nae scrie:Iar cand e belea si in frunte e un bou = CRIMA .
Cine-i boul ?, acesta :
1-Base , a fost ''obligat ''sa taie robinetul pierderilor si a taiat robinetul (pensii ...) dar a lasat VANA/CONDUCTA clientelei deschisa = se incadreaza la vitel .
Îţi scriu ţie Nae, dar mă aştept să citească şi Paul sau alţii care pun problema cam la fel.
În orice familie de oameni gospodari, au loc discuţii despre bani.
Cam pe vremea asta, recoltele s-au adunat deja, concediul s-a dus, în faţă mai sunt sărbătorile, cu porcul, Crăciunul şi restul. Soţul şi soţia privesc în urmă, văd ce-au realizat anul ăsta şi fac planuri pentru anul viitor în funcţie de veniturile estimate.
În afară de banii de trai şi impozite sau alte dări, de cheltuiala cu educaţia copiilor etc. se gîndesc şi la agoniseală: să repare sau să schimbe un acoperiş, să-şi ia o vacă, dacă sunt apicultori să-şi cumpere o centrifugă electrică sau să învestească ceva în dezvoltarea stupinei pentru a le fi mai bine în viitor.
Dacă urmează o criză sau un an apicol ca ăsta, socotelile nu se mai potrivesc, banii nu mai ajung şi vor fi obligaţi să taie de undeva.
Din ce am observat eu, cei mai chibzuiţi renunţă la concediul la mare sau chiar la bulgari şi îl fac la părinţi sau rude "că şi-aşa nu i-am văzut demult" , o mai răresc cu nunţile/botezurile şi cumetriile, paltonul nou este lăsat pentru alt an, mai scot de unde suportă alte economii dar nu renunţă la investiţii/dezvoltere pentru că asta le poate aduce un trai mai bun în viitor.
Alţii, umblă la banii vacii că ... or vedea ei ce-o mai fi.
Plecînd de la modelul ăsta simplu şi de bunsimţ, cum ai proceda tu cu bugetu' dacă ai fi şef de guvern sau de stat ?(de stat nu prea, că nu ai pîrghii destule)