Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: remorca apicola

Mesajde yulian » 09 Dec 2014, 18:30

cristi_vidican scrie:
vio-trutza scrie:- la o remorca care este prevazuta cu 2 axe trebuie categoria E;

Unde scrie asta?

Tinand cont ca o remorca cu doua axe nu prea are cum sa fie sub 750 kg...indirect scrie...dar, explicit pe categorii:

ART. 24^1
(1) Permisele de conducere se elibereaza dupa cum urmeaza:
a) pentru categoriile C1, C, D1 si D - conducatorilor auto care detin permis de conducere categoria B si care au promovat examenul corespunzator categoriei solicitate;
b) pentru categoriile BE, C1E, CE, D1E si DE - conducatorilor auto care detin permis de conducere pentru categoriile B, C1, C, D1, respectiv D si care au promovat examenul corespunzator categoriei solicitate.
(2) Permisele de conducere dau dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, dupa cum urmeaza:
a) permisele de conducere eliberate pentru categoriile C1E, CE, D1E sau DE sunt valabile pentru ansamblurile de vehicule din categoria BE;
b) permisele de conducere eliberate pentru categoria CE sunt valabile pentru categoria DE, daca titularii detin permis de conducere pentru categoria D;
c) permisele de conducere eliberate pentru categoria CE, respectiv categoria DE sunt valabile pentru ansamblurile de vehicule din categoria C1E, respectiv categoria D1E;
d) permisele de conducere eliberate pentru orice categorie sunt valabile pentru vehiculele din categoria AM;
e) permisele de conducere eliberate pentru categoria A2 sunt valabile si pentru categoria A1;
f) permisele de conducere eliberate pentru categoria A sunt valabile si pentru categoriile A1 si A2, cele eliberate pentru categoria B sunt valabile si pentru categoria B1, cele eliberate pentru categoria C sunt valabile si pentru categoria C1, iar cele eliberate pentru categoria D sunt valabile si pentru categoria D1;
------------
Lit. f) a alin. (2) al art. 24^1 a fost modificata de pct. 13 al art. I din ORDONANTA nr. 21 din 26 august 2014, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 635 din 29 august 2014.

g) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru triciclurile cu motor avand o putere de peste 15 kW, cu conditia ca detinatorii permiselor sa aiba varsta de 21 de ani impliniti.
h) permisele de conducere eliberate pentru una dintre categoriile B, BE, C sau CE sunt valabile si pentru categoria Tr, in anumite cazuri specifice;
------------
Lit. h) a alin. (2) al art. 24^1 a fost introdusa de pct. 14 al art. I din ORDONANTA nr. 21 din 26 august 2014, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 635 din 29 august 2014.

i) permisele de conducere eliberate numai pentru categoria Tr sunt valabile si pentru ansamblul format dintr-un vehicul din categoria Tr si una sau doua remorci;
------------
Lit. i) a alin. (2) al art. 24^1 a fost introdusa de pct. 14 al art. I din ORDONANTA nr. 21 din 26 august 2014, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 635 din 29 august 2014.

j) permisele de conducere eliberate pentru categoriile D sau DE sunt valabile si pentru vehiculele din categoria Tb.
------------
Lit. j) a alin. (2) al art. 24^1 a fost introdusa de pct. 14 al art. I din ORDONANTA nr. 21 din 26 august 2014, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 635 din 29 august 2014.

(2^1) Cazurile specifice pentru care se considera indeplinita conditia prevazuta la alin. (2) lit. h) pentru a da dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice sunt urmatoarele:
a) permisul de conducere pentru categoria B este valabil pentru vehicule din categoria Tr cu masa totala maxima autorizata de pana la 3.500 kg, la care se poate atasa o remorca a carei masa totala maxima autorizata sa fie mai mica de 750 kg;
b) permisul de conducere pentru categoria BE este valabil pentru vehicule din categoria Tr cu masa totala maxima autorizata de pana la 3.500 kg, la care se poate atasa o remorca a carei masa totala maxima autorizata sa fie mai mica de 3.500 kg;
c) permisul de conducere pentru categoria C este valabil pentru vehicule din categoria Tr cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3.500 kg, la care se poate atasa o remorca a carei masa totala maxima autorizata sa fie mai mica de 750 kg;
d) permisul de conducere pentru categoria CE este valabil pentru vehicule din categoria Tr cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3.500 kg, la care se poate atasa o remorca a carei masa totala maxima autorizata sa fie mai mare de 750 kg.
------------
Alin. (2^1) al art. 24^1 a fost introdus de pct. 15 al art. I din ORDONANTA nr. 21 din 26 august 2014, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 635 din 29 august 2014.

(3) Persoanele care poseda permis de conducere categoria B au dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule prevazute la lit. f) pct. 3 din anexa nr. 1, in cazul in care ansamblul depaseste 3.500 kg, numai daca fac dovada ca au absolvit un curs de formare in cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de vehicule.
------------
Art. 24^1 a fost introdus de pct. 10 al art. I din LEGEA nr. 203 din 9 noiembrie 2012, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 760 din 12 noiembrie 2012.

ART. 25
(1) Pentru conducatorii de autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie care au o vechime mai mica de un an de la obtinerea permisului de conducere se stabilesc prin regulament reguli suplimentare de circulatie.
--------------
Alin. (1) al art. 25 a fost modificat de lit. e) a pct. 35 al art. I din ORDONANTA nr. 21 din 26 august 2014, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 635 din 29 august 2014, prin inlocuirea expresiei "autovehicule sau tramvaie" cu expresia "autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie".

(2) Autovehiculele si tractoarele agricole sau forestiere conduse de persoanele prevazute la alin. (1) vor purta un semn distinctiv, in conditiile stabilite prin regulament.
--------------
Alin. (2) al art. 25 a fost modificat de lit. d) a pct. 35 al art. I din ORDONANTA nr. 21 din 26 august 2014, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 635 din 29 august 2014, prin inlocuirea termenului "autovehicule" cu expresia "autovehicule si tractoare agricole sau forestiere".

ART. 26
Proprietarii sau detinatorii mandatati de autovehicule care efectueaza transport public de persoane sau de marfuri periculoase sunt obligati sa asigure testarea anuala a conducatorilor de autovehicule atestati profesional, in scopul insusirii corecte si al respectarii de catre acestia a dispozitiilor legale care reglementeaza circulatia pe drumurile publice
yulian

Mesajde cristi_vidican » 09 Dec 2014, 20:03

yulian scrie:
cristi_vidican scrie:
vio-trutza scrie:- la o remorca care este prevazuta cu 2 axe trebuie categoria E;

Unde scrie asta?

Tinand cont ca o remorca cu doua axe nu prea are cum sa fie sub 750 kg...indirect scrie...dar, explicit pe categorii:

Vezi că tu confunzi autoturismul cu tractorul
(2^1) Cazurile specifice pentru care se considera indeplinita conditia prevazuta la alin. (2) lit. h) pentru a da dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice sunt urmatoarele:
a) permisul de conducere pentru categoria B este valabil pentru vehicule din categoria Tr cu masa totala maxima autorizata de pana la 3.500 kg, la care se poate atasa o remorca a carei masa totala maxima autorizata sa fie mai mica de 750 kg;

Uite aici 2 axe sub 750 kg
http://olx.ro/oferta/remorca-auto-2-axe ... 2tjw1.html
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde andrei_calinescu » 09 Dec 2014, 21:28

cristi_vidican scrie:
yulian scrie:
cristi_vidican scrie:

Unde scrie asta?

Vezi că tu confunzi autoturismul cu tractorul

Se poate inscrie la 750 kile.
Daca o face o firma autorizata care o va si inscrie.
Acea remorca de pe olx e prea mica pentru ce vrem noi.
Colaboratorul meu are una de 4.20x2.00, inmatriculata la 750 kg, fara franare.
Se trage cu un turism/duba cu B-ul.
andrei_calinescu

Mesajde cristi_vidican » 09 Dec 2014, 21:46

andrei_calinescu scrie:
cristi_vidican scrie:Uite aici 2 axe sub 750 kg

Acea remorca de pe olx e prea mica pentru ce vrem noi.

Eu am dat-o doar ca exemplu, pt că se afirma că nu poate exista o remorcă cu 2 axe și cu MMA de 750.

Referitor la ce se poate trage cu ce, eu am concluzionat așa?
Vezi ce vrei să tragi, adică ce remorcă vrei.
Iei un auto cu care să o tragi. Adică să aibă voie așa ceva. Fiecare auto are în talon scris cât poate să tragă.
Vezi dacă poți cu B-ul, dacă nu treci pe BE sau pe C samd.
Adică exact invers.
La noi e cam așa: avem un carnet (pentru Logan), o mașină mică, la care am lega cea mai barosană remorcă ca să punem pe ea toți cei 50 de stupi la care visăm, ca să intrăm cu ei prin noroi la rapiță și să-i mutăm neextrași plână la salcâm 1.
cristi_vidican

Mesajde Bambucha » 09 Dec 2014, 22:16

cristi_vidican scrie:La noi e cam așa: avem un carnet (pentru Logan), o mașină mică, la care am lega cea mai barosană remorcă ca să punem pe ea toți cei 50 de stupi la care visăm, ca să intrăm cu ei prin noroi la rapiță și să-i mutăm neextrași plână la salcâm 1.

:lol: :lol: cat se poate de adevarat. De la un moment dat categoria C este inevitabila, si daca tot e sa fie atunci vine la pachet cu C+E. B+E e asa mai de "fite" nici strut, nici magar!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde cristi_vidican » 09 Dec 2014, 22:24

Propun o nouă categorie de carnet Ap - destinată apicultorului.
Cu categoria Ap să se poată conduce orice, începând de la Loganul care duce 10 stupi în el până la Autobuzul lui Kamy (Ioane, ne lipsești :( )
De asemenea, la această categorie, să nu fie limită de greutate și reguli de cuplare auto-remorcă. Dacă ai această categorie și te oprește poliția sau ARR-ul, să poți pleca liniștit mai departe după ce dai un borcan cu miere de salcâm.
cristi_vidican

Mesajde jenica67 » 09 Dec 2014, 22:38

Citit anexa la codul rutier :
f) categoria B:
1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;
3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg;
g) categoria BE: ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg;

http://www.codulrutier.com/anexa.html

Si pentru BE nu se da examen daca ai B, trebuie sa faci dovada ca ai facut un curs de conducere remorci, la o scaoala de soferi.
jenica67

Mesajde peterneamt » 09 Dec 2014, 22:52

Dar polifloră nu se poate ? :roll: :D
https://www.youtube.com/watch?v=Z5HMPuJbaL0
peterneamt

Mesajde jenica67 » 09 Dec 2014, 22:56

Nu e buna, e prea dulce !! :lol:
jenica67

Mesajde vio-trutza » 10 Dec 2014, 00:08

Cred ca trebuie avute in vedere si urmatoarele definitii:

'' 27.remorca - vehiculul fara motor destinat a fi tractat de un autovehicul sau de un tractor;
28.remorca usoara - remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;
29.semiremorca - remorca a carei masa totala maxima autorizata este preluata in parte de catre un autovehicul sau de catre un tractor;
vio-trutza

Mesajde vio-trutza » 10 Dec 2014, 00:14

cristi_vidican scrie:

Acolo scrie capacitate de 750 kg . Daca se mai adauga si greutatea proprie , trece de 750 kg.
Sau poate ma insel eu???
vio-trutza

Mesajde proapis13 » 10 Dec 2014, 00:31

Nu conteaza axele ci masa maxima admisa ex';
am tractat dupa camioneta,la care am mma de 3500 kg o platforma auto cu doua axe de peste 5m lungime cu protap cu tot
am fost oprit de catre agentul de politie si mi s-au cerut actele,bineinteles ca au fost in ordine,numai ca masina era de BG si platforma de RO
am intrebat ce si cat pot sa car ; in bena marfa si pe platforma masina sau marfa dar tot ansamblul sa nu depaseasca 4250 kg,pe cantar :!:
stupi pot cara ,,in limita bunului simt'' mi s-a raspuns deoarece NU pot cantari masina noaptea cand se transporta stupii
de obicei apicultorii NU sunt opriti iar daca sunt opriti la o actiune ar fi bine sa fie ,,pregatiti'' si sa aibe actele in regula ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Alex Lazarica » 10 Dec 2014, 18:35

Fordul meu poate sa traga o remorca cu sist d franare cu masa max adm de 1900 kg,iar remorca p care urmez sa o tractez are sist d franare si masa maxima adm de 2000 kg,am sunat la rar si a spus k nu este posibil k eu sa o trectez pt k depaseste c scrie in cartea masini cu care o tractez...c as putea sa fac in aceasta solutie?????....adica pt 100 d kg sa nu pot sa trag remorca :((
Alex Lazarica

Mesajde mausica » 10 Dec 2014, 18:54

Alex Lazarica scrie:Fordul meu poate sa traga o remorca cu sist d franare cu masa max adm de 1900 kg

interesant,la mine in carte scrie ca poate sa traga 2800 cu sist de franare(Ford 2.4/125cp).
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Alex Lazarica » 10 Dec 2014, 19:02

Numai ca fordul meu are motor d 2.0...acum incerc sa detarez remorca la 1900 kg,sper k o sa mearga...astept si alte pareri.
Alex Lazarica

Mesajde cristi_vidican » 10 Dec 2014, 20:22

Și cum se fac detarările în cazul în care producătorul este în altă țară?
M-am interesat odată pentru o remorcă produsă la Salonta. Se dorea detararea ei. Am vorbit cu producătorul și mi-a zis că va trebui făcută o nouă înscriere, ei urmând să modifice datele după cum doresc eu. Era vorba despre o detarare. Mă costa cam 600 de lei la ei, plus înscrierea din nou.
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE