Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde nae » 19 Oct 2014, 22:43

''Orlestene'' , poti sa-i bagi maine seara daca ai beci (spatiu <14* ) si intuneric/liniste .
Acum nu-i problema spatiul mare ci in primavara ;) , atunci ii bagi in roinite de 4-6 rame si pui catul pe ei la S .
nae

Mesajde Augustin78 » 19 Oct 2014, 23:06

Va salut.
Voi incerca sa vad ce pot face....beci nu am..dar vine frigul curand si cred ca e ok...sau daca nu inchid urdinisul cateva zile?(e ok?)
Numai bine.
ps:D-le Nae..aveti idee in zona orlestilor cam in ce perioada infloreste salcamul?oare o fi cu cateva zile mai devreme ca la noi in davidesti(unde am stupina)..tin minte cand frecventam pe acolo ca e undeva la o saptamana diferenta.

pss:ar mai fi o varianta sa il mut pe unul intr-o cutie facuta d emine de 6 rame sau una din aceea cu 3 rame(fetele sunt din polistiren si sa iau cutia sa o pot modifica..ramane de vazut..
voi reveni cu decizia luata....
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde nae » 19 Oct 2014, 23:14

Augustin78 scrie:ps:Nae...ai idee in zona orlestilor cam in ce perioada infloreste salcamul?oare o fi cu cateva zile mai devreme ca la noi in davidesti(unde am stupina)..tin minte cand frecventam pe acolo ca e undeva la o saptamana diferenta.

Cam asa , daca ataci cu ei preparati e bine si 4 zile in plin .
nae

Mesajde Augustin78 » 19 Oct 2014, 23:20

Salut.
acum ramane de vazut ce voi avea inainte de cules..in lada ...sa nu plimb cutiile goale. :D
Am vorbit cu unchiul meu,a zis ca ma primeste cu ei...dar nu stiu exact distanta pina la salcam(nu am mai fost de ani de zile pe acolo.
In fine,pina la primavara mai e destul.
Numai bine d-le Nae..salutari de la Mioveni.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 22 Oct 2014, 08:35

Va salut.
Ieri am executat si eu un ultim tratament cu varachet.Si am reorganizat ramele in cutiile 1-2-3-4 deoarece am olasa de sarma din fundul cutiei pe jumatate..iar iernarea la mine este in tre 3 si 5 rame....am adus jumatate cuibului exact deasupra plasei pt a fi mai eficient si tratamentul cu varachet.

https://www.youtube.com/watch?v=sAR--Z8 ... 5TSksN13OA

Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 27 Oct 2014, 18:29

Va salut.
Azi 27-10-2014 am scos si ramele pe care le mai aveam in stup...dupa diafragme..in total 7 rame..cu miere mai mult sau mai putin in ele.
Ce este putin dubios/curios e faptul ca erau tare agitate..am saltat capacul/podisorul si au napadit albinele pe mine...am luat 2 intepaturi in mana.. :lol: sau ultimul vaccin pe anul asta..sper.
Nu cred ca voi mai umbla la ele..decat in ianuarie sau acum depinde in decembrie poate pentru un mic control....poate dam atunci apifonda(o am de anul asta din aprilie :lol: am taiat din ea cam 3 kg).
Am avut camera cu mine....dar..bateria nu a tinut decat 2 minute...asa ca nu am nici-o filmare. :oops:

Iernare usoara tuturor si efectivele sa fie prezente si in primavara in efectiv complet.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde FLORINELU » 27 Oct 2014, 19:24

Augustine,albinele astea e foarte destepte,pai daca ai luat ramele de dupa diafragma(foarte bine)cine te-a pus sa mai salti si capacul de pe cuib??(foarte rau)?ai vrut si tu sa vezi niste albine si ele te-au taxat,baiul nu e ca te-au intepat pe tine,ci ca au murit ele cu ocazia asta,si uite asa ti-ai ucis doua muncitoare harnice si curajoase pentru o mica curiozitate a ta. eu te sfatuiesc sa le lasi in pace pana la primavara,nu de alta dar prea mult rau le faci vizitandu-le in decembrie sau ianuarie asa cum te lauzi tu.
FLORINELU

Mesajde Augustin78 » 27 Oct 2014, 19:57

Va salut.
Treaba e ca podisorul este pus peste tot cuibul..(folie am peste podisor,in podisor e tapetat cu pres si polistiren si/sau ziare)..a trebuit sa scutur ramele..erau cateva albine pe ele..si vreo cateva moarte pe fundul lazi....chiar sub rame de dupa diafragma..posibil au inghetat de frig sau erau albine batrane....asta la cutiile nr 5-6-7la ceilalti am pus sub podisor folie,peste folie un pres si podisorul intors invers....aici am verificat prin folie :lol: ...si am tras de celofan doar atat cat sa pot scoate rama de dupa diafragma si sa o scutur....aici erau si ele sus pe rame..si cateva dupa diafragma...in rest totul a fost in regula...mai putin cele 2 care sau sacrificat pentru a apara colonia de hot.... :roll:
de laudat ,nu ma laud cu acele verificari in dec sau ianuarie..am zis ca doar daca e nevoie. 8-)

Si am tras si subarele sa vad daca dupa tratament au mai cazut ceva..acarieni...pot spune ca la unele familii nu erau mai mult de 2-5 acarieni..insa la cateva cred ca erau cazuti undeva la 25-40 de acarieni :shock:

Numai bine.
Augustin78

Mesajde FLORINELU » 27 Oct 2014, 20:26

de unde stii daca e nevoie sa le verifici in dec. sau ian. :?: :?:
FLORINELU

Mesajde Augustin78 » 27 Oct 2014, 20:32

Pai....tocmai ca nu stiu daca e nevoie....eu le-am lasat mancare..dar pozitia lor este una ciudata....mult vant....si ma gandeam sa vad/verific..ori varianta cu furtunul sa vad cum zumzaie..ori daca nu sa ridic podisorul(la cei cu folie) sa vad unde este situat ghemul.
Augustin78

Mesajde FLORINELU » 28 Oct 2014, 17:54

vezi tu Augustine,daca au mancare destula pentru iarna si cuibul stramtorat cat de cat treaba e in regula peste iarna dupa umila mea parere,nu vad ce interventii poti sa faci la un stup care ni se pare noua ca e in neregula si daca nu ii faci mult mai mult rau decat binele pe care crezi ca il faci. interventiile trebuiau facute pana acum daca era cazul ,de acum inainte nu mai ingrasam porcul in ajun.
FLORINELU

Mesajde Augustin78 » 28 Oct 2014, 17:59

Salut.
Eu zic,ca au mancare suficienta...ramele sunt/erau la ultima verificare un sfert sau mai mult capacita..iar in celulele de jos necapacita..si ramele aproape full de miere....acum eu sper ca totul sa fie in regula...deci parerea dvs este sa nu mai deranjez familiile decit in...?feb-martie? sau la cei cu folie....sa ridic putin capacul sa vad cum ierneaza? sau metoda cu furtunul pe urdinis?

Va multumesc pt sfaturi,critici..sunt binevenite toate. :)

Numai bine.
Augustin78

Mesajde nae » 28 Oct 2014, 18:12

Augustin, sunt pt verificarea fam periodic , asta insemnand un ochi printre stupi ; am vazut albina zburand cand nimeni nu zbura = un soarece a ros pe langa gratie si a intrat = prapad , prin fata stupului n-am vazut gaura , l-am omorat /salvat stupul .
Un ochi poate salva o situatie FORTUITA .
NU,NU,NU interventiilor in cuib(inversarea ramelor) asa ca vreau eu si n-am ce face si fac o poza .
Daca saptamana trecuta aveam stup cu puiet capacit (multicel) il ''inchid'' cu o turta in cap si o tin asa pana .. la sirop = am alta varianta !?
nae

Mesajde Augustin78 » 28 Oct 2014, 18:26

Va salut.
Pai alta e o verificare amanuntita...(cand timpul perimite=rama cu rama)..eu ma gandeam sa verific daca sau saltat deasupra ramelor(lipsa de mancare)...eu cand am zis de verificare..nu ma gandeam la rama cu rama...ci la starea acestora....la cele care am folie..prin ea si la cel cu podisor..pe jumatatea cu plasa..sa vad daca sau urcat pe rame...
asta era intrebarea :lol:
Va mai astept cu sfaturi/critici...
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 10 Noi 2014, 19:31

Augustin78

Mesajde Augustin78 » 28 Noi 2014, 14:10

Augustin78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?