Ploua...asa ca e timp de un mic bilantz pe 2014
datorita toamnei dificile din 2013,familiile au iesit slabe in primavara asa ca a fost necesara o "pregatire" a familiilor ce aveau sa fie in prima linie.
Familiile gata,cu 2 etaje de 1/2,rezerva de etaje pentru viitor gata si ea,dar cules de salcam...ioc.
Au inceput sa intre in friguri si familii la care sincer sa fiu nu ma asteptam.Mutarile la salcam 2 si 3,nu au atenuat tendintele datorita conditiilor climatice si intr-o permanenta lipsa de cules.
Doar la mutarea de la poliflora si sansa ca aceasta sa dea ceva nectar,a facut ca familiile sa iasa din friguri.
Pana atunci,"refuzau"sa urce mierea in etaj si ingrosau(cu putinul ce l-au gasit) coronitele ca si cum era o toamna vesnica.
A intrat totul in normal la poliflora si fatza de alti ani, au inceput o ponta sustinuta,astfel incat la FS familiile au fost bine dezvoltate.
A trebuit insa(datorita lipsei mierii,deci a banilor)sa "stric"familiile si sa fac roiuri,sa vand, sa pot sa imi sustin financiar familia.Poliflora mare parte(si asa nu prea mare productie),nu a intrat la vanzare en-gros),fiind pastrata pentru vanzare cu amanuntul. Ca de!...e iarna lunga si salcam nu este.
Floarea soarelui am nimerit-o ca in anii de glorie...dar pacat de numarul redus de familii ce il aveam acum.Cine stia cum o sa fie?
Am refacut (ca numar de familii) si stupina,si am mai facut o mica extractie si in august...dar ultima, nu mai mult de o medie de cca 6 kg /sp (sp=stup de productie)
Familiile au avut insa coroane mici pana la deloc cand le-am luat mierea in august,puiet mult,deci m-am si pregatit cu ceva zahar pentru ceva ajutor in completarea rezervelor de iarna.
Apoi tratamente,reduceri treptate de etaje...si tot ce trebuie pana in aceasta data.
Cat de mult sau de bine fac acum prin ei...vad eu la anu'!
In concluzie,an slab finaciar pentru mine,dar familiile de albine, mult mai dezvoltate intra in iarna- fata de 2013
Mai departe om vedea.
Mai povestim noi la Marea adunare din Oltenia.Cum a cui? a apicultorilor care vor venii
uitasem...pe la sfarsitul lunii mai, incepusem sa ascut cutitele,sa-mi tai venele de supare.
Dar au prins bine, ca nevasta-mea cica isi face mai bine treaba cu ele in bucatarie cand sunt asa de ascutite!
Va tzuc si mai vorbim...