Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde joohny » 07 Dec 2014, 19:37

Va salut.Colectoare de polen din polistiren excrudat se pot face?Sanatate.
joohny

Mesajde liviutzbogos » 07 Dec 2014, 23:37

Sa traiti... si mult, si bine :) La multi ani de Sf Nicolae... ce daca nu sunteti Nicolae, va fac eu, numa asa, sa mai am unde bea si eu o palinca ascunsa de musafirii nepoftiti - asa ca mine :D
In legatura cu stupina... nu fac nimic :lol: Acum m-am pus pe lichefiat mierea (pe soba) si pe vandut produsul finit - am dat doua borcane pana acum 8-) Treaba cu colectoarele de polen e una buna, spor sa aveti. Eu astept luna ianuarie, cand tamplarul se apuca de croit lazi. De la 1.1.2015 il tahuiesc cu telefoanele, si eu, si Duma. As incerca si eu o recoltare a polenului dar nu stiu cat e de bogata flora in zona. Lasa, vin si cumpar de la Comeat.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 08 Dec 2014, 08:27

liviutzbogos scrie:Sa traiti... si mult, si bine :) La multi ani de Sf Nicolae... ce daca nu sunteti Nicolae, va fac eu, numa asa, sa mai am unde bea si eu o palinca ascunsa de musafirii nepoftiti - asa ca mine :D
In legatura cu stupina... nu fac nimic :lol: Acum m-am pus pe lichefiat mierea (pe soba) si pe vandut produsul finit - am dat doua borcane pana acum 8-) Treaba cu colectoarele de polen e una buna, spor sa aveti. Eu astept luna ianuarie, cand tamplarul se apuca de croit lazi. De la 1.1.2015 il tahuiesc cu telefoanele, si eu, si Duma. As incerca si eu o recoltare a polenului dar nu stiu cat e de bogata flora in zona. Lasa, vin si cumpar de la Comeat.

i
bani sa ai ca polen va fi ,la nevestele prietenilor dau pe gratis. :lol:
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 08 Dec 2014, 08:30

joohny scrie:Va salut.Colectoare de polen din polistiren excrudat se pot face?Sanatate.

salut Johny,da eu am de 2 ani iar acum le modific si mai pun si niste scandura pe ele ca sa le rigdizez.
FLORINELU

Mesajde duma » 10 Dec 2014, 13:48

Nea Florine vrea si nevasta-mea vreao 20 kg de polen :lol:
Apropo nea Florin mai anul asta venind din primul si ultimul pastoral de floarea soarelui cu nervii la pamant si dezamagit de tot , te anunt CA ma pregatesc de pastoralul de rapita la Giarmata Mare si asta daca se ternina lucrarile la locatia unde vreau sa le duc si peste noapte va fi paznic ! :lol: Deci morala este .....Nu spune nici o data nu !!!!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde Donbazil » 10 Dec 2014, 16:48

Sal'tare!
Duma, daca vrei niste polen, iti dau imprumut vreo kila - doua......Sa ai pentru casa......Cat despre rapita la Gearmata, uit-o!.....Daca vrei sa faci ceva , orienteaza-te spre vest....Pe dealuri si pe pamant galben nici rapita si nici floarea "nu dau"......Ce ti-e Gearmata, ce ti-e Clari-Vii?.....Ia mai gandeste-te!.....Ti-o spune un patit care de vreo 30 de ani tot incarca si descarca vara la stupi..... ;)

Sal'tare!
Donbazil
Donbazil

Mesajde cristi_vidican » 10 Dec 2014, 18:02

Donbazil scrie:Pe dealuri si pe pamant galben nici rapita si nici floarea "nu dau"......Ce ti-e Gearmata, ce ti-e Clari-Vii?.....Ia mai gandeste-te!.....Ti-o spune un patit care de vreo 30 de ani tot incarca si descarca vara la stupi..... ;)

Confirm și eu cele spuse de Donbazil. Am stupii într-o zonă de deal și la FS, dacă las ceva roi pe-aici trebuie să-ți țin exclusiv din sirop. Am avut și rapiță anul acesta. Am dus toți stupii, ca să dau lovitura, dar am primit lovitura - 3 săptămâni cu minus la cântar. Noroc cu mierea de la fructiferi.
Deal și pământ galben
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde FLORINELU » 10 Dec 2014, 19:39

duma scrie:Nea Florine vrea si nevasta-mea vreao 20 kg de polen :lol:
Apropo nea Florin mai anul asta venind din primul si ultimul pastoral de floarea soarelui cu nervii la pamant si dezamagit de tot , te anunt CA ma pregatesc de pastoralul de rapita la Giarmata Mare si asta daca se ternina lucrarile la locatia unde vreau sa le duc si peste noapte va fi paznic ! :lol: Deci morala este .....Nu spune nici o data nu !!!!

despre polen mai vorbim cand infloresc corcodusii,cat despre rapita de la Gearmata inclin sa-l cred pe Donbazil,eu circul destul de des pe acolo si mai vad si stupi la pastoral la rapita dar nu asa de multi pe cata rapita este. daca nu te duci iti va parea rau ca nu te-ai dus,daca mergi si nu iese nimic iti va parea rau ca te-ai dus, dar daca ai un pic de noroc? stii vorba aia: norocul............incepatorului. :lol:
FLORINELU

Mesajde duma » 11 Dec 2014, 10:12

Citesc si recitesc cele scrise de voi , nea Florin , Donbazil , Cristi .......
Nea Florin matale sti prin ce am trecut eu in primul si ultimul pastoral la floare ......sa încarci si sa descarci un camion de stupi pe o ploaie torențiale de toamna si sa mai rămâi si împotmolit cu , camionul in câmp , sa ți mai si ieie furtuna pe sus si sa nici nu dea floarea mai nimic .........cand am ajuns cu ei acasă am spus ca ii betonez in curte si nui mai mut un metru , dar matale ai spus ca mai vorbim la anul de pastoral iar eu am spus sa nici nu aud . Dreptate mare mai avut si nu de geaba esti cărunt , asa ca am sa țin cont de părerea matale dar si de a lui Donbazil si Cristi Vidican . Donbazil ideea era ca la la Giarmata mare am un spațiu de 7000 m pătrați chiar la ieșire catre Ianova si nu trebuia sa plătesc paznic si eram aproape de ele mai toată ziua , dar cei 30 de ani ai matale cred , ca in proporție de 90% ramân pe curul meu acasă la Deta cu ei mai ales ca știți zona ;) . Nea Florin de fost am fost si mia părut rău acum după spusele voastre ramân acasă sa vad ce iese :D . Momentan nu mai vreau sa fac pastoral decât din curte mea in tot a mea ( deta - Giarmata ) prin străini nu imi ajunge timpul .
Va salut si va Multumesc pentru prinsul de mana sa nu cad dinou in groapa .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde mircea_tm » 11 Dec 2014, 10:28

duma scrie:Citesc si recitesc cele scrise de voi , nea Florin , Donbazil , Cristi .......
Nea Florin matale sti prin ce am trecut eu in primul si ultimul pastoral la floare ......sa încarci si sa descarci un camion de stupi pe o ploaie torențiale de toamna si sa mai rămâi si împotmolit cu , camionul in câmp , sa ți mai si ieie furtuna pe sus si sa nici nu dea floarea mai nimic .........cand am ajuns cu ei acasă am spus ca ii betonez in curte si nui mai mut un metru , dar matale ai spus ca mai vorbim la anul de pastoral iar eu am spus sa nici nu aud . Dreptate mare mai avut si nu de geaba esti cărunt , asa ca am sa țin cont de părerea matale dar si de a lui Donbazil si Cristi Vidican . Donbazil ideea era ca la la Giarmata mare am un spațiu de 7000 m pătrați chiar la ieșire catre Ianova si nu trebuia sa plătesc paznic si eram aproape de ele mai toată ziua , dar cei 30 de ani ai matale cred , ca in proporție de 90% ramân pe curul meu acasă la Deta cu ei mai ales ca știți zona ;) . Nea Florin de fost am fost si mia părut rău acum după spusele voastre ramân acasă sa vad ce iese :D . Momentan nu mai vreau sa fac pastoral decât din curte mea in tot a mea ( deta - Giarmata ) prin străini nu imi ajunge timpul .
Va salut si va Multumesc pentru prinsul de mana sa nu cad dinou in groapa .

ai rapita destula pentru tine, din DETA spre VOITEG, arata destul de bine! Cea mai mare suparafata de rapita se afla intre Timisoara si Arad...spor la treaba!
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde duma » 11 Dec 2014, 22:33

ai rapita destula pentru tine, din DETA spre VOITEG, arata destul de bine! Cea mai mare suparafata de rapita se afla intre Timisoara si Arad...spor la treaba![/quote]
Mircea probabil ca esti din zona de sti .....eu sunt la ieșire in cealaltă parte si pana in partea cealaltă cam am peste 3 km , de aceea stăteam sa ma gândesc sa merg cu ei la Giarmata mare unde rapița mi la 300 m . Si la Giarmata catre aeroport si pe centura sunt destul de multe parcele semănate cu rapița . Într-adevăr am si catre Denta dar aia este prea putina ce am văzut din masina .
Ultima oară modificat de duma pe 11 Dec 2014, 22:50, modificat 1 dată în total.
duma

Mesajde mircea_tm » 11 Dec 2014, 22:50

acum 3 ani am fost la o rapita semanata pe ceva dealuri si un pamant mai galbui...nu am facut nimic, doar s-au intarit familiile. In acest an s-a dus un prieten d`al meu exact in acelasi loc si a facut miere... . Cand am fost noi in primul an, nu am facut nimic. Pamant galben...dar o dat! cam ciudat.
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde duma » 11 Dec 2014, 22:54

mircea_tm scrie:acum 3 ani am fost la o rapita semanata pe ceva dealuri si un pamant mai galbui...nu am facut nimic, doar s-au intarit familiile. In acest an s-a dus un prieten d`al meu exact in acelasi loc si a facut miere... . Cand am fost noi in primul an, nu am facut nimic. Pamant galben...dar o dat! cam ciudat.

Nu mai spun nimic ....am fost la floarea nr.2 , am vorbit cu propietarul sa ne lase pe pământul lui si am întrebat cam tot ce se putea , ce ierbicide folosește , sâmânța si nea garantat ca nu este modificata genetic , insa de la vorbe la fapte a fost diferența la cântar .....tot pe minus .
duma

Mesajde mircea_tm » 11 Dec 2014, 23:05

duma scrie:
mircea_tm scrie:acum 3 ani am fost la o rapita semanata pe ceva dealuri si un pamant mai galbui...nu am facut nimic, doar s-au intarit familiile. In acest an s-a dus un prieten d`al meu exact in acelasi loc si a facut miere... . Cand am fost noi in primul an, nu am facut nimic. Pamant galben...dar o dat! cam ciudat.

Nu mai spun nimic ....am fost la floarea nr.2 , am vorbit cu propietarul sa ne lase pe pământul lui si am întrebat cam tot ce se putea , ce ierbicide folosește , sâmânța si nea garantat ca nu este modificata genetic , insa de la vorbe la fapte a fost diferența la cântar .....tot pe minus .

pfffff....trist :?
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde FLORINELU » 12 Dec 2014, 18:55

duma scrie:ai rapita destula pentru tine, din DETA spre VOITEG, arata destul de bine! Cea mai mare suparafata de rapita se afla intre Timisoara si Arad...spor la treaba!

Mircea probabil ca esti din zona de sti .....eu sunt la ieșire in cealaltă parte si pana in partea cealaltă cam am peste 3 km , de aceea stăteam sa ma gândesc sa merg cu ei la Giarmata mare unde rapița mi la 300 m . Si la Giarmata catre aeroport si pe centura sunt destul de multe parcele semănate cu rapița . Într-adevăr am si catre Denta dar aia este prea putina ce am văzut din masina .[/quote]

Duma prietene,e grav cu tine :lol: ,esti virusat complet te-a prins boala asta a albinelor si nu mai scapi de ea usor dar nu-i bai ca nu e o boala grea doar ca uneori mai ai si complicatii cum ai avut tu la floare dar tot raul spre bine si important e sa nu te lasi ca pana la urma o sa vina si satisfactiile,si la tine o sa vina,o spun pentru ca zic eu ca te cunosc cat de cat ,ai stofa de stupar .hai ca te-am laudat destul si eu nu prea am obiceiul asta,mult succes.
de fapt intrebarea, era sa uit de ea:cum stai cu pastoralul :lol: :lol: :?:
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 12 Dec 2014, 22:11

FLORINELU scrie:de fapt intrebarea, era sa uit de ea:cum stai cu pastoralul :?:

Pleaca maine la flori de chiciura :lol: Ar fi plecat azi dar nu erau pregatite magaziile... si o roata pe spate la remorca avea opt :lol: :lol:
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?