Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: E greu sa vorbesti despre tine.....

Mesajde ioanpuiu » 29 Sep 2014, 12:18

Discuţia asta, a mai fost. A devenit o poveste fără sfîrşit.

Sunteţi specialişti în a construi garduri, ziduri, cuşti, în care vă închideţi de bunăvoie lăsîndu-vă libertătile afară.
Este dreptul vostru să o faceţi dacă vă place dar lăsaţi-ne şi pe noi acolo unde ne place.
Nu uitaţi că ceea ce nu este interzis, rămîne, pînă la noi ordine, permis.
Într-un cadru democratic, minoritatea se supune majorităţii iar marea majoritate, privind la fotografia aia, îşi imaginează ceaune, legume proaspete, mirodenii, vin alb sau roşu (după caz) ...

Atîta timp cît nu există dovezi clare că vietăţile pescuite sau vînate au fost lăsate să putrezească pe malul apei, pe cîmp sau în pădure, acuzaţiile sunt simple răutăti.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 29 Sep 2014, 12:31

Sistemul ăsta, catch & release - o aiureală cu acte-n regulă.

Chinuieşti animalul pentru plăcerea ta dar, suflet milostiv, îl eliberezi. :lol:
Nu chiar teafăr şi nevătămat, dar încă în viaţă.

Pe principiul ăsta ar trebui să legalizăm bătaia şi violul deoarece laşi victima în viaţă ... nu-i aşa ?
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde mircea » 29 Sep 2014, 19:50

Gata....lasati pagina omului curata.
Mutati discutia in alta parte.
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde lucky5strike » 29 Sep 2014, 21:43

Imi sta in gat mreanul ala... asa crud cum e.

DonBazil, care e contextul capturii? Unde s-a agatat mandretea?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Donbazil » 29 Sep 2014, 23:57

Sal'tare!

Parca as fi avut o presimtire cand am pus acest titlu paginii personale.....Da!....Constat ca este foarte greu sa vorbesti despre tine, chear si pe ceea ce se cheama o pagina personala......Soarta!..... :evil:
Donbazil

Mesajde Donbazil » 30 Sep 2014, 23:43

lucky5strike scrie:Imi sta in gat mreanul ala... asa crud cum e.

DonBazil, care e contextul capturii? Unde s-a agatat mandretea?

Sal'tare!

Pai treaba-i simpla: Ai nevoie de un rau - spre exemplu Bega....O undita ieftina (chinezarie de 10 dolari cu tot cu mulineta), una bucata coropisnita ( grillotalpa grillotalpa ) - bine hranita si ....Rabdare si tutun.....Si-un dram de noroc!...... Era sa uit neaparat acasa sa ai cantar care sa mearga la peste 3 kile si 300 de grame.....

Modul de preparare: Pai din cap si coada obligatoriu ciorba - eventual dreasa cu bors magic, ca d'ala "de-adevaratelea" prin Banat nu se gaseste....Obligatoriu ardei iuti ( ciusca pe olteneste), iar din restul friptura ca sa mearga berea aia, nu? :lol: :lol: :lol: .....
Sal'tare!

P.S. De saptamana trecuta am trei stiuculite sub un kil bucata da' n-am apucat sa descarc pozele sa le vedeti.....Stau la congelator si asteapta "momentul festiv"....
(Da oare cu pesti morti am voie sa pun poze)??? :shock:
Donbazil

Mesajde Donbazil » 04 Oct 2014, 21:56

Sal'tare!
Pictoreeeee!...Esti prin zonaaaaa?.....

Fiindca incepusem de la "A" cu hobby-urile mele, ar mai fi cateva de care ti-as povesti.....
Iaca par-example, apicultura.....A fost unul din hobby-urile mele de prin 1982-1983....da m-a pus necazu' sa ma indragostesc asa de tare de ea incat vrand-nevrand am devenit "semiprofesionist" adicatelea "PersoanaFizica Autorizata" - si cand ai mai multi ani la rand in jur de 200 de familii de albine, apai nici hobbyst nu se mai cheama ca esti, nu?.....

Vine apoi o amintire draga mie din copilarie si prima tinerete: Acvaristica.....Si acuma, desi de peste 20 de ani nu mai am pestisori, am prin biblioteca vreo cateva cartulii despre pestii de acvariu si intretinerea lor....Din pacate nici fiicei mele si nici la nepoata nu le place ....Asa ca.....

Despre animalele de blana, ce sa-ti povestesc?.....Prin 1981 am cumparat primele daua femele de nutrii Safir....Am ajuns la peste suta, am facut bani frumosi in vremea aia. Prima masina o Dacia 1300, din banii de pe nutrii mi-am cumparat-o....Prin '84 sau '85, ca pana atuncea ma foloseam de un Moskvich 407 a lui socru-meu, care mergea cu petrol.....
Iar despre iepuri ce sa-ti povestesc?....Ca am si acuma trei iepuroaice cu pui si peste 15 "tineret pentru sacrificare"....
Poate ar mai fi ceva pe la inceput de alfabet, da' mai povestim noi......
Sal'tare! :)

P.S. Azi am fost fo' doua ceasuri pe Bega cu o linguritza rotativa....Stiucile sunt plecate in concediu....Un amarastean de clean de vreo 300 de grame m-a imbucurat....Iaca de-o cina mai dietetica, ce naiba ca sa nu ma ingras..... :lol: :lol: :lol:
Donbazil

Mesajde Donbazil » 06 Oct 2014, 22:36

Sal'tare!

..."Scabia (râia) este o boală de piele frecventă, care se manifestă prin prurit (mâncărime) şi este cauzată de un parazit numit Sarcoptes scabiei. Aceasta poate afecta persoanele de orice vârstă, dar se întâlneşte mai frecvent la tineri. Boala se întâlneşte mai des la persoanele din colectivităţi şi din familiile defavorizate.
În tratamentul scabiei sunt eficiente mai multe preparate, dar recomandarea trebuie realizată de către medic:
- permetrina 5% cremă - se spală după aproximativ 12 h; se repetă tratamentul după 7 zile;
- benzil benzoat 25% loţiune - se aplică timp de 3 zile consecutiv;
- crotamiton 10% unguent sau loţiune - se aplică timp de 3-5 zile consecutiv;
- malathion 0,5% loţiune - se spală după 24 de ore; se repetă aplicarea după 7 zile"....

Sunt intr-o mare dilema: Oare ce preparat sa folosesc?..... :idea: :evil: :?:
........................................................................................................................
Ohooo!...Dar pana scrisei eu mesajul, altii deja au aplicat "tratamentul"!....Felicitari! :)
Donbazil

Mesajde Donbazil » 06 Oct 2014, 22:58

Sal'tare!

No' drajii bunicului, si-acuma pen'ca am ramas numa noi intre noi, sa va povestesc....
De dimineata doamna profesoara mi-a lasat o lista de "sarcini " ....Norocu' meu ca meseriasul arvunit pentru a repara cotetul n-a mai venit ca avea o urgenta si nici la albine nu s-a putut lucra ca erau al naibii de rele....Asa ca toata dimineata am lalait-o pe langa casa....Numa' bine au iesit toxinele de la cheful de ieri ca doar a fost " deschiderea" la fazani.....
Pe la doua, dupa pranz am luat o varga si am plecat pe Bega, sa vad ce mai fac scobarii....Eu am ajuns punctual la intalnire, da' scobarii???....Absenti.... :shock:
Noroc cu morunasul...( pe la noi i se spune Bolandutza pentru ca se lupta al naibii in drill)....Asa ca in vreo doua-trei ceasuri am capturat vreo 30 de bucati cam la 15-18 cm....
Cand am ajuns acasa m-am gandit ce naiba sa fac cu ei?....De fript erau prea mici dar norocul..... :lol:
Tocmai pusese doamna niste gogosari cu conopida si cand am vazut zeama ramasa mi-a venit o idee.....Am curatat iute pestii, am taiat solzisori doua cepe sanatoase si dupa ce am pus pestii si ceapa in cratita cu zeama ramasa de la muraturi ( gata condimentata) n-a trebuit decat sa mai adaug putin otet....Am umplut doua borcane de 800 ml si abia astept sa treaca vreo saptamana sa vad cum iese muratura.....
Nu stiu de ce pe la noi pestii murati se cheama "rusi"...Iar ungurii zic "ruszli"... Da ce mai conteaza?..... :idea:
Donbazil

Mesajde Donbazil » 07 Oct 2014, 14:25

Sal'tare!

Campanie împotriva vulpilor turbate. Vânătorii împrăştie medicamentele în zona Lugoj-Făget.
”Suntem contactaţi de către reprezentanţii direcţiei veterinare şi avem sarcina să împrăştiem aceste vaccinuri când ieşim pe fonduri. Urmează apoi ca în luna decembrie să efectuăm o vănătoare de control la vulpi, pentru a vedea dacă au intrat în contact cu momelile. Campania este foarte bună pentru că vulpile sunt printre cele mai expuse la îmbolnăvirea de rabie"...
http://redesteptarea.ro/campanie-impotr ... GN1gV.gbpl
Donbazil

Mesajde lucky5strike » 07 Oct 2014, 14:48

Da omului un peste, si o sa aiba o cina cu familia.
Da omului o undita, si o sa stea pe balta toata ziua, c-o bere in mana si cu burta la soare.

PS: socru-meu, cand avea aplicatii cu undita, pleca inainte de 5 dim. si venea... dupa 5 seara.

8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Donbazil » 07 Oct 2014, 15:06

Sal'tare!

Iaca ce mai gasii!
Interesant, nu?...http://lataifas.ro/boli-si-tratamente-n ... -vezicii/#
Donbazil

Mesajde LUCIAN AVRAM » 15 Oct 2014, 17:10

Cristian IONITA scrie:
LUCIAN AVRAM scrie:Este pagina dedicata vanatorii unde fiecare poate sa-si exprime parerea , aici este o pagina personala si trebuie respectata

exista un topic (nu pagina .... dar te intelegem stim ca esti depasit de termenii pe aceasta tema) dedicat "vanatori".

pe acel topic eu unul nu pot sa scriu .... limbajul si "atitudinea" celor care scriu acolo (tu inclus) depasesc cu mult limita bunului simt si al discutiilor constructive.

Ce anume gasesti a fi lipsit de respect in replica mea? nu injur, nu "atac", nu scuip .... imi exprim in mod deschis parerea mea despre aceasta activitate.

repet inca o data .... NU AI NICI UN MOTIV (nici dpdv regulament, nici etic, nici moral) SA STERGI POSTAREA.
Ca tie persinal nu-ti convine .... sa-mi fie cu iertare .... dar asta-i viata ....

Cristi , ca-mi convine mie sau nu , e mai putin important , aici este pagina personala a unui coleg de forum , daca nu vrei sa scrii in topicul deschis de tine despre vanatoare , spune -mi si il inchid pe acela iar tu poti sa deschizi altul in care sa discuti , promit sa nu ma bag in seama absolut deloc in noul topic
ce zici ? :)
LUCIAN AVRAM

Mesajde mihaibursuc » 15 Oct 2014, 18:27

Vanatoarea denota - (...)

Craciunul ce este de fapt ignatul? cand sacrifici porcul? nu este tot cruzime nu tot din placere il tai ca nu de foame.Mi de scuze ca m am bagat ca musca in lapte dar nu vad de ce atata morala facuta in casa omului pe pagina lui face ce vrea nu va place ce vedeti nu intrati schimbati postul si vedeti alt ceva :D :D
mihaibursuc

Mesajde mircea » 15 Oct 2014, 20:47

CI scrie:Vanatoarea.......

Mai incerc inca o data sa mediez cumva conflictul.
Din cate am inteles (CI , sa ma corectezi daca gresesc) problema pe care o reclami este provocata de o anumita poza postata de donBazil .
Sau nu este asa ?

Cred ca se poate rezolva .
Ce zici donBazil , eliminam poza aia (numai daca iti dai acordul) ?
Multumita si fericita toata lumea ?

PS.
CI sper ca nu ai pretentia absurda ca proprietarul paginii sa nu mai vorbeasca despre vanatoare, ca atunci nu mai este in regula.
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde mihaibursuc » 16 Oct 2014, 12:08

vanatoarea este la baza o necesitate pt a te hrani dupa care a devenit un sport pentru unii intregi la minte si carora le place vanatoarea ca daca aveau toti arme de foc poate ajungeam sa ne vanam intre noi da nu vad de ce te deranjeaza ce face omu pe pagina lui eu te inteleg si pe tine dar nu faci decat sa ti faci nervi cand te uiti la poze cu trofeele dansului
mihaibursuc

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?