Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde nae » 12 Oct 2014, 20:12

joohny scrie:Va salut. :D .Si daca a-ti avea 3000 stupi ce construiti?Deci nu folositi sulf pt. tratarea gaselnitei?Sanatate.

Nu-i o abordare corecta . ;)
Eu nu bag sulf pt gaselnita , nu mai bag de ani .
Cel care are 1-3000 si ierneaza cu catul pe stup sau sub dar ARE albina nu foloseste sulf ; caturile linse si fara camasi ninfale tinute in curent nu au nevoie de fumigatii /frunze de nuc ...
nae

Mesajde joohny » 12 Oct 2014, 20:13

TDI scrie:[La 3000 stupi sigur am camera frigorifica!
:D

Va salut. :D .Mare cit un cartier din Bacau.Sanatate.
joohny

Mesajde Mircea_63 » 12 Oct 2014, 20:19

Problema gaselnitei se pune doar la ramele de cuib, rame negre din care a eclozionat puiet, s-a depus pastura, exista macar urme de material proteic. Nu se pune la ramele albe de magazin.

Rezolvi cumva depozitarea peste iarna a ramelor de cuib separat de cele de magazin. Perioada in care porti grija lor este limitata de cand incepi restrangerea cuiburilor pana temperatura de afara elimina riscul moliei.
Un posibil mod de lucru este:
Folia peste cuib si o mica trecere intr-un colt. Deasupra cat de 1/1 sau doua de 1/2 si acolo tinute ramele de cuib care urmeaza extrase si depozitate peste iarna. Cand este destul de frig se pot duce in depozit/camara la pastrare.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde nae » 12 Oct 2014, 20:21

Oxidul/gazul e mai greu decat aerul din spatiul ''tratat'' = se pune la nivelul sau mai sus decat ramele intr-un vas cu nisip sau ceva ignifug .
nae

Mesajde Florin Dobre » 12 Oct 2014, 20:24

joohny scrie:Si daca a-ti avea 3000 stupi ce construiti?Deci nu folositi sulf pt. tratarea gaselnitei?

As construi o hala. Nu mai folosesc sulf.
Astept sa vii cu 30.000 de stupi...si tot asa. :lol:
Unei stupini ii trebuie musai un spatiu de depozitare...scule, caturi, extractie, etc. Ramele pot sta in caturi sau pe rafturi. Cu cat stupina este mai mare, cu atat si spatiul necesar depozitarii va fi pe masura. Igiena si curenti de aer.
Am vazut o stupina in care ramele erau frumos aliniate pe rafturi. La capetele sirurilor de rame erau doua ferestre cu plasa care asigurau curentii de aer. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Mircea_63 » 12 Oct 2014, 20:27

Foarte mare grija. Sulful aprins se comporta asemanator plasticului aprins. Se topeste si curge. Riscul de incendiu este mare. Obiectele metalice din jur au sanse mari de corodare rapida, mai pe romaneste da rugina`n ele.
Mircea_63

Mesajde joohny » 12 Oct 2014, 20:38

Mircea_63 scrie:Foarte mare grija. Sulful aprins se comporta asemanator plasticului aprins. Se topeste si curge. Riscul de incendiu este mare. Obiectele metalice din jur au sanse mari de corodare rapida, mai pe romaneste da rugina`n ele.

Va salut.Asa este.Deci eu am avut niste benzi de sulf ce se folosesc in vinificatie le-am dat foc insa am pus la baza nu sus.Acum am sulf praf insa vreau sa-l fac lichid pt. al face benzi pe hirtie si sa-l folosesc.Deci cum se obtine din sulful praf ,sulful lichid.Sanatate.
joohny

Mesajde nae » 12 Oct 2014, 20:50

Il pui pe jar de gratar .
Te complici .
nae

Mesajde joohny » 12 Oct 2014, 22:10

nae scrie:Il pui pe jar de gratar .
Te complici .

Va salut.Am aflat ca se pine intr-un vas si se topeste la foc.Inca ceva,ramele capacite au gaselnita?Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde nae » 12 Oct 2014, 23:06

joohny scrie:Va salut.Am aflat ca se pine intr-un vas si se topeste la foc.Inca ceva,ramele capacite au gaselnita?Multumesc.Sanatate.

Le ataca .
nae

Mesajde joohny » 17 Oct 2014, 17:31

Va salut.Am multa miere necapacita in cuib.Pt.a capaci mai repede cum e indicat sa procedez:1.sa continui sa le dau miere dupa diafragma:2.sa le stopez hrana de dupa diafragma:3.alte variante.Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde joohny » 17 Oct 2014, 18:46

Va salut.Revin cu intrebarea :
joohny scrie:Va salut.Am multa miere necapacita in cuib.Pt.a capaci mai repede cum e indicat sa procedez:1.sa continui sa le dau miere dupa diafragma:2.sa le stopez hrana de dupa diafragma:3.alte variante.Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde nae » 17 Oct 2014, 19:03

Ca sa capaceasca mierea are nevoie de ceara si temperatura .
-temperatura nu tine de noi,
-ceara are nevoie ,sa fie produsa, de :
* albina cerifera(13-18 zile parca)
*polen/pastura (1 Kg ceara se produce cu 8.5 Kg miere si 1.6 Kg polen )
Ceara de ''imprumut'' nu stiu sa fie folosita la capacit = nu cunosc .
NU mai da sirop ACUM .
Daca-l lasi ce nu-i acoperit se acreste =nasol
Daca-l scoti e mai bine = foarte greu(matale hotarasti) / si-i pui o turta in cap .
nae

Mesajde ionut iasi » 18 Oct 2014, 23:33

Salutare,as avea si eu o rugaminte catre un apicultor mai experimentat si anume sa imi spuna ce fel de miere este aceea care are o tenta verzuie atunci cand bate soarele in ea , e de mana,de struguri?Saptamana trecuta cand am verificat o familie si am vazut mierea asta in faguri,necapacita.Sanatate tuturor..
ionut iasi

Mesajde igo1 » 19 Oct 2014, 08:36

Bună ziua. Ieri am aprins o banda de sulf și am așezat pe un podisor cu sita sub care se aflau 5 caturi cu rame. Am făcut ăsta pt a combate gaselnita. Însă când am verificat spre seara dacă a avut efect, acei viermi nesuferiți erau tot vii. Ori trt nu are efect ori ei mor după ce consuma ceara care a fost impregnata cu sulf? Oricum am început sa pun la congelator câte puține pana le bag pe toate pe rand. Le-am ținut într camera și viermii sunt foarte activi.
igo1

Mesajde Mircea_63 » 19 Oct 2014, 08:56

Gazul ar fi trebuit sa-i omoare. Probabil ai avut aerisire undeva la turnuletul de caturi.
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR