Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde Augustin78 » 07 Dec 2014, 00:06

Va salut.
pot spune ca am cateva dileme...sincer as vrea sa fac mult...dar am unele opriri(financiare)
deci:
1. in primul rand trebuie sa vad cu ce defilez in primavara
2. As comanda cateva cutii pentru extinderea de anul viitor...as vrea sa comand cam 5-6 cutii tot pe 12 rame cu 2 caturi de 1/2 cu fund antivaroua+sibar,podisor hranitor de 6cm inaltime si capac telescopic cu tabla.
3.Rame 1/1 si 1/2....+faguri de ceara
4.centrifuga (as comanda acum ,am gasit la pret bunicel pe 4 rame la 1100 lei) dar daca nu am ce scoate..investitie..proasta :roll:
5. As face si un mini pastoral undeva in jud valcea (orlesti) la o ruda a mea asta la salcam..dupa iar nu mai am cules..iar trebue sa fac drum la hipermarket :roll:
Sincer am o mie de idei,o mie de planuri si zece milioane de "oprelisti" finaciare vorbind....
Mai vreau sa cumpar si un loc la tara,ceva..sa am unde tine albinele(in locatia actuala nu sunt ajutat deloc) :oops:

In fine,cu D-zeu inainte si sper sa ma calauzeasca in a lua deciziile potrivite.
Numai bine.
ps:daca cineva ma poate sfatui cu alegerea prioritatilor...as fi recunoscator :D ofer o bere virtuala "deocamdata"
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde PAGANEL » 07 Dec 2014, 09:35

Am aceleasi dileme :lol: Ce vrei? Greu la inceput :cry: . Partea proasta e ca am inceput sa visez numai albine :roll: . Calcule si iar calcule cu ce si cum sa ies mai bine. Vreau nucleie, vreau cutii, vreau caturi, vreau centrifuga(inca nu sunt hotarat de care), vreau alta vatra.....DAR NU MAI VREAU ZAHAR. Si era sa uit. Vreau sa fie maine 1 Martie. Am adus acasa un roi. Ma uit zilmic cu lanterna la ele prin plasa de la podisor. Am vrut sa le dau drumu in casa, da pana sa ma hotarasc, aveam bagaju la usa. E tare lunga iarna asta.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde Ioan Guist » 07 Dec 2014, 10:20

pot spune ca am cateva dileme...sincer as vrea sa fac mult...dar am unele opriri(financiare)
deci:

1 La asta nu te mai gandesti ca nu ai cum schimba ce ai facut pana la intrarea in iarna.Relax !
2 De ce cutii noi? De ce cutii ...speciale? Mai mult ca sigur ca peste 5 ani cand o sa ai o stupina asezata, altfel va arata sistemul tau.Mergi pe SH si cand te fixezi pe un stil , o sa poti investii.Acum trebuie miere si aia se face in orice fel de lada indiferent cum arata.Nu mai pui poze pe forum si nu stie nimeni ca ai o stupina mai ...necajita.Important e sa facem pasi inainte nu sa dam frumos pe forum.
3 Musai.
4.Ca si la punctul 2.
5.Pana la cumparare, e mai intelept sa targuim o chirie.Nu cunoastem vatra decat dupa 1-2 ani.Dam banii pe o vatra cat de cat cu potenta.

Toti vrem si tragem sa avem pamantul nost' si scule gigea.LUX sau PROFI ori ca ale lui xlescu si mai ales sa fie in top.
In apicultura , nici pamantul si nici sculele sau lazile nu aduc profit.Cea mai mare cheltuiala o facem pe imagine.Sa fiu si eu in randul lumii.Asa e moda si asa se poarta.Zbeng !! Gresit .
In fine,cu D-zeu inainte si sper sa ma calauzeasca in a lua deciziile potrivite.
Atat !!
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Augustin78 » 07 Dec 2014, 20:17

Ioan Guist scrie:pot spune ca am cateva dileme...sincer as vrea sa fac mult...dar am unele opriri(financiare)
deci:

1 La asta nu te mai gandesti ca nu ai cum schimba ce ai facut pana la intrarea in iarna.Relax !
2 De ce cutii noi? De ce cutii ...speciale? Mai mult ca sigur ca peste 5 ani cand o sa ai o stupina asezata, altfel va arata sistemul tau.Mergi pe SH si cand te fixezi pe un stil , o sa poti investii.Acum trebuie miere si aia se face in orice fel de lada indiferent cum arata.Nu mai pui poze pe forum si nu stie nimeni ca ai o stupina mai ...necajita.Important e sa facem pasi inainte nu sa dam frumos pe forum.
3 Musai.
4.Ca si la punctul 2.
5.Pana la cumparare, e mai intelept sa targuim o chirie.Nu cunoastem vatra decat dupa 1-2 ani.Dam banii pe o vatra cat de cat cu potenta.

Toti vrem si tragem sa avem pamantul nost' si scule gigea.LUX sau PROFI ori ca ale lui xlescu si mai ales sa fie in top.
In apicultura , nici pamantul si nici sculele sau lazile nu aduc profit.Cea mai mare cheltuiala o facem pe imagine.Sa fiu si eu in randul lumii.Asa e moda si asa se poarta.Zbeng !! Gresit .
Atat !!

Va salut si multumesc pentru sfaturi.

referitor la a cumpara scule,cutii noi tot aici am citit ca asa e bine sa fie lucru nou.Cu cele sh nu stii ce aduci in stupina....si daca acum iau lucru sh ..la revanzare nu mai iei mare lucru pe ele...prefer sa merg totusi pe lucru nou...e o vorba..."sunt prea sarac sa iau lucru ieftin"..daca iau lucru nou asta nu e pt. imagine e pentru cazul in care nu "reusesc" cu stupina..la o posibila revanzare e pretul cat de cat apropiat cu cel platit initial....dar sper s anu fie cazul....merg si eu cu pasi mici..dar siguri.

Sa vedem ce pareri mai au alti colegi de forum.

iernare usoara tuturor.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde proapis13 » 07 Dec 2014, 20:29

[quote="Augustin78"referitor la a cumpara scule,cutii noi tot aici am citit ca asa e bine sa fie lucru nou.Cu cele sh nu stii ce aduci in stupina....[/quote]
Cauta pe Anunturi o sa gasesti noi sub pretul de producator sau doar putin folositi anul asta de catre ,,fondisti''
Daca nu,iti faci un plan de dezvoltare pe 2015 ; dublarea nr de familii,se poate face doar in stupi fara caturi...
In 2016 cumperi doar caturile..si alea tot de la ,,fondistii'' ce au renuntat si la jumatate de pret,daca cauti gasesti... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Augustin78 » 07 Dec 2014, 20:36

Va salut.
Pare o idee buna(multumesc) voi cauta sa vad ceva prin zona mea daca sunt "fondisti" care vand la un pret decent.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 08 Dec 2014, 20:24

Va salut.
Astazi am fost la tara...am intrat putin in gradina sa verific albinele...am vazut cateva moarte la urdinis...si am zis ca a fost mai cald(5grade) sa le pun preventiv cate o bucata de apifonda...la cei 2 roi mai slabi le-am dat cate o jumatate de kg....si la ceilalti cate 1 kg.
Miscarea cea mai importanta cred ca a fost scoaterea foliei de la toti stupii si am pus peste rame (si peste apifonda) niste bucati de pres taranesc :lol: ....la sfaturile mai multor apicultori am decis sa scot si eu folia.Voi vedea cum iernez in acest an si la anul sper sa am si eu familii iernate pe minm 5-6 rame.
Cam atat deocamdata..va mai tin la curent cu evolutia.

iernare usoara tuturor.Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 08 Dec 2014, 23:09

salut.
In aceasta seara am comandat pe net urmatoare scula...

Aveti careva ceva de genul asta...sunt bune?...sau..?
oricum comanda este facuta....
Numai bine.
Fişiere ataşate
_masina-de-frezat-lemn-schmitfuchs-suceava.jpg
frezele ...
masina-de-frezat-lemn-schmitfuchs-fotografii.jpg
freza lemn
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 20 Dec 2014, 14:59

Va salut.
Sarbatori Fericite tuturor....

astazi la mine am saltat si eu capacele....e in regula...un singur roi (nr 5) i-am pus acum ceva timp o jumatate de kg de turta(beefonda cu tymol)era gata mancata turta...i-am mai pus acum 1-1.2 kg de apifonda...cu toate ca are mancare suficienta.....dar sa fie sa nu zica ca nu are ce face acum pe caldurile astea.la ceilalti mortalitate 20-40 de albine..insa turtele sunt neatinse si ghemul in fata urdinisului.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde mausica » 20 Dec 2014, 16:47

Aveti careva ceva de genul asta...sunt bune?...sau..?

E dupa bani ;) pt hobby e ok
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Dan Cristian » 20 Dec 2014, 17:01

Salut,
cam aceleasi intrebari am si eu, fiind tot incepator.
Eu m-am hotarat ca in perioada imediat urmatoare sa fac o verificare (condens, hrana) adaugat preventiv o turta apifonda sau ceva asemanator din comert, marti-miercuri se pare ca vor fi 10-11 grade in S, SV. Nu vreau sa le deranjez foarte mult iarna (o data pe luna).
Cat despre achizitionat diverse materiale astept un targ apicol (07-08 februarie--Targul Apicol Craiova--Dolj). Daca poti veni la targ ar fi f bine, si perioada e buna si preturile sunt f bune (cam 50-75% fata de pretul de la magazinele apicole) si oferta e mult mai variata.
Cutiile le voi achizitiona sau la chit sau asamblate deocamdata (cand trec de 20 stupi voi cumpara/usca cherestea pt confectionare in regim propriu). Rame si faguri artificiali se gasesc la preturi bune la targ. Si pe mine ma intereseaza o centrifuga si am vazut oferte de 3 rame la 8500-9000 ron (tangentiala diam 50 cm) - cred ca e de ajuns la o stupina cu pana la 50 stupi, noi mai avand destui ani pana sa ajungem acolo.
In rest, multa sanatate!
Dan Cristian

Mesajde Avram » 20 Dec 2014, 17:31

cam piperat pretul la centrifuga :D la banii astia ti-o dau eu pe a mea + inca una la fel cadou :D
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde Doru89 » 20 Dec 2014, 17:37

Intradevar stupid poate 900 ron no 9000 nici cea de 20 rame 30 rame nui atat fi mai putin datator de inima la zerouri :D .
Cu bani aia iti ei si un pavilion cu targuire buna.
Doru89

Mesajde Dan Cristian » 20 Dec 2014, 18:03

:) greseala mea pret centrifuga 3 rame 850-900 ron
Dan Cristian

Mesajde cobi » 20 Dec 2014, 19:26

Dan Cristian scrie:Eu m-am hotarat ca in perioada imediat urmatoare sa fac o verificare (condens, hrana) adaugat preventiv o turta apifonda sau ceva asemanator din comert...

Daca incepi de acum cu apifonda, fii sigur ca le deranjezi indeajuns sa produca condens, rezultand uzura prematura a albinelor si implicit mortalitate ridicata.

Dan Cristian scrie:Nu vreau sa le deranjez foarte mult iarna (o data pe luna)....

Din 20 ian-1 febr ar fi mai bine. Acum, fiecare isi cunoaste rezervele de hrana in stupi si ia propriile decizii.
cobi

Mesajde Augustin78 » 21 Dec 2014, 01:28

Dan Cristian scrie:Salut,
cam aceleasi intrebari am si eu, fiind tot incepator.
Eu m-am hotarat ca in perioada imediat urmatoare sa fac o verificare (condens, hrana) adaugat preventiv o turta apifonda sau ceva asemanator din comert, marti-miercuri se pare ca vor fi 10-11 grade in S, SV. Nu vreau sa le deranjez foarte mult iarna (o data pe luna).
Cat despre achizitionat diverse materiale astept un targ apicol (07-08 februarie--Targul Apicol Craiova--Dolj). Daca poti veni la targ ar fi f bine, si perioada e buna si preturile sunt f bune (cam 50-75% fata de pretul de la magazinele apicole) si oferta e mult mai variata.
Cutiile le voi achizitiona sau la chit sau asamblate deocamdata (cand trec de 20 stupi voi cumpara/usca cherestea pt confectionare in regim propriu). Rame si faguri artificiali se gasesc la preturi bune la targ. Si pe mine ma intereseaza o centrifuga si am vazut oferte de 3 rame la 8500-9000 ron (tangentiala diam 50 cm) - cred ca e de ajuns la o stupina cu pana la 50 stupi, noi mai avand destui ani pana sa ajungem acolo.
In rest, multa sanatate!

Salut.
Am in vedere sa ajung la un viitor targ apicol..craiova sau valcea....depinde cum stau cu timpul si banii :(

Sarbatori Fericite tuturor!!!!!!!!!
Augustin78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?