Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stimularea cu turte .

Mesajde mausica » 13 Mar 2014, 21:56

Dinca Catinel scrie:E prea tarziu sa stimulez acum cu turta proteica? Daca nu, de care recomandati, dintre cele din magazine?
Aduc fetele polen de ceva vreme, dar va cer parerea, ar ajuta sau nu?
Multumesc!

La mine deja au primit si siropuri,la ce vreme a fost .
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde popik50 » 13 Mar 2014, 22:12

Parerea mea este ca, incepand de acum acest topic va ramane istorie cel putin pina la anu, acum va trebui sa incepem sa stimulam cu sirop(in rame sau in hranitor) in cantitati mici pentru a da putere familiilor de albine. ;)
popik50

Mesajde lucky5strike » 13 Mar 2014, 22:56

un OM scrie:Cand apare polenul natural, turta devine ...insipida. Daca insa urmeaza o perioada ploioasa, pune ...dintii pe ea.

Daca turta e facuta cum trebuie si cu ce trebuie, va fi rasa indiferent de vreme, doar sa fie in stup puiet.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde valyk83 » 13 Mar 2014, 23:08

01032014689.jpg
buna seara tuturor.voiam sa discut cu voi un subiect interesant referitor la stimularea cu turte.am gasit in literatura de origine rusa precum se fac turte din amestec de miere cu faina de porumb,zis si facut am facut citeva si le-am pus sub podisor.k sa vedeti peste citeva zile era totul lins,se pare k le place mamaliga :lol: .insa ceea ce am vazut azi m-a uimit si mai tare,mosul de la care am invatat mai multe in ale stuparitului a asezat un recipient cu faina de porumb linga cel cu apa,cum credeti ce sa intimplat?sa dat mare bataie pe mamaliga fratilor :lol: sa vedeti zburau de acolo cu piciorusele incarcate de parca stringeu polen :roll: .voi ati mai intilnit asa ceva?ma intreb sa mai continuam sau nu?
valyk83

Mesajde valyk83 » 13 Mar 2014, 23:11

asta este poza cu recipientul in care sa pus faina de porumb
Fişiere ataşate
13032014693.jpg
valyk83

Mesajde kiloz » 14 Mar 2014, 06:52

Da .Mai ales primavara cind polenul-pastura- este deficitar in natura,sau in stup, albinele aduna tot ce gasesc si considera ca ar fii polen sau o sursa de proteina pentru familie.Se poate incerca,aduna faina de boia,amestecuri de furaje de la pui,vitei si inclusiv si praf de rumegus daca sint timplarii in apropiere. Dar trebuie luat in considerare valoarea lor nutritive,unele sint numai un balast,si de prima ocazie o sa fie eliminat din stup.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde gica.mosu » 14 Mar 2014, 08:09

An lipsa polen din natura....albinele pun botul=iau ce le dai,chiar si urda de vaci-oi....Personal la ai mei le pun turte proteice an pungi si hranitor...Pe 12-03 am vazut primele albine ce aduceau polen :mrgreen: :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde valyk83 » 14 Mar 2014, 17:26

probabil dupa mai multe zile calduroase si ale noastre vor aduce ceva polen :)
valyk83

Mesajde mircea_tm » 01 Dec 2014, 18:09

http:/(...)
mesaj editat
pentru reclame...va rugam la anunturi!
va rugam deasemenea,recititi regulamentul.
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde Alex Lazarica » 18 Dec 2014, 00:40

Buna seara...am gasit o reteta d turta si am si facut.o,iar reteta suna in felul urmator...1 kg zahar 175 ml apa,le.am fiert impreuna,adica pana zaharul s.a invertit dupa care am lasat sa s raceasca si intre timp am adaugat 250 gr de miere si a iesit k un serbet...dar oare aceasta turta este buna sau face mai mult rau???...astept pareri.
Alex Lazarica

Mesajde codrin br » 18 Dec 2014, 17:07

E buna TUrta, depinde cand alegi sa o dai albinelor sa le faca bine si nu rau. Toate cele bune.
Nu poți opri valurile, însă poți învăța să navighezi!
"De aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfîșiem." - Mihai Eminescu
codrin br

Mesajde codrin br » 18 Dec 2014, 17:10

Alex Lazarica scrie:Buna seara...am gasit o reteta d turta si am si facut.o,iar reteta suna in felul urmator...1 kg zahar 175 ml apa,le.am fiert impreuna,adica pana zaharul s.a invertit dupa care am lasat sa s raceasca si intre timp am adaugat 250 gr de miere si a iesit k un serbet...dar oare aceasta turta este buna sau face mai mult rau???...astept pareri.

Mai citeşte pe forum, caută şi vei găsi răspunsuri. Acum ai timp să citeşti.....
Nu poți opri valurile, însă poți învăța să navighezi!
"De aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfîșiem." - Mihai Eminescu
codrin br

Mesajde jenica67 » 18 Dec 2014, 21:18

Turta este buna, dar nu este cazul de inceput stimularile, mai ai putintica rabdare pana anul viitor, cand incep sa aduca polen. Daca este vorba de salvare, este altceva.
jenica67

Mesajde alin75 » 18 Dec 2014, 21:31

Am citit, dar nu mai stiu unde (in afara de recomandarile d-ului janese), de o anumita cantitate de ulei pusa in turte. Poate cineva sa posteze un link.
Multumesc
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde Cristi Ciocoiu » 18 Dec 2014, 21:37

Zic ca e bine sa le pui la indemana de toate, ca oricum aleg ele cel mai bine in functie de necesitati - :D
Cristi Ciocoiu

Mesajde Florin Dobre » 18 Dec 2014, 21:41

Cristi Ciocoiu scrie:Zic ca e bine sa le pui la indemana de toate, ca oricum aleg ele cel mai bine in functie de necesitati - :D

Daca nu le place un ingredient, e posibil sa nu se atinga de nimic. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA