Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde Florin Dobre » 09 Oct 2014, 18:45

Horia scrie:Condensul l-ai învățat si la scoala dar in loc sa fii atent îți băgai P in...palma cred ca in altceva...mai complicat si te depasa.

Un pic de control nu ti-ar strica.
Cand intri intr-o casa/comunitate, e frumos sa te prezinti...sa stie oamenii cu cine au onoarea. Nu sari direct pe covor cu cizmele pline de noroi: - bah, io-s miezu'.
Sunt convins ca ne vei prezenta cum vezi dumneata chestiunea condensului...ala invatat la scoala. Ca la cei 6-7 ani de acasa ai cam tras chiulul.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde cosming » 09 Oct 2014, 18:47

nae scrie:Va multumesc ca -mi luati apararea dar nici eu n-am fost usa de biserica , dupa ce-i scriu/explic.. unui coleg imi recomanda '' inca un tulburel'' = m-a zgandarat

zi tu acum ma m-ai iubesti? :geek:
cosming

Mesajde cosming » 09 Oct 2014, 19:07

<Condensul l-ai învățat si la scoala dar in loc sa fii atent îți băgai P in...palma cred ca in altceva...mai complicat si te depasa>

Dar si tu ai baut cerneala de esti asa spurcat la taste
cosming

Mesajde nae » 09 Oct 2014, 19:14

cosming scrie:zi tu acum ma m-ai iubesti? :geek:

Daca-ti raspund ?, da si lu' Horia ; de iubit mai greu(daca e o figura de stil ,DA ) .
Esti dragut sa recitesti ce am scris ?,8-9* pe suprafata de SEPARATIE a doua medii ...(interior -exterior la casa ); la stup fiind deschis ...e alt calcul . ;)
Ultima oară modificat de nae pe 09 Oct 2014, 19:27, modificat 1 dată în total.
nae

Mesajde peterneamt » 09 Oct 2014, 19:18

E bine ce a-ţi scris .....dar nu suficient. Mierea pe timpul iernii trebuie să înconjoare ghemul ca o căciulă pentru că ea reprezintă soba de teracotă din stup.......o dată încălzită degaje căldura treptat permiţând albinelor reglajul termic şi.........Expunerea stupilor la soare cu urdinişul spre S-SV este foarte importantă deoarece......Mătcile tinere din mai-iunie sunt cele mai bune pentru iernat faţă de.......Cu excepţia câtorva roişori iernaţi lîngă alte familii pentru a prelua căldura cu scopul de a avea mătci de rezervă în primăvară .......toate familiile intrate la iernat trebuie să aibă la sub 7 C minim 5 intervale de albine şi........
Foarte important este locul unde aplasăm stupina......factori : condiţii climatice specifice, expunere la curenţi de aer sau vânturi predominante, umiditate admosferică, ceaţă, zile de insolaţie, zgomote, fum, vibraţii, animale domestice, mirosuri, soareci ,păsări,..............
ps. cu respect. :D
peterneamt

Mesajde peterneamt » 09 Oct 2014, 20:35

Albinele consumă în perioada iernii maxim 7 hg de miere. Iernează un stup pe 5 intervale cu această cantitate şi mai discutăm la primăvară..... :D
peterneamt

Mesajde TDI » 09 Oct 2014, 20:38

peterneamt scrie:Albinele consumă în perioada iernii maxim 7 hg de miere. Iernează un stup pe 5 intervale cu această cantitate şi mai discutăm la primăvară..... :D

Mai interesant ar fi sa ierneze doar pe turte si sa le bage rame goale. :D
TDI

Mesajde nae » 09 Oct 2014, 20:44

TDI scrie:Mai interesant ar fi sa ierneze doar pe turte si sa le bage rame goale. :D

Am sentimentul ca te vanez , n-o fac .
Sunt situatii ,boala/plecari fortuite..., cand te trezesti in oct-nov fara hrana = turta e solutia nu siropul , solutie sa le salvezi nu sa culegi la S .
nae

Mesajde AndrewIS » 09 Oct 2014, 20:45

Baieti , ma bucur mult pentru raspunsuri , cate Marii atatea palarii, sunt confuz, vad ca mai mult lumea se cearta pe aici, nu neg experienta nici unuia dintre voi dar e tare greu cand nu stii ce sa faci ..
AndrewIS

Mesajde TDI » 09 Oct 2014, 20:53

nae scrie:
TDI scrie:Mai interesant ar fi sa ierneze doar pe turte si sa le bage rame goale. :D

Am sentimentul ca te vanez , n-o fac .
Sunt situatii ,boala/plecari fortuite..., cand te trezesti in oct-nov fara hrana = turta e solutia nu siropul , solutie sa le salvezi nu sa culegi la S .

Anul trecut a fost primul an in care n-am mai pus turte.
Ideal este sa nu pui, doar din mai multe considerente.
TDI

Mesajde nae » 09 Oct 2014, 20:53

AndrewIS scrie:Baieti , ma bucur mult pentru raspunsuri , cate Marii atatea palarii, sunt confuz, vad ca mai mult lumea se cearta pe aici, nu neg experienta nici unuia dintre voi dar e tare greu cand nu stii ce sa faci ..

Recunosc , sunt unul dintre scandalagii , n-am scuze . :oops:
Referitor la confuzia d-tale si a altora rezolvarea e CARTEA,ea e filtrul palariilor Mariilor .
Citeste/intelege/retine informatia bazica si vei filtra usor elucubratiile mai mult sau mai putin corecte .
Imi pare rau ca te-am speriat .
nae

Mesajde nae » 09 Oct 2014, 20:59

Sincer!?, cand am citit m-am gandit la o postare (nea Gica sau Janese )in care apicultorul le-a dat rahat ca nu avea zahar =important e sa rezolvi o problema .
Respect pt cei doi (nu-mi mai amintesc cine a postat ) si ma inclin .
nae

Mesajde andrei_calinescu » 09 Oct 2014, 21:00

Intentionez iarna asta sa pun direct peste rame(intre rame si podisor) o jumatate de sac de iuta care deci e dublat. Asta va fi deci impachetajul.
Am fund plin, in podisor sita pe 1/3.
Ati folosit asa ceva?
andrei_calinescu

Mesajde mirel » 10 Oct 2014, 11:36

AndrewIS scrie:poate pune cineva o poza cu o densitate ok ? nu stiu cu ce sa compar ca sa stiu daca este bine

salut andrew!
in cele doua poze de jos sunt 2 stupi slabi cu densitate ok (ce consider eu ok),stransi pe trei rame fiecare, ce urmeaza sa fie uniti intre ei si ce rezulta v a ierna pe 5-6 rame
pozele sunt facute in dimineata asta
Fişiere ataşate
20141010_093003_900x506.jpg
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde mirel » 10 Oct 2014, 11:37

si celalalt...
Fişiere ataşate
20141010_093250_900x506.jpg
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde cosming » 10 Oct 2014, 11:44

andrei_calinescu scrie:Intentionez iarna asta sa pun direct peste rame(intre rame si podisor) o jumatate de sac de iuta care deci e dublat. Asta va fi deci impachetajul.
Am fund plin, in podisor sita pe 1/3.
Ati folosit asa ceva?

Sac de iuta n-am folosit dar doar peste sita in zilele cu sub 0C puneam o bucata de bumbac.
cosming

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR