Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dispozitive apicole

Mesajde Dicu Ion » 19 Oct 2014, 14:04

De curiozitate am deschis citiva stupi sa vad daca mai are puiet ,si intradevar are puiet capacit larve dar si oua proaspete.
Problema este ca nu pot finaliza tratamentele pentru paduchi si nici nu pot stringe cuiburile ,ca sa-i pot impacheta.
Timp mai este dar ca orice apicultor vreau sa stiu treaba terminata.
Fişiere ataşate
phpiWG7DhAM.jpg
Dicu Ion

Mesajde TDI » 19 Oct 2014, 14:37

Si la mine au reluat ponta. Acum... asta sigur nu e un lucru bun si ma forteaza sa muncesc suplimentar.
Oare albinele încearcă sa nr povestească ca urmează 2-3 săptămâni calde?
TDI

Mesajde andrei_calinescu » 19 Oct 2014, 14:56

Dicu Ion scrie:De curiozitate am deschis citiva stupi sa vad daca mai are puiet ,si intradevar are puiet capacit larve dar si oua proaspete.
Problema este ca nu pot finaliza tratamentele pentru paduchi si nici nu pot stringe cuiburile ,ca sa-i pot impacheta.

Va salut Domnul Dicu.
Cumva matci tinere, imperecheate in august?
La ultimul control nu mai aveam puiet dar dupa caldura asta cine stie? Ai mei sunt stransi pe 5-6 rame si cam blocati cu mancare.
Vreau saptamana asta sa le aplic ultimul varachet, dar asta depinde numai de puiet.
andrei_calinescu

Mesajde Dicu Ion » 19 Oct 2014, 17:50

TDI ,nu stiu ce sa zic , dar in tot cazul cum spui si tu nu prea este bine ca intru cu tratamentul pentru paduchi in noiembrie si nu stiu timpul cum va fi ,ca daca se raceste brusc ,albinele se stringe in ghem ,si la revedere eficienta tratament.
Dicu Ion

Mesajde Dicu Ion » 19 Oct 2014, 17:58

Andrei ,miine daca este cald ma apuc si verific toti stupi in care stiu ca au reg tinere dar si citiva cu reg de anul trecut.Ce am verificat astazi au fost cu reg din Mai ,dar s-ar putea sa am surpriza sa-si fi schimbat o parte linistit reg si acolo o sa gasesc poate la fel.Eu am selectat din fam prolifice ,si cu productie dar totusi mi se pare ca se intinde cu ouatul prea mult.Slava domnului ca am hrana destula .
puietul la ramele respective era pe ambele parti si deci nu este putin in plus in jurul larvelor sint oua proasprte.
vad ce gasesc si miine si te tin la curent.
Dicu Ion

Mesajde nae » 19 Oct 2014, 18:21

Dicu Ion scrie:De curiozitate am deschis citiva stupi sa vad daca mai are puiet ,si intradevar are puiet capacit larve dar si oua proaspete.

Precizare : NU atac varsta ci apicultorul .
D-ul meu, matale vezi ce vad eu :shock:
Matca nu-i tanara sau nu conteaza E DISPERATA ; mierea sau siropul sa-l tineti in debara sub cheie , in rame e interzis .
Sper sa fiu eu cu capul mare si sa gresesc da.. e belea mare acolo .

Am revazut ...
Ultima oară modificat de nae pe 19 Oct 2014, 18:30, modificat 1 dată în total.
nae

Mesajde TDI » 19 Oct 2014, 18:25

Dicu Ion scrie:TDI ,nu stiu ce sa zic , dar in tot cazul cum spui si tu nu prea este bine ca intru cu tratamentul pentru paduchi in noiembrie si nu stiu timpul cum va fi ,ca daca se raceste brusc ,albinele se stringe in ghem ,si la revedere eficienta tratament.

Pentru administrare cu seringa prin picurare, se adaugă la 500 ml apa 1 ml Scabatox. Din soluția astfel rezultata, se administrează cu seringa intre intervale 1 ml la intervalul de albina.(substanta activa amitraz).
* In loc de Scabatox se poate folosi Tactick.
Pentru administrare cu seringa prin picurare, se adaugă la 500 ml apa 1 ml Mavrik. Din soluția astfel rezultata, se administrează cu seringa intre intervale 1 ml la intervalul de albina.
(substanta activa taufluvalinat).
- pentru administrarea manuala cu seringa 1 ml "solutie" la intervalul de albina.
De la 5 grade Celsius in sus.
Am facut un tratament cu furetto - mortalitate foarte mare - am trecut la seringa. 2 ani numai asa am tratat.
TDI

Mesajde andrei_calinescu » 19 Oct 2014, 18:48

nae scrie:

Precizare : NU atac varsta ci apicultorul .
D-ul meu, matale vezi ce vad eu :shock:
Matca nu-i tanara sau nu conteaza E DISPERATA ; mierea sau siropul sa-l tineti in debara sub cheie , in rame e interzis .
Sper sa fiu eu cu capul mare si sa gresesc da.. e belea mare acolo .

Am revazut ...

Domnul Nae,

Il cunosc pe domnul Dicu. Nu se pune problema lipsei de papa.
In plus omul a adaugat ca asteapta sa stranga cuiburile. Rama aia va zbura de acolo.
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 19 Oct 2014, 18:49

TDI scrie:
Dicu Ion scrie:TDI ,nu stiu ce sa zic , dar in tot cazul cum spui si tu nu prea este bine ca intru cu tratamentul pentru paduchi in noiembrie si nu stiu timpul cum va fi ,ca daca se raceste brusc ,albinele se stringe in ghem ,si la revedere eficienta tratament.

Pentru administrare cu seringa prin picurare, se adaugă la 500 ml apa 1 ml Scabatox. Din soluția astfel rezultata, se administrează cu seringa intre intervale 1 ml la intervalul de albina.(substanta activa amitraz).
* In loc de Scabatox se poate folosi Tactick.
Pentru administrare cu seringa prin picurare, se adaugă la 500 ml apa 1 ml Mavrik. Din soluția astfel rezultata, se administrează cu seringa intre intervale 1 ml la intervalul de albina.
(substanta activa taufluvalinat).
- pentru administrarea manuala cu seringa 1 ml "solutie" la intervalul de albina.
De la 5 grade Celsius in sus.
Am facut un tratament cu furetto - mortalitate foarte mare - am trecut la seringa. 2 ani numai asa am tratat.

Salut TDI. De unde procuri Scabatox te rog, si cu ce pret?
Din ce simt esti multumit de Scabatox. Gresesc?
andrei_calinescu

Mesajde TDI » 19 Oct 2014, 18:56

Nu-s multumit de amitraz. Dar asta-i alta discutie. Scabatox se gaseste aproape la orice farmacie veterinara, intre 9 si 13 lei 100 ml.
Anul trecut in octombrie au reluat ponta doar stupii recordisti, vreo 15% din total. Anul asta 50% nu au oprit ponta, iar 35% au reluat-o.
TDI

Mesajde nae » 19 Oct 2014, 19:02

andrei_calinescu scrie:Il cunosc pe domnul Dicu. Nu se pune problema lipsei de papa.
In plus omul a adaugat ca asteapta sa stranga cuiburile. Rama aia va zbura de acolo.

Daca ''pixelul albastru'' e un argument va cred . :(
La ora asta :shock: :
-puiet fara coroane
-trantori
-potiras
-rama din dreapta , centru-jos-dreapta =celula deschisa =varroa
-5 albine/10 randuri
= nu e ce vezi ,e ce spun eu ;)
RETRACTEZ :
E BINE ASA , BRAVO !
nae

Mesajde Florin Dobre » 19 Oct 2014, 19:10

Cu riscul c-o dau de gard...ramele cu puiet pozate ar fi trebuit sa aiba minim de hrana in jurul puietului. O depoziteaza albinele preventiv acolo(daca au de unde)...sa fie la indemana la stadiul de larva si atunci cand eclozioneaza tinerele albine. Ramele pozate sunt seci. :idea:
Sau o fi un artificiu ceva...nu cunosc. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde nae » 19 Oct 2014, 19:25

[quote=]...ramele cu puiet pozate ar fi trebuit sa aiba minim de hrana in jurul puietului. O depoziteaza albinele preventiv acolo(daca au de unde)...sa fie la indemana la stadiul de larva si atunci cand eclozioneaza tinerele albine. Ramele pozate sunt seci. :idea: [/quote]
CRISTAL.
Hai sa fabulam ca e primul stup pe care-l vad si ca pana acum am taiat iarba la stupi ;) si ce-mi spune fam/poza nu e asa :( si ca omul scoate din maneca /rezerva asul/ramele pline :shock: , cine le acopera ?
Ramele din poza sunt pt reforma de 10 ani si puietul din ele nu merita/energofag ... , mai zic ?
nae

Mesajde Dicu Ion » 20 Oct 2014, 06:23

Domnul Nae ma adresez dv ,si celor care au postat in legatura cu ramele cu puiet care le-ati vazut ,ca la prima vedere toti aveti dreptate,ca si eu daca vedeam postat la cineva asa ceva ,concluzia era ca a dv,daca ati observat ramele sint fotografiate deasupra cuibului,in fata sint rame pline cu mincare.Aceste rame au ramas in cuib ca la ultima verificare ,mai aveau puiet ,si bineinteles ca nu am trecut ramele peste diafragma ,ci au ramas in ultimile in cuib ,ca atunci cind voi mai restringe sa le scot definitiv.La mine cuiburile de iarna la majoritatea stupilor sint formate dar au mai ramas cele care mai au puiet asa cum le-ati vazut pe cele din imagine,si care inca le mai tin sa eclozioneze tot puietul dupa care sa definitivez cuibul si impachetarile.
Domnul Nae are dreptate ca ramele trebuie topite .Pai de credeti ca au ramas ultimile ? Iar in acel stup albine sint destule ca nu iernez pe mai putin de 5 rame ,iar cine ma cunoaste mai de aproape stie cum se prezinta stupina mea dar nu pot spune ca sint trasi la indigou toti .Mai pot spune si altceva ca inainte sa postez nu caut sa aranjez un stup ,sa dea bine in poza si sa ma laud ,ci prezint realitate asa cum este si sigur ,toti avem in stupina si lucruri bune si mai putin bune.Va doresc o iernare usoara si sa auzim numai de bine.
Dicu Ion

Mesajde Dicu Ion » 20 Oct 2014, 07:31

Multumesc TDI pentru informare .Trabuie sa schimb si eu tratamentul cu alte substante ,caci din discutiile avute cu mai multi colegi nu sint multumiti de rezultatele cu varachet,si acest lucru l-am obsevat si la mine mai ales ca inca mai are puiet chiar daca acest puiet nu mai reprezinta mare lucru totusi ,nu ma indur s-al dau la o parte.Multi colegi reclama rszultate slabe si la Mavrirol.Oricum cel putin un tratament trebuie sa mai fac si cu siguranta schimb medicamentul.
Dicu Ion

Mesajde nae » 20 Oct 2014, 19:38

Discutia tel cu d-nul Dicu = o incantare , sper sa mai vorbim .
Stupul in discutie este in pat cald = nu este cum am zis eu , adica nu-i belea .
Sanatate dv si apicultorilor din zona .
nae

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE