Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde nae » 13 Sep 2014, 21:44

Augustin78 scrie:Salut.
Astazi am efectuat si cel de-al treilea tratament cu varachet.Insa nu am mai inchis la toti urdinisurile(am procedat bine sau NU?)
Numai bine.

Salut.
''Orlestene''- :oops:
La o parte bine la alta nu ; ma intereseaza cum ai GANDIT-O .
In timp ce matale dormi linistit ca ai 3 tratamente cei cu urdinisul deschis au ''mancarimi'' .
nae

Mesajde pustu » 13 Sep 2014, 21:45

Si eu le-am facut tratamente fara sa le opturez urdinisurile si dupa am vazut paduchi scosi afara . Probabil ca scade eficienta foarte mult dar tot mai omoara ceva . Despre sirop cred ca nea Florin e mai in masura sa zica ceva [ i-a vazut ] . Eu oricum le-as da in continuare pana n-ar mai trage , macar 200 ml acolo . Nu cred ca strica . Ca sa stai linistit trebuie sa ai 20 kg rezerve . Pe la 15 kg te pregatesti de turte . Zicea cineva : '' mai bine sirop acum decat turte la iarna '' [ imi cer scuze , n-am retinut cine ] .
Multa sanatate .
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde pustu » 13 Sep 2014, 22:01

nae scrie:Salut.
''Orlestene''- :oops:
La o parte bine la alta nu ; ma intereseaza cum ai GANDIT-O .
In timp ce matale dormi linistit ca ai 3 tratamente cei cu urdinisul deschis au ''mancarimi'' .

Adica d-aia am gasit eu paduchi la urdinis dupa al 4-lea tratament ? In prospect zice : '' Tratamentele se vor aplica numai când temperatura exterioară este de peste 12º C şi albinele nu sunt strânse în ghem.'' Dar cand in fereastra ta [ de timp ] ploua cu galeata si bate vantul de te da jos , ce faci ? Ii lasi cu '' mancarimi '' ? In prospect nu zice nimic despre folosirea varojetului . Poate ca dupa tablita albinele vor ventila repede fumul afara . Eu am varojet . Se aplica si la mine prospectul ?
Sa traiesti nea Nae
pustu

Mesajde nae » 13 Sep 2014, 22:11

pustu scrie:Si eu le-am facut tratamente fara sa le opturez urdinisurile si dupa am vazut paduchi scosi afara .
Multa sanatate .

Prietene !? :? Un prospect ,ceva ...+ logica ; pune punga cu sirop in CUIB peste speteze si ..sa vezi schimbare , ''a scoate aerul ''nu inseamna sa intepi punga ...; daca rezervele sunt mari si distribuite gresit fam iese sifonata ... ;)
nae

Mesajde Augustin78 » 13 Sep 2014, 22:12

"Mod de administrare:
VARACHET-FORTE se aplică prin fumigații prin urdiniș la toate familiile de albine din stupină. Banda de carton fumigena se va plia longitudinal pentru a asigura circulația aerului și deci arderea completa a benzii. Medicamentul - sub forma lichida - se ia cu o pipeta cu care se picura pe banda de carton, la distanța între picaturi. Se recomanda ca benzile sa fie aprinse la ambele capete. Imediat dupa introducerea benzii aprinse (fara flacara), urdinișul se închide timp de 15-20 minute"

Da..eram sigur ca nu e ok..dar am zis ca daca nu sunt iesite foarte multe pe "veranda" ca oricum vor sta acolo sa ventileze fumul degajat de la fitil.
Eu am plasa antivoroua si..pur si simplu asa am gandit-o atunci la momentul respectiv.
Mea culpa. :oops:

Numai bine.
ps:va las plec la srviciu.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde nae » 13 Sep 2014, 22:20

pustu scrie:Adica d-aia am gasit eu paduchi la urdinis dupa al 4-lea tratament ? In prospect zice : '' Tratamentele se vor aplica numai când temperatura exterioară este de peste 12º C şi albinele nu sunt strânse în ghem.'' Dar cand in fereastra ta [ de timp ] ploua cu galeata si bate vantul de te da jos , ce faci ? Ii lasi cu '' mancarimi '' ? In prospect nu zice nimic despre folosirea varojetului . Poate ca dupa tablita albinele vor ventila repede fumul afara . Eu am varojet . Se aplica si la mine prospectul ?
Sa traiesti nea Nae

:shock:
1 ce treaba are varojetul/bricheta sau chibrit/sapca sau nu :oops:
2ce treaba are vantul/vremea rea cu paduchii (alt tratament in acest caz ) :oops:
In ''prospect'' scrie cand ii dai lapte copilului ?, nu . De ce nu-i dai maine ca acum .. am treaba .
In diesel bagi benzina ?, ca tot motor E .
nae

Mesajde pustu » 13 Sep 2014, 22:44

Augustin78 scrie:Eu am plasa antivoroua si...

plasa nu vine cu tabla sub ea ?
nae scrie:
1 ce treaba are varojetul/bricheta sau chibrit/sapca sau nu
2ce treaba are vantul/vremea rea cu paduchii (alt tratament in acest caz )

Pai de aia am facut 4 in 2 saptamani si mai fac unu peste 4 zile asa de-al dreaq :lol: :lol:
nae scrie:In ''prospect'' scrie cand ii dai lapte copilului ?, nu . De ce nu-i dai maine ca acum .. am treaba .

Sa-i dea măsa . :lol: :lol: Eu am alte treburi .
nae scrie:In diesel bagi benzina ?, ca tot motor E .

Am bagat invers si am si mers vreo 2 km . Nu stiam de ce nu mai vad in retrovizoare . :shock:
Multa sanatate .
Sa traiesti nea Nae .
ps : La furetto parca nu trebuie inchis urdinisul , sau ma insel ?
pustu

Mesajde Augustin78 » 16 Sep 2014, 15:42

Salut.
ieri am fost la tara ,la un mic control...vroiam sa vad cum sta cu rezervele...vroiam sa mai dau daca era ceva inca 2 -3 zile....dar sunt blocati cu miere/sirop...mai e putin puiet capacit ..la 2 parca e mai mult puiet in rest sunt aproape blocati cu sirop.Nici rame goale nu am sa le mai dau sa mai plimbe putin siropul prin rame....
Aveti cateva filmari pe you tube.

https://www.youtube.com/user/AUGUSTINMIOVENI/videos

Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Florin Dobre » 23 Sep 2014, 01:28

Maneca scurta si fara manusi... :lol:
Ca sa vezi :shock: ...se poate si asa. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Augustin78 » 23 Sep 2014, 11:12

Salut Florin.
Da,am incercat si eu sa vad daca am stofa de apicultor...stofa ar cam fi,pricepere nu prea(dar va veni si ea pe parcurs)..imprtant e ca avem AMBITIE
Acum nu-mi doresc decat sa ies cu toti in primavara si dupa vom mai vedea ce si cum....
Cred ca lunea viitoare(atunci voi fi sch 3 si am liber mai mult) voi restrange si eu la maxim cuiburile...sa vedem si cum va fi timpul,vad ca azi deja e frig fata de ieri.(sunt cu 12 grade mai putin)
Mai am de facut acel parapet...dar sa se usuce cocenii....stii care sunt "problemele".
Multumesc pentru vizita pe pagina mea si vezi ca mai e ceva material filmat..asta daca deja nu l-ai vazut.. :lol:
Numai bine.
Augustin78

Mesajde yulian » 23 Sep 2014, 12:11

Augustin78 scrie:Salut Florin.
Cred ca lunea viitoare(atunci voi fi sch 3 si am liber mai mult) voi restrange si eu la maxim cuiburile...

La iernare nu e obligatoriu sa strangi foarte tare ca oricum nu ai puiet. Sunt multi care nici nu mai scot ramele/aranjeaza cuibul...se ghemuiesc ele acolo cumva.
Primavara, in schimb, e una dintre cele mai importante operatiuni! ;)
yulian

Mesajde TDI » 23 Sep 2014, 12:23

Yulian, nu mai da sfaturi fără experienta propriilor iernari, din povestile altora.
TDI

Mesajde yulian » 23 Sep 2014, 12:42

Eu nu am zis sa faca asa...am subliniat doar ca ghemul de iernare se formeaza indiferent de cat de stransa este familia...iar strangerea la maxim...sa fim seriosi...iarna?? :shock:
In toate iernarile mele, am strans doar normal+diafragma...cat sa fie albina acoperitoare pe toate ramele...in schimb, primavara...da, strang la maxim si putin peste diafragma ca atunci e important pentru mine! Si nu, nu trebuie sa faca nimeni ca mine, ci doar cum crede fiecare ca e mai bine pt el!
yulian

Mesajde Augustin78 » 23 Sep 2014, 13:17

Va salut.
Cine ma poate ajuta si pe mine cu cartea Stuparitul de Hristea.....cartea noua sau cea veche...in format digital pentru a o scoate la imprimanta...stiu ca cea veche are undeva la 975 de pagini.....
Astept mesaj privat...sau aici.
Sa va dau adresa de email.
Multumesc si Numai bine.

ps:tot ce am gasit ma trimite pe scribd..nu am cont...si nici nu mai fac... :roll:
Augustin78

Mesajde TDI » 23 Sep 2014, 13:47

In loc sa am cel mai eficient ghem de iernare cu putinta, in loc sa concentrez hrana si sa iau in calcul pierderile premergătoare iernarii mai degrabă încep concediul cu o luna mai devreme.
Asta ai vrut sa zici Yulian?
Oricum manopera pe care eu o fac toamna tu o faci primăvara. Stii ce, am încercat si eu, au încercat si altii dar atât timp cat ai ierni adevărate cum probabil ca ai si tu in Hunedoara nu e logic ai eficient sa dai hrana pentru supravietuire in primăvara, sa strângi cuibul in primăvara, etc. Eficiența. In primăvara nu e eficient, in toamna da, in orice zona.
Un roi pe 3 rame pline cu miere, din care 2 albina trece iarna daca-l lasi pe 7, moare, in martie. Am avut ocazia sa vad la un apicultor începător, nici n-a unificat, nici n-a restrâns, nici nu i-a dat albină. Pe 7 rame avea 9 kg miere, i-a pus si turta. Am dezlipit matca moarta de pe turta. Dar ma rog... fiecare când are mai mult timp liber. Daca albinei tale îi place frigul, albinelor mele nu le place.
TDI

Mesajde yulian » 23 Sep 2014, 13:56

Nu...nu m-ai inteles. Pentru mine o strangere la maxim...sau mai bine zis, strangerea la maxim o fac primavara pentru ca atunci stiu ca este important sa fie albina acoperitoare pentru puiet. Indiferent cat de tare am strange familia acum, primavara oricum avem de umblat la ele pentru ca cel putin o rama de albina dispare din stup pana te poti uita si eu unul prefer sa intre toata familia asa cum trebuie pe rame decat sa o am dupa diafragma. Nu e vorba de hrana care trebuie asigurata!

P.S. in zona noastra nu am mai vazut iarna adevarata de cel putin 7-8 ani...spre ex. anul trecut ninsoarea nu am vazut-o decat la televizor, acum doi ani a nins o singura data de vreo palma.
yulian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?