebare sa bag 1 matca cu cusca la acest stup sau sa scutur ramele si sa vina inapoi care trebuie?oare am lucratoare care oua sau matca era cu probleme
octavi

Mesajde Florin Dobre » 07 Sep 2014, 22:20

Avea spatiu de ouat? Albine acoperitoare avea(avea popor)? Puietul capacit era de lucratoare?
:)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde octavi » 07 Sep 2014, 22:53

mai avea loc pentru ouat, sunt 10 rame pline cu albine, era puiet capacit in celule de lucratoare, nu stiu daca are vreo importanta dar cand am strivit"o a iesit din ea tot 2 oua :roll:
octavi

Mesajde Florin Dobre » 07 Sep 2014, 23:20

Poate ai omorat o regina ce tocmai isi regla tirul. Important este cum arata puietul capacit in acea familie.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde nae » 07 Sep 2014, 23:24

Salut Octavian ,..., m-am inecat cu piersica = imi revin .
Daca aveai rabdare mai gaseai una(mai batrana) , atunci sa vezi ''intamplare'' -intamplatoare ...
Lucratoarea oua pe lateralul celulei(in absenta matcii ); matca tanara(pana regleaza tirul) si in lipsa de spatiu oua mai multe oua (dar sunt pe fund NU lateral).
Ai omorat o SL , bine ca are vecinul(cu bani )matci .
nae

Mesajde octavi » 07 Sep 2014, 23:48

mare p sunt, in fine asta e, si pana la urma cum procedez cu asta ce am cumparat? astea erau pe fund sigur,draciiiii :oops:
nu e sfarsitul lumii dar daca e asa imi pare rau dupa ea mai ales ca e prima care am omorat*o,dar totusi nici urma de botci roase sau eclozate
Ultima oară modificat de octavi pe 07 Sep 2014, 23:53, modificat 1 dată în total.
octavi

Mesajde avri » 07 Sep 2014, 23:51

Mircea_63 scrie:Sigur ca se intampla sa plece din stup, mai ales daca ai facut o ceaţă groasă. fogg= ceata. Important este sa se si intoarca inapoi.

Cand? Cand sunt toate sau aproape toate albinele in stup si nu sunt in ghem. Orientativ, sa fie peste 14 grade afara.

De intors nu s-au mai intors....si claie peste gramada....stupul a fost atacat de ceilalti si furat pana la ultima picatura de miere....apoi am auzit ca albinele mele se refugiasera la biserica (stau aproape de biserica) dar clopotarul a ''rezolvat''problema cu spray de muste.....:((
avri

Mesajde avri » 07 Sep 2014, 23:56

Mircea_63 scrie:Sigur ca se intampla sa plece din stup, mai ales daca ai facut o ceaţă groasă. fogg= ceata. Important este sa se si intoarca inapoi.

De intors nu s-au mai intors...si claie peste gramada dupa aceea stupul a fost furat de ceilalti pana la ultima picatura de miere.Am auzit ca albinele s-au refugiat la biserica (stau aproape de biserica) si clopotarul a ''rezolvat''problema cu spray de muste....:((.
avri

Mesajde avri » 08 Sep 2014, 00:00

Si ceata a fost atat de deasa asa cum o face respectivul instrument. Un singur puf pe urdinis. De ce a fost singurul? Di 16 stupi acesta a fost singurul suparat si a plecat...
avri

Mesajde nae » 08 Sep 2014, 11:34

avri scrie: De ce a fost singurul? Din 16 stupi acesta a fost singurul suparat si a plecat...

Pleca si fara ''fum'', matale l-ai grabit, varrooza .
nae

Mesajde MIHALACHE » 08 Sep 2014, 14:43

Cum a-ti proceda an urmatoarele situatii,stup multietajat 2 familii,catul1 si 2 prima , gratie hanneman a doua familie amandoua pot trece singure peste iarna au populatie si hrana suficienta,pot lua gratia dar am sa pierd o regina de calitate,pot lua familia de sus sa-i pun fund,podisor, capac am sa pierd culegatoarea este posibil pana vine frigul sa formeze anpreuna un singur gem ,pierd o regina asi putea pune pe gratie o folie de plastic putin mai mica pentru a lasa albinele sa treaca pentru ca albinele folosesc inrtarea de la fund,cum a-ti proceda?
MIHALACHE

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR