Dragos2006 scrie:alt stupar scrie:ignatov andrei scrie:Adica... voi de ce ati avea dreptul sa laudati matcile straine, iar eu sa nu laud matcile din tara si crescatorii adevarati, care dau clasa vestului ???
Ce fac ? Dau clasa vestului ???
Bun, o zi inceputa cu o gluma buna este o zi senina, chiar daca afara ploua, precum astazi.
In alta ordine de idei, daca e dupa tine
"crescatorii adevarati, care dau clasa vestului" prin Romania cica ar fi doar doi... tu si cu tine

Cunosc multi apicultori de calibru cu productii impresionante de miere an de an . Doar doi folosesc BK , dar si acestia fură startul primavara . cei pe carpatina nu investesc nici un ban in regine iar la final de an productiile sunt apropiate.
Tot urmaresc topicul ,,Concluzii ale anul apicol 2013...2014,, si nu vad nici o referire la recordurile obtinute de BK in acest an.Mai ales la culesul de salcam,tei...lipsa roirilor!!!!
Cea mai mare productie de miere s/a facut anul acesta in Moldova,cea mai mica ,,impurificare,, a rasei Carpatine este tot in Moldova..!!!!
PS1.pana nu se organizeaza un concurs pe o perioda de cel putin 1 an sa testam pe viu capacitatea de productie a diferitelor rase si diversele tehnologii folosite in crestera albinelor,la o adica toti santem indreptatiti sa afirmam ca avem dreptate!!!!
Intr/o zona in care zborul de curatenie vine de regula dupa 80..90 zile,in care Crivatul isi face simtita prezenta si sunt temperaturi cu mult sub zero grade saptamani la rand,intr/o zona in care sunt culesuri de intensitate mare si devreme,gen rapita,salcam...urmate de perioade secetoase si lipsa completa a nectarului.cum se intampla in iulie,august...BK nu are nici o sansa!!
PS2.Am testat acum citiva ani niste matci ligustica si m/au dezamagit...petice de puiet la sfarsit de octombrie,inceput de noiembrie,in timp ce carpatina nu mai avea nici o celule de puiet capacit pe 15 octombrie,mortalitate dubla ca nr de albine iarna,intensitate redusa in depunerea puietului la inceput de aprilie,de parca ar fi astepat sa vina caldurile de la... Roma,cam 60 ..70 la suta din suprafata de puiet a familiilor de albine autohtone carpatine ecotipul Podisul Moldovei selectionate nu >atent> ci ,,indelung,, de mine,parintii,bunicii si unghii mei care au fost STUPARI PROFESIONISTI....