Multumesc!
Comentariu pentru filmul II...
Ati restrans tot pe 6 rame. Mie mi s-a parut mult mai imbracat in albina decat orizontalul.
FLORINELU scrie:intrebarea cu urdinisul daca e in zona cuibului sau nu mi se pare asa o intrebare de subincepatori deci nu raspund,faptul ca am pus rama cea mai plina penultima e ca sa aiba acces mai usor la ea iarna,deobicei daca au destula mancare ultima rama ramane cu miere pana in primavera , Luciane,problema cu matca o las in seama ta si stii tu de ce.
ves.lucian.zabrani scrie:Sa fie vorba de acea rola cu dinti ce seamana cu trafaletul ??? si eu am una !!!
![]()
![]()
FLORINELU scrie:vad ca se pune problema pozitiei urdinisului fata de cuib,pusa de Florin Dobre asa ca va povestesc o intamplare adevarata vazuta de mine in urma cu vreo 10 ani: o cunostinta de a mea "detinator de stupi"sa apucat intr-o primavara sa faca revolutie in stupina,a bagat toti stupii intr-un sopron sau sura cum vrem sa ii spunem din lemn motiva el aceasta miscare ca sa poata lucra la stupi pe ploaie si vant si alte alea.toate bune si frumoase pana in primavara viitoare cand din vreo 20 de stupi nu a scapat nici unul,a strans de acolo galeti de albine moarte,nu a scapat nimic. ce sa intamplat?dupa cum a pus stupina a aparut o distanta de vreo 20-30 cm intre urdinisul lazii si partea exterioara a peretelui constructiei,acolo le-a facut un alt urdinis pana la care mergeau albinele sa iasa afara. la zborul de curatire au murit multe si celelalte nu au avut puterea sa le scoata afara pe toate distanta fiind prea mare,urdinisul fiind redus sa blocat,albinele au murit toate probabil din lipsa posibilitatii de a iesi afara. la toti stupii,am vazut eu cu ochii mei,de aia spun:scurtati cat mai mult posibil drumul intre rame si exterior. Florine,poate ne spui si tu ce ai patit in privinta asta poate mai invatam ceva si noi.
FLORINELU scrie:dsi cine stie la primavara poate incerc si eu cu unul doi MER.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 55 vizitatori