Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 01 Noi 2014, 19:52

Aline,sa stii ca functioneaza,imi pare rau ca te dezamagesc de azi dimineata merge ,pardon functioneaza ,uscatorul l-am pus jos deoarece caldura urca sus,iar daca uscatorul ar fi sus s-ar incalzi prea tare si ar decupla sistemul lui de protectie dar acolo nu declanseaza. am incercat si imi urca temp. si mai sus de 45 dar la miere nu e indicat,iar pe calorifer s-ar putea sa ai si mai mult.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 01 Noi 2014, 20:02

da Mircea,sa stii ca inintial si eu am vrut sa fac cu bec sau becuri,dar dupa aia m-am hotarat la uscator,important e ca instalatia sa functioneze (si functioneaza ) apoi in timp se poate schimba producatorul de caldura in bec rezistenta sau mai stiu eu ce altceva. baiul e ca anul acesta nu am ce lichefia,ce vedeti acolo e toata mierea pe care o am,pe bune, si sant cu ochii pe ea ca pe butelie. :lol:
FLORINELU

Mesajde proapis13 » 01 Noi 2014, 20:11

FLORINELU scrie: sant in cautarea unui termometru cu sonda dar inca nu am reusit sa dau de el,cine ma poate ajuta?

Gasisem unul prin primavara la un magazin dar ma costa mai mult sa ti-l trimit ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde FLORINELU » 01 Noi 2014, 20:25

o poza de la mine din curtea stupinei pe care am facut-o jucandu-ma cu aparatul si mi-a placut ce a iesit.
Fişiere ataşate
lichefiere miere 001.JPG
FLORINELU

Mesajde BogdanU » 01 Noi 2014, 20:45

Sa ne tineti la curent, m-ar interesa cam in cat timp este gata mierea? Nu gata consumata :lol: ci lichefiata?
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde alin75 » 01 Noi 2014, 21:10

FLORINELU scrie:Aline,sa stii ca functioneaza,imi pare rau ca te dezamagesc de azi dimineata merge ,pardon functioneaza ,uscatorul l-am pus jos deoarece caldura urca sus,iar daca uscatorul ar fi sus s-ar incalzi prea tare si ar decupla sistemul lui de protectie dar acolo nu declanseaza. am incercat si imi urca temp. si mai sus de 45 dar la miere nu e indicat,iar pe calorifer s-ar putea sa ai si mai mult.

Sa sti ca nu sunt "dezamagit"! Referitor la partea cu caloriferul, nu stiu ce oras respecta parametrii de livrare ai agentului termic, apoi mierea nu se lichefiaza instant, deci "miezul" tot "rece" este. Am vazut asa ceva http://olx.ro/oferta/racitor-ID2mI05.html, iar vitrinele frigorifice au destul de multe coolerele in partea superioara. Poti pune termostatul jos si totul este ok. Eu astfel cred ca poti avea un consum mai mic de energie.

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde alt stupar » 01 Noi 2014, 21:17

FLORINELU scrie:da Mircea,sa stii ca inintial si eu am vrut sa fac cu bec sau becuri,dar dupa aia m-am hotarat la uscator,important e ca instalatia sa functioneze (si functioneaza ) apoi in timp se poate schimba producatorul de caldura in bec rezistenta sau mai stiu eu ce altceva. baiul e ca anul acesta nu am ce lichefia,ce vedeti acolo e toata mierea pe care o am,pe bune, si sant cu ochii pe ea ca pe butelie. :lol:

consum de energie prea mare in varianta aleasa de dumneata.
Incearca totusi cu in simplu bec de 100 plus un banal ventilator. Garanrat in 48 h lichefiaza nu doar continutul unui borcan ci chiar un bidon intreg.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde liviutzbogos » 01 Noi 2014, 22:01

Asa-i cand esti pensionar, ce-ti trece prin minte pui in practica. As face si eu dar nu am vreme... :D Daca nu aveti ce baga in frigider sau lichefiator, nu stiu cum ii spuneti, va aduc eu. Am vre-o 30 de kg de la fs :) Apropos, intrebare adresata atat dumitale cat si celorlalti colegi, o galetusa de 5 kg de miere s-a acrit. De ce? A fost stoarsa toata odata, pusa in galeti identice, cu capac ermetic. Una din 5 s-a acrit cu toate ca a cristalizat. Aveti vre-o explicatie?
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 01 Noi 2014, 22:19

ai gresit undeva. refa filmul cu tot ce ai facut.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 01 Noi 2014, 22:24

alt stupar scrie:
FLORINELU scrie:da Mircea,sa stii ca inintial si eu am vrut sa fac cu bec sau becuri,dar dupa aia m-am hotarat la uscator,important e ca instalatia sa functioneze (si functioneaza ) apoi in timp se poate schimba producatorul de caldura in bec rezistenta sau mai stiu eu ce altceva. baiul e ca anul acesta nu am ce lichefia,ce vedeti acolo e toata mierea pe care o am,pe bune, si sant cu ochii pe ea ca pe butelie. :lol:

consum de energie prea mare in varianta aleasa de dumneata.
Incearca totusi cu in simplu bec de 100 plus un banal ventilator. Garanrat in 48 h lichefiaza nu doar continutul unui borcan ci chiar un bidon intreg.

ideea mea este ca acel frigider sa fie plin cu tot felul de recipiente cu miere si atunci mai discutam despre randament consum de energie/cantitate de miere lichefiata/timp de lichefiere,dar si in functie de cat de tare e zaharisita mierea. mai vedem si mai vorbim,deocamdata trebuie sa gasesc acel termometru cu sonda.
FLORINELU

Mesajde alt stupar » 01 Noi 2014, 22:54

FLORINELU scrie:...dar si in functie de cat de tare e zaharisita mierea.

...CRISTALIZATA nea Florinele !
"Zaharisit" pe langa ca este un termen inpropiu mai si suna ca naiba in urechea unui neavizat.

FLORINELU scrie:ideea mea este ca acel frigider sa fie plin cu tot felul de recipiente cu miere si atunci mai discutam despre randament consum de energie/cantitate de miere lichefiata/timp de lichefiere,

Pai ce sa zic, discutam... doar ca momentan eu discut pe baza celor constatate direct si nemijlocit iar matale pe baza a ceea ce presupui. Dar nu-i bai de-atata lucru... bine o fi si cum zici matale, eu incercam doar sa ajut...
alt stupar

Mesajde alt stupar » 01 Noi 2014, 22:59

si daca tot n-avusei de lucru si ma pusei sa dau sfaturi nesolicitate ;) macar hai sa mai fie unul... a lichefia mierea direct in recipientul in care va fi vanduta consumatorului este O GRESEALA ! Spuma (inerenta) nu stimuleaza apetitul nici nu incanta ochiul :lol:
alt stupar

Mesajde FLORINELU » 02 Noi 2014, 08:23

alt stupar scrie:si daca tot n-avusei de lucru si ma pusei sa dau sfaturi nesolicitate ;) macar hai sa mai fie unul... a lichefia mierea direct in recipientul in care va fi vanduta consumatorului este O GRESEALA ! Spuma (inerenta) nu stimuleaza apetitul nici nu incanta ochiul :lol:

ai perfecta dreptate,doar ca aici intra la munca nevasta-mea si toata sau aproape toata mierea care merge la vanzaare trece prin fata ochilor ei si indeparteza spuma dandui un aspect mult mai placut ochiului si mai comercial.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 02 Noi 2014, 08:30

sant sigur ca si alti colegi si-au facut astfel de instalatii mai mici sau mai mari,mai bune sau mai "nebune",asa ca astept pareri si sugestii in continuare,din tot ce am bagat la tartacuta pana acuma si am sa o incerc este schimbarea uscatorului cu un bec.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 02 Noi 2014, 08:34

mai am o intrebare catre cei ce se pricep la frigidere: acel frigider este functional si il folosesc uneori,mai ales primavara cand am mai mult polen de pus la congelator. intrebarea este:oare nu afecteaza instalatia mea bunul mers al frigiderului?
FLORINELU

Mesajde duma » 19 Noi 2014, 22:09

Nea Florine sară bună!
E data naibi plecarea și statul în pastoral :lol:, am găsit ceva răpită pe centura Timișoarei și asa ma manca degetele și călcâiele de numa, am spus eu când am ajuns din pastoral acasă ca îmi vine s-ai betonez în prisaca! Astăzi mai toată ziua acolo mi-a fost capul.....in ce loc sai amplasez :lol: !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?