Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Intrebare

Mesajde cristian bh » 21 Oct 2014, 10:13

Nicolaie Astaifoaiei scrie:
LUCIAN AVRAM scrie:pai de unde sa stie daca pana acum a pascut vacile satului , acum vrea sa fie stupar :x

Nu ie adevarat ieu nam fost la vaci !

Ieu cred ca tu umbli sa pasti ,,,
boi, :)
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Cristian IONITA » 21 Oct 2014, 10:17

igo1 scrie:
amice tu ori nu ai fost deloc la școală ori nu ești roman. Nu știi deloc limba Romana.

Nu ie adevarat ce spui.
Am fost la scoala 10 ani destul si iaca mam lasat ca doamna de romana tot ma lasa pe toamna.
Daca nu umblam la scoala cum stiam sa scriu aicia ?
Si daca vreau ieu poate ma scriu si la facultate de studenti ca deacum primeste fara Bac. dar inainte sa fac bani cu albinele.
Si numele meu ieste romanesc dar numele dumeatale nu este. Din ce tara iesti ?

pacat ca totusi doamna de romana te-a trecut in fiecare toamna ....
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde cucubau » 21 Oct 2014, 12:34

Ioi mai ficior , da cum il chiama pe tatutu , ca tare fain te-o facut , Zici ca vrei sa-ti cumperi patalama ca multi altii ...de peaici . Apai numa bafta dar bistari faci mai abitir cu trantorii decat cu albinele .
........
cucubau

Mesajde Mircea_63 » 21 Oct 2014, 13:07

ovidiu8403 scrie:
Astafoaiei scrie:Nu de frig ca de frig se pune carpe sa tina cald decat inchid stupi sa nu intre hartu ca prapad face in dansii.
Afla ca am citi tot de albine si nu ieste sa nu stiu cum sa fac .
Deacuma faci misto si te razi dar uite te injur si vezi cati se afla mai incepatori ca mine si toti crezi ca au nebunit la cap ?

Amice ... nu stiu ce sa spun ! Ori esti frustrat... ori esti dus cu pluta ;) ! Lasand la o parte accentu care il imiprimi in scris tipic moldovenesc precum numele ( nu stiu cum ai ajuns in Timi sa nu te luminezi umpicut) folosesti regionalisme care poate nu toata lumea le pricepe .

Bafta d-le Nicolaie :P

Ovidiu, te rog... combatem ideea, nu omul. Un astfel de limbaj, desi nu este de dorit, se mai accepta in partea netematica a forumului, in Club sau Battle, dar evita astfel de abordari pe topicurile tematice. Acesta este un topic tematic!
Faptul ca e moldovean, nu presupune cu nimic ca ar fi mai bun sau mai rau decat oricare alt cetatean al...Pamantului. Nu facem niciun fel de discriminare.

In alta ordine de idei, confirm ca "hârţ" inseamna soarece, iar "misconi" inseamna paduche. :lol:

La urma urmei, asa cum il vedeti d-voastra pe Astafoaiei sau Astaifoaiei...cum l-o fi chemand, pana acum nu a jignit pe nimeni si pentru cele zece clase ale lui, pana acum n-a debitat prostii la capitolul apicultura. Ceea ce nu-i putin!
Din scrisele lui rezulta ca munceste. N-am retinut ce varsta are, dar din ce a scris pana acum, merita respect.

Pe alt forum a fost alungat. Aici este primit si cu toate acestea aud voci cum ca acolo e libertate si democratie, iar aici dictatura.

Este loc pentru toata lumea. Pace si prietenie!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ovidiu8403 » 21 Oct 2014, 13:31

Ok , partial am gresit dar imi sustin in continuare parerea ca a fost dezinformat pe undeva de cineva , ... bata-l norocu de "hart" ! :lol:
Ma gandeam ca cineva e pus pe glume si se si tine de ele sa posteze mesaje de genu . Haideti dragi colegi sa terminam cu parodia asta . Eu cred ca e de ajuns . Omu e colegu nostru , are albine , le grijeste cum crede el... e OK . Numai bine tuturor .
Cu cat inveti mai mult cu atat iti dai seama ca sti mai putin...
ovidiu8403

Mesajde igo1 » 21 Oct 2014, 16:42

Fraților eu sunt moldovean chiar din Botoșani unde se folosesc multe regionalisme, știu bine lb Romana însă de hart sau harț sau hârt nu am auzit pana acum. Așadar acesta este mai degraba un cuvânt folosit în ardeal sau banat. El scrie astfel intenționat greșelile ortografice nu au legătură cu accentul ba uneori îi lipsesc și elemente de legătură între cuvinte. Eu cred ca pur și simplu îi place sa facă haz. Mai e un moldovean pe forum care scrie cu accent moldovenesc însă tot intenționat o face cred ca este gica moșu. Și va spun drept ca deși sunt moldovean îi citesc cu greu mesajele. Oricum anumite sunete ce intra în componenta unui cuvânt rostit de moldoveni nici măcar nu au corespondent în alfabet. Va dau exemplu cuvântul vin sau vie. Vin ar trebui sa fie în text Jin dar nu e așa pentru ca acel "J" nu e curat e o combinație intre g și J. Cine e moldovean înțelege ce zic. Dar cei ce nu sunt nici nu pot reproduce acest sunet autentic. Ați văzut la tv de multe ori actori care se pretind moldoveni. Se cunoaște ca accentul lor e fals.
igo1

Mesajde ovidiu8403 » 21 Oct 2014, 17:08

HÂRȚ s. v. guzgan, șobolan.
Sursa: Sinonime (2002)

COADA-HÂRȚULUI s. v. coada-șoricelului.
Sursa: Sinonime (2002)

hîrț (-ți), s. m. – Șoarece. Mag. heréc „șoarece”(DAR). În Banat. – Der. hîrciog, s. m. (șobolan; hamster, Cricetus frumentarius), din mag. hörcsög (DAR; Gáldi, Dict., 91), cf. sb. hrčak (Miklosich, Slaw. Elem., 51).

1) hîrț m. (ung. heréc, guzgan. V. hîrcĭog). Ban. Șoarice [!].
Sursa: Scriban (1939)
ovidiu8403

Mesajde cosming » 21 Oct 2014, 17:14

Cristian IONITA scrie:
igo1 scrie:
amice tu ori nu ai fost deloc la școală ori nu ești roman. Nu știi deloc limba Romana.

Nu ie adevarat ce spui.
Am fost la scoala 10 ani destul si iaca mam lasat ca doamna de romana tot ma lasa pe toamna.
Daca nu umblam la scoala cum stiam sa scriu aicia ?
Si daca vreau ieu poate ma scriu si la facultate de studenti ca deacum primeste fara Bac. dar inainte sa fac bani cu albinele.
Si numele meu ieste romanesc dar numele dumeatale nu este. Din ce tara iesti ?

mda nasol ca l-au trecut si la celelalte materii:D din doua rele iese una buna
cosming

Mesajde gigibecalul » 21 Oct 2014, 20:42

Nu ați înțeles...omul a zis că a mers la școală 10 ani... nu că are zece clase...de-aia avea probleme cu doamna de română... îi cer scuze dacă greșesc!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 22 Oct 2014, 08:37

Nicolaie Astaifoaiei scrie:Ai curaj sa facem prinsoare ca ma pricep mai mult ca dumeata ?
Dumeata pui intrebare ieu scriu raspuns si a doara ieu intreb si sa vezii ca nu sti !

Domnu Igo nai curaj .
Bine incep ieu.

Deacuma am o intrebare . Vrei sa tio pun ????
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 22 Oct 2014, 08:42

ovidiu8403 scrie:. De ai cu fund plin si inchizi , le pui la murat si "nu mai faci bani dupa ele " , si de ai fund AV cum am eu tot nu vad rostu sa le inchizi . Orice ar insemna hartu asta ... albinele din lada le protejezi altfel , cum spun cartile , de-I soarec cu gratie , iar de-I curent de aer cu panouri montate in fata lor .

Bafta d-le Nicolaie :P

Am fund cu gaura sa iese aierul stricat .
Si mai bine sa inchid ca nu bate nici pasarea .
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 22 Oct 2014, 08:44

cristian bh scrie:
LUCIAN AVRAM scrie:pai de unde sa stie daca pana acum a pascut vacile satului , acum vrea sa fie stupar :x

Nu ie adevarat ieu nam fost la vaci !

Ieu cred ca tu umbli sa pasti ,,,
boi, :)

Da da . Bine bine cristian boy .
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 22 Oct 2014, 08:49

Cristian IONITA scrie:

Dece spui asa ?
Nam muncit la dansa destul ?
Si acuma stiu Moartea Caprioarei pe din cap de Nicolaie Labis .Sarmana capra cum o impuscau !
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 22 Oct 2014, 08:53

cucubau scrie:Ioi mai ficior , da cum il chiama pe tatutu , ca tare fain te-o facut , Zici ca vrei sa-ti cumperi patalama ca multi altii ...de peaici . Apai numa bafta dar bistari faci mai abitir cu trantorii decat cu albinele .

Pe tatuca il chiama Marin .Pe dumeata cine te chiama ca nu cred ca cucubau ?
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde ovidiu8403 » 22 Oct 2014, 09:02

Nicule hai in "prinsoare" :

Cine dirijeaza evolutia unei familii de albine pe parcusul unui sezon apicol ? Si in ce mod ?

Raspuns scurt clar si la obiect . cu scurta explicatie . Multumesc .
ovidiu8403

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 22 Oct 2014, 09:04

igo1 scrie:Fraților eu sunt moldovean chiar din Botoșani unde se folosesc multe regionalisme, știu bine lb Romana însă de hart sau harț sau hârt nu am auzit pana acum.

Noi pe langa Focsani am trait . Deacuma graiesc asa ca am invatat scoala intrun sat din Timisoara si aici asa se graieste romaneste .
Daca iesti din Botosani ce mai stai hai incoa cu trenu ca ie bine .Ieste tren direct din Iasi
Ultima oară modificat de Nicolaie Astaifoaiei pe 22 Oct 2014, 09:14, modificat 1 dată în total.
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR