Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: VIO-Foarte incepator.

Mesajde vio-trutza » 26 Ian 2014, 18:54

Piticul meu :D
Fişiere ataşate
1600039_652378841475738_1609071708_n (600 x 400).jpg
vio-trutza

Mesajde ves.lucian.zabrani » 26 Ian 2014, 18:57

sa-ti traiasca !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde vio-trutza » 26 Ian 2014, 22:36

ves.lucian.zabrani scrie:sa-ti traiasca !!!

Multumesc , la fel si baietii dumneavoastra, si toti cei dragi.
vio-trutza

Mesajde ves.lucian.zabrani » 26 Ian 2014, 22:51

Sanatate maxima tie si familiei tale !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde vio-trutza » 08 Feb 2014, 16:10

Anul acesta incerc si eu sa prepar reteta de Protofil home made. Il prepar cu alcool de 98 grade achizitionat de la vecinii nostri sarbi (mult mai ieftin). Spre sa fie bun (alcoolul) :D .
Fişiere ataşate
P1080124 (600 x 450).jpg
vio-trutza

Mesajde vio-trutza » 08 Feb 2014, 16:11

x
Fişiere ataşate
P1080126 (600 x 450).jpg
vio-trutza

Mesajde vio-trutza » 13 Mar 2014, 00:58

Va salut!!
Desi scriu rar, sunt cu voi aproape in fiecare zi :D .
In ultima vreme am facut turte din zahar farin , miere , drojdie de bere inactiva, protofil si vitamine, pe care albinele le-au consumat cu mare placere.
Azi profitand de sorele de afara (pe termometru imi arata 22-23 grade celsius la soare) am umblat in toti stupii. Din 22.10.2013 nu mai umblasem in cuib la majoritatea .Am gasit la toate familiile puiet in toate stadiile pe 2-3 rame cam de o palma pe fiecare fata a ramei. Unii erau deja la a doua serie de puiet.
Am vazut ca aduceau si polen galben(de papadie cred).In cuib unii mai aveau miere pentru inca o iarna si multa pastura si polen din toamna care acum era descapacit; am vazut si polen sau pastura neagra , cred ca era de la struguri.Au iestit devreme , cam pe la 09.30 am ajuns eu si erau iesiti afara , iar la 17.00 cand am plecat tot afara erau.La unele familii am mai scos cate o rama.

Si ca sa fie treaba completa mi-am pus si paznic la stupi :lol: !!
Fişiere ataşate
IMG248 (450 x 600).jpg
vio-trutza

Mesajde vio-trutza » 21 Apr 2014, 21:28

Dupa multele zile cu ploi si temperaturi scazute, avem parte si de o zi cu soare
https://www.youtube.com/watch?v=8ALxjUpCA0s
vio-trutza

Mesajde vio-trutza » 19 Oct 2014, 23:48

Avand in vedere ca eu numai primavara si toamna fac filme, din pricina timpului disponibil probabil sau poate ca asa s-a nimerit, am facut azi cateva filmulete si foto pe care vreau sa vi le prezint.
Apreciez orice fel de comentariu!
https://www.youtube.com/watch?v=M-QaxK6TQCo

In film am vrut sa zic ca este primul cu "subtitrare" adica cu voce :D nu primul film pe care il fac despre albine!
vio-trutza

Mesajde vio-trutza » 19 Oct 2014, 23:59

Si un roi mai slab ca sa aratam si parti mai putin bune. n acest roi mi-a intrat si un soarece deoarece era ros si hranitorul. Curios ca a intrat pe urdinis , poate intr-o noapte in care albinele erau in ghem.
https://www.youtube.com/watch?v=_p8m3uUsyfo

La inceput chiar nu am stiut ca a intrat soricelul , dorea doar sa prezint si un roi mai slab.
vio-trutza

Mesajde igo1 » 20 Oct 2014, 03:00

Mie Mi-a plăcut. Frumos ai strâns cuiburile și eu la fel am făcut. Mai am doar de pus niște ziare și polistiren în podisor e cred ca spre sfârșitul săptămânii filtrare dacă tine vremea. Apoi mă apuc de montat stupi.si rame
igo1

Mesajde proapis13 » 20 Oct 2014, 08:55

Nu am inteles in ce perioada a zilei este facut filmuletul si pentru ce ??
Am vazut ca nu ai rezerve suficiente,albina putina si cuibul prea larg
Zici ca ti s-a parut ciudat ca soarecii au intrat noaptea......ciudat este ca nu ai montat gratiile antisoareci... ;)
Daca tot ai folosit si vorbe,de ce nu ai dat sonorul mai tare ??...
cate grade erau afara ca mi se pare ca ai tremurat mai abitir decat albinele ? :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde vio-trutza » 20 Oct 2014, 10:01

proapis13 scrie:Nu am inteles in ce perioada a zilei este facut filmuletul si pentru ce ??
Am vazut ca nu ai rezerve suficiente,albina putina si cuibul prea larg
Zici ca ti s-a parut ciudat ca soarecii au intrat noaptea......ciudat este ca nu ai montat gratiile antisoareci... ;)
Daca tot ai folosit si vorbe,de ce nu ai dat sonorul mai tare ??...
cate grade erau afara ca mi se pare ca ai tremurat mai abitir decat albinele ? :lol:

Am filmat in jurul orelor 12-13,si am verificat rezervele de hrana,daca mai este puiet si sa mai strang cuibul.Afara erau in jur de 17 grade.Intradevar mai trebuie scoasa cel putin o rama , dar in acel moment nu era rama in cuib care sa nu fie acoperita cu hrana cel putin jumatate.
Soarecele cred ca a intrat datorita faptului ca am lasat urdinisulai mai larg decat trebuia si s-a strecurat pe langa diafragma, fiind numai 4rame in cuib.
Sonorul era la maxim numai ca aparatul meu foto era prea departe de mine si nu este de ultima generati :) ,lipsa de experiena si emotiile este vizibila , de aici si tremuratul :lol:
Multumesc mult pt. sfaturi!
vio-trutza

Mesajde vio-trutza » 20 Oct 2014, 10:07

igo1 scrie:Mie Mi-a plăcut. Frumos ai strâns cuiburile și eu la fel am făcut. Mai am doar de pus niște ziare și polistiren în podisor e cred ca spre sfârșitul săptămânii filtrare dacă tine vremea. Apoi mă apuc de montat stupi.si rame

Multumesc pt. apreciere. Sa ai spor in tot ceea ce faci.
Sanatate multa.
vio-trutza

Mesajde proapis13 » 20 Oct 2014, 10:39

vio-trutza scrie:Am filmat in jurul orelor 12-13,si am verificat rezervele de hrana

Ieri ora 13,Devesel,14 grade in stuoina,nu la televizor,cer senin peste 70% nu s-a putut umbla la stupi
abia la ora 16 termometrul a urcat la 17-18 grade,tarziu insa sa ma apuc de bodicait la stupi
de aia m-am interesat cand si de ce ai umblat la stupi mai ales ca esti prea aproape de Dunare
si ai umiditatea mai mare de acolo si persistenta cetii si senzatia de racoare pana dupa pranz ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde vio-trutza » 20 Oct 2014, 11:09

La ora 14.30 cand am plecat la un coleg la Cioroboreni termometrul autoturismului imi arata 17 grade, dar la ora la care am lucrat eu era innorat si se poate sa fi fost mai putin.
vio-trutza

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?