Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde duma » 17 Noi 2014, 21:29

liviutzbogos scrie:Sau ii poti aduce la mine pana la primavara, ma laud vecinilor cu ei, dupa care "plec in pastoral" :lol:

.....pleci și nu te mai întorci???? ce le spui când te vad? :lol:
I-am întors Liviule, sper sa tina vremea urata cel puțin 2 săptămâni sa nu iasă afara deloc sa fiu sigur de o treaba , nu de alta dar sa iasă ca la neamț în spait asa cum îmi place mie! :lol:
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 17 Noi 2014, 21:38

un OM scrie:Pana la primavara mai poti aseza inca un rand sau doua de stative. Inainte de vreun zbor de curatire sau dupa o perioada de 2-3 saptamani de la zborul de curatire, timp in care albinele nu zboara, poti face o rarire a stupilor pentru a face loc roilor sau familiilor ajutatoare.
Problema cu rarirea stupior o faci mai lejer in cazul in care vei pleca in pastoral. La revenirea pe actuala locatie o faci cum vrei.

Salutare! Vreau s-ai trag mai în spate cel puțin 2 metri sa aibe loc de decolare și aterizare! Și Intradevar vreau sai răresc atât cât sa intre încă o lada intre ei sa am loc. Despre pastoral momentan nici nu vreau sa aud!!!! Am ceva răpită semanata la aprox 600 m după care vatra îmi oferă și pomii fructiferi, salcâm, tei și ceva poliflora.....floare nu prea stau bine anul acesta dar mai vedem.
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 17 Noi 2014, 21:41

FLORINELU scrie:frumos Duma,imi place ce vad,sant cm aproape de gard dar pana la primavara e bine asa fiindca ii protejeaza de vant peste iarna,acelasi lucru si cu raritul,dar gratiile antisoareci sper ca nu ai de gand sa le pui tot la primavara,s-ar putea sa ai deja ceva musafiri prin lazi,nu e exclus fiindca acum e vremea lor.

Nea Florine chiar asa????? Ma faci sa nu mai dorm la noapte!!!!cum vad fără sa deschid dacă am musafiri sau nu??? Sincer nu am gratii pentru toți poate pentru 5-6 maxim cred. Dar mâine ma duc sa îmi cumpăr pentru fiecare ( sa fie la fel) !
duma

Mesajde proapis13 » 17 Noi 2014, 22:06

Mirosi la urdinise si daca pute a pisu de soricel...ai pus-o....la noi deja au scos un rand de pui...papa au,caldura au.... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde un OM » 17 Noi 2014, 22:54

Poti sa muti stupii si in timpul activ. Daca nu te muti prin pastorale, poti muta stupii de pe capete cu cate 20-30 cm pe zi, in zilele urmatoare tragi de cate doi stupi si tot asa labartezi randul. Daca ii muti doar la sfarsit de saptamana reorientarea este si mai buna.
un OM

Mesajde duma » 18 Noi 2014, 00:15

proapis13 scrie:Mirosi la urdinise si daca pute a pisu de soricel...ai pus-o....la noi deja au scos un rand de pui...papa au,caldura au.... :lol:

Proapis :lol: Daca prind unul fiți sigur ca va deveni vedeta pe net :lol: . Vai samar ........rad eu dar nui rasul meu , mai asta imi trebuie ! Dar la sfârșit de saptamana verific cu mare atenție . Aparatele pe baza de ultra sunete care fugăresc șoareci din case afectează albinele ?
Ultima oară modificat de duma pe 18 Noi 2014, 00:41, modificat 1 dată în total.
duma

Mesajde duma » 18 Noi 2014, 00:27

un OM scrie:Poti sa muti stupii si in timpul activ. Daca nu te muti prin pastorale, poti muta stupii de pe capete cu cate 20-30 cm pe zi, in zilele urmatoare tragi de cate doi stupi si tot asa labartezi randul. Daca ii muti doar la sfarsit de saptamana reorientarea este si mai buna.

Cand da sezonul de zboruri de curățire si orientare vreau sa fie deja pe locurile stabilite sa nui mai frec atât . Inainte de asta mai trebuie sa ma gândesc cat vreau sa ma dezvolt si pe terenul aferent cat sa ma extind . Eu acum am 13 Petru moment spun ca vreau sa ma opresc la 20 de familii dar asa am spus si cand am avut 7 ca ma opresc ;) . Nu vreau sa fac sa am 50 sau 100 si sa nu ma ocup de ei sunt de principiul putini si buni .....timpul nu imi permite sa ma extind prea mult , adevărat ca nu am stat cu cineva care are un serviciu si acasă mai 50-60 de stupi si sa imi explice cum se împarte , asta este alta problema .
duma

Mesajde FLORINELU » 18 Noi 2014, 02:48

liviutzbogos scrie:Sau ii poti aduce la mine pana la primavara, ma laud vecinilor cu ei, dupa care "plec in pastoral" :lol:

ii vrei cu sau fara soricei? :lol:
FLORINELU

Mesajde proapis13 » 18 Noi 2014, 08:05

duma scrie:. Aparatele pe baza de ultra sunete care fugăresc șoareci din case afectează albinele ?

Albinele Nu le afecteaza dar am observat ca atunci cind am acel aparat bagat in priza la magazia unde am ustensilele,pisica refuza sa intre acolo :o
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde duma » 18 Noi 2014, 09:10

FLORINELU scrie:

ii vrei cu sau fara soricei? :lol:

Nea Florine ma faci sa plec de la lucru la ei sa ii miros pe fiecare în parte :lol: :lol:
duma

Mesajde duma » 18 Noi 2014, 09:12

proapis13 scrie:
duma scrie:. Aparatele pe baza de ultra sunete care fugăresc șoareci din case afectează albinele ?

Albinele Nu le afecteaza dar am observat ca atunci cind am acel aparat bagat in priza la magazia unde am ustensilele,pisica refuza sa intre acolo :o

Eu ma gândeam sa trag un prelungitor pana la stupi 150 m și sa pun un aparat în funcțiune timp de câteva zile.
duma

Mesajde liviutzbogos » 18 Noi 2014, 11:17

FLORINELU scrie:ii vrei cu sau fara soricei? :lol:

Fara ca am si eu acasa. Mai am la stana si ceva sobo... rasa pura :D
Duma, eu zic sa legi mata la urdinis si ii prinde ori cand intra, ori cand iasa.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde duma » 18 Noi 2014, 13:50

liviutzbogos scrie:
FLORINELU scrie:ii vrei cu sau fara soricei? :lol:

Fara ca am si eu acasa. Mai am la stana si ceva sobo... rasa pura :D
Duma, eu zic sa legi mata la urdinis si ii prinde ori cand intra, ori cand iasa.

:lol: ma duc la apiluk astazi sa imi iau gratii si inainte de a le pune bag nasul sa miros cum sta treaba , dar parca stau cam prost cu mirosul si tare ma manca sa ma uit inauntru . O veni si o zi frumoasa cu soare 15-17 grade .
duma

Mesajde FLORINELU » 18 Noi 2014, 14:21

daca ai diafragma la stupi deschide si te uiti dupa diafragma,daca ai acolo albine multe moarte si fara cap aceea e opera celor despre care tot vorbim aici si trebuie sa ii elimini pana nu e prea tarziu,dar zic eu sa nu te sperii prea tare ca poate ca pe la Deta TM. nu sant soricei :lol: dar la mine te asigur ca este.
FLORINELU

Mesajde duma » 18 Noi 2014, 14:56

FLORINELU scrie:daca ai diafragma la stupi deschide si te uiti dupa diafragma,daca ai acolo albine multe moarte si fara cap aceea e opera celor despre care tot vorbim aici si trebuie sa ii elimini pana nu e prea tarziu,dar zic eu sa nu te sperii prea tare ca poate ca pe la Deta TM. nu sant soricei :lol: dar la mine te asigur ca este.

Multumesc nea Florine ! dupa cum am vazut timpul imi va fi foarte limitat , scad drastic temperaturile .
duma

Mesajde ionut iasi » 19 Noi 2014, 00:46

Duma poti sa mai pui optional o capcana pt soareci in apropierea stupilor gen o cutie din lemn cu o gaurica sau doua cat sa incapa un soarece si pline cu papa bun pt ei :twisted: (grausor rosu sau verde,recomand verde) sau cu pastilute speciale pt ei .Eu la cei care ii am la interior asa le-am facut ,preventiv ;) .
ionut iasi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?