Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stimularea cu turte .

Mesajde CATALIN » 18 Dec 2014, 21:42

SAU in disperare consuma chiar si punga....eu stiu ca cei bun papa ce nu scot afara...e putin probat ;)
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Alex Lazarica » 18 Dec 2014, 22:48

Dar am inteles de la cineva k siropul de zahar in care nu se pune si sare d lamaie la un moment dat se acreste,dar la turte exista pericolul sa se acreasca pt k nu se pune sare d lamaie in compozitia lor.
Alex Lazarica

Mesajde CATALIN » 19 Dec 2014, 06:56

sarea de lamaie...sau (in cazul meu zeama de la o lamaie) se pune pt a produce invertirea..de acrit cam greu
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde jenica67 » 19 Dec 2014, 09:39

Lazarica vezi ca te contrazici, sau vorbesti in necunostiinta de cauza. In postarea cu turta, spui ca ai fiert zaharul pana s-a invertit, asta presupune ca ai pus automat si un agent de invertire. 1 kg zahar cu 175 ml de apa, daca il invertesti, poti sa il ti pana iesi la pansie ca nu se acreste.
jenica67

Mesajde TDI » 19 Dec 2014, 10:03

Exista o proportie, mica ce-i drept si insuficientă, de invertire doar cu ajutorul temperaturii.
TDI

hranirea albinelor pe timpul iernii

Mesajde puiuws » 22 Dec 2014, 18:18

buna ziua
Am cativa stupi care au intrat in iarna cu provizii insuficiente Din pacate nu am gasit apifonda ,pot sale dau dulcofruct pentru completare ?
va multumesc puiuws
puiuws

Re: hranirea albinelor pe timpul iernii

Mesajde alin75 » 22 Dec 2014, 18:37

Spor la citit viewtopic.php?f=9&t=807
Siropul la primavara-vara.

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde puiuws » 22 Dec 2014, 19:05

alin75 scrie:Spor la citit viewtopic.php?f=9&t=807
Siropul la primavara-vara.

Numai bine,
Alin

este vorba despre dulcofruct turte.
puiuws

Mesajde manu8388 » 22 Dec 2014, 19:14

aia parca e turtita proteica. proteica bagi dupa 1 februarie si neaparat dupa un zbor de curatire. mai degraba acum fa-le turta din zahar pudra si miere. daca nu ai cumpara....
manu8388

Mesajde CORNEL V. » 22 Dec 2014, 19:34

puiuws scrie:buna ziua
Am cativa stupi care au intrat in iarna cu provizii insuficiente Din pacate nu am gasit apifonda ,pot sale dau dulcofruct pentru completare ?
va multumesc puiuws

Poti sa le dai turte dulcofruct,dar pentru supravietuire,nu pentru completare
CORNEL V.

hranirea albinelor pe timpul iernii

Mesajde Alexandru.Chisinau » 23 Dec 2014, 00:30

va multumesc puiuws

Vă salut.

Da, se cuvine în cazul dat de administrat niște turte energetice (adică fără polen, deoarece polenul va provoca ouatul mătcii). Eu ași fi făcut turtele de unul singur și i-ași fi pus ceva vitamine (praf).

Spot la muncă și iernare ușoară albinelor matale!

Cu apreciere,
Alexandru
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Mesajde lucky5strike » 23 Dec 2014, 00:38

Si eu as face propria turta, in loc de de-a gata. Dar in fine, orice e mai bine decat sa moara de foame.

Salut, Alexandru, ce fac basarabenii, cum a fost anul asta la voi?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Dila Daniel » 23 Dec 2014, 11:52

va multumesc puiuws

sa ai grije la turta,de care este.Acelasi producator face si turta energetica,si energo-proteica!
Banuiesc ca vrei sa folosesti turta energetica.Asa si trebuie acum.
Daca stii ca nu au mancare,da-le.Daca vrei sa le dai doar pentru confortul tau psihic,mai lasa-le...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde simplu » 12 Ian 2015, 12:32

Sunt un incepator care incearca sa treaca prima iarna cu cateva familii de albine. La una dintre ele, matca a fost foarte harnica in toamna si a pontat pana tarziu, ceea ce a facut ca rezervele pe care credeam eu ca le are familia respectiva sa le consume mult. Deoarece din lipsa de experienta nu am stiut sa apreciez nevoia de hrana a familiei, in decembrie i-am introdus ½ dintr-o turta cumparata de la un magazin de specialitate. Ieri, 11 ianuarie, vremea mi-a permis sa ridic capacul si sa vad daca au consumat-o. Dupa aproape o luna de cand am pus-o, mancasera doar 3-4 cm. Intrebarea este daca o mai las acolo. Daca da, dupa atata timp nu le va dauna albinelor?
simplu

Mesajde MIHAEE'E » 12 Ian 2015, 13:14

Laso acolo! Nu afecteaza deloc ! Si este timpul sa pui si la ceilalti cate o turtita energetica .... Fara proteina !
MIHAEE'E

stimularea cu turte .

Mesajde Alexandru.Chisinau » 13 Ian 2015, 01:45

simplu scrie:Sunt un incepator care incearca sa treaca prima iarna cu cateva familii de albine. La una dintre ele, matca a fost foarte harnica in toamna si a pontat pana tarziu, ceea ce a facut ca rezervele pe care credeam eu ca le are familia respectiva sa le consume mult. Deoarece din lipsa de experienta nu am stiut sa apreciez nevoia de hrana a familiei, in decembrie i-am introdus ½ dintr-o turta cumparata de la un magazin de specialitate. Ieri, 11 ianuarie, vremea mi-a permis sa ridic capacul si sa vad daca au consumat-o. Dupa aproape o luna de cand am pus-o, mancasera doar 3-4 cm. Intrebarea este daca o mai las acolo. Daca da, dupa atata timp nu le va dauna albinelor?

Vă salut.
Da, trebuie de lăsat turta în stup după cum și a scris MIHAEE'E, nici nu știți când vine un ger și o foame dă în albini că vă mănâncă turta repejor. Sfatul meu e să fiți gata pentru a mai administra turtă energetică la familiile ce au gustat din ea cât de puțin la perioada aceasta de iernare (12 ianuarie). Dacă o veți avea ca rezervă iar până la urmă se primește că nu aveți nevoie de ea, în așa caz multe nu pierdeți. Dar dacă nu veți avea turte ca rezervă la vremea de nevoie atunci a-ți putea pierde o familie întreagă de albine.

simplu scrie: Salut, Alexandru, ce fac basarabenii, cum a fost anul asta la voi?

Salutare! Mulțumesc de atenție! Scriu pe privat ca să fie fără ofense.

Multă sănătate!
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA