Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde Mircea_63 » 21 Dec 2014, 22:19

Si tu poti fi un mare zero in alte domenii, dar tot nepoliticos este sa ti-o spuna cineva. ;)

In plus... n-ai de unde sti ce cunostinte in domeniul medicinii are Teiul. Oricum o iei, ai fost cel putin nepoliticos.
Nu ne mai contram pe treaba asta. V-am rugat doar sa fiti mai... colegiali si colocviali cu totii.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Dinca Catinel » 21 Dec 2014, 22:21

Mircea_63 scrie:Si tu poti fi un mare zero in alte domenii, dar tot nepoliticos este sa ti-o spuna cineva. ;)

SUNT!!! dar tac din gura.
Dinca Catinel

Mesajde teinegru64 » 21 Dec 2014, 22:22

Eu te cred.Dar impreuna cu nea Gica am facut ceva sapaturi.Pelinul prost cules ori dozat e mai rau decat CCD.Vezi ca pe undeva a postat si reactiile adverse ale plantelor medicinale.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Dinca Catinel » 21 Dec 2014, 22:25

Cred si eu. Dar nu il culeg de pe camp si nici nu il iau de capul meu. E plin Clujul de farmacii naturiste iar UMF-ul ne da si doctori straluciti, inca. Ma mir ca pe un forum apicol tre sa conving eu oamenii de beneficiile ''naturalului'. De propolis ati auzit? :) Glumesc.
Dinca Catinel

Mesajde Mircea_63 » 21 Dec 2014, 22:28

Catinele... de off topic ai auzit?

Teiul vorbeste despre albine sau si despre albine. Tu te referi la tratamente umane. Aveti vre-un institut apicol la Cluj? :?
Mircea_63

Mesajde lucky5strike » 21 Dec 2014, 22:30

Potoliti-va mai baieti, altfel ajungem la capete sparte... si sa vad eu pe ala care ridica mana sus ca el a castigat... :roll:
---
Despre "reteta" gasita de 7 rame, aia este doar "comert la rece". Te prinde intr-o pasa proasta, dai banul... efect zero... a doua oara casti mai bine ochii. Ca acu 2 ani... efectul adjuvant varroa la produsul stim-noi-care... Ca acuma 2 luni, cand am luat si eu miere de "tei" din A****n (intra+extracomunitara) de la stim-noi-ce ambalator. Mi-a stat in gat, mai rau ca ceea din pliculete.

Vine anu nou si... pana de 1 februarie se cere turtita.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde proapis13 » 21 Dec 2014, 22:33

Dinca Catinel scrie:Cred si eu. Dar nu il culeg de pe camp si nici nu il iau de capul meu. E plin Clujul de farmacii naturiste iar UMF-ul ne da si doctori straluciti, inca. Ma mir ca pe un forum apicol tre sa conving eu oamenii de beneficiile ''naturalului'. De propolis ati auzit? :) Glumesc.

Despre pelin se poate continua la adresa de mai jos ; dar strict despre cum influenteaza albina...nu omul ;)
PELINUL-TRATAMENT NATURAL CONTRA VAROOZEI???
viewtopic.php?f=32&t=687&p=158653&hilit=pelinul#p158653
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Dinca Catinel » 21 Dec 2014, 22:33

Dl. Mircea, imi cer scuze ca ma repet, va rog cititi discutia incepand cu finalul paginii 90.
SPer ca am terminat cu discutia pe langa.
Dinca Catinel

Mesajde Mircea_63 » 21 Dec 2014, 22:38

Om bun. Din pacate si fericire totodata citesc tot sau aproape tot ce se posteaza pe forum.

App... evita sa mai pui lincuri spre vanzatori de apicole si in general vanzatori de orice. E socotit reclama. Pentru asta exista anunturi. Am inteles ca l-ai postat ca sa-ti sustii afirmatiile, dar...evita te rog.

Multumesc de intelegere. Mergem inainte, ca inainte era mai bine... :D
Mircea_63

Mesajde teinegru64 » 21 Dec 2014, 22:52

Dinca Catinel scrie:Cred si eu. Dar nu il culeg de pe camp si nici nu il iau de capul meu. E plin Clujul de farmacii naturiste iar UMF-ul ne da si doctori straluciti, inca. Ma mir ca pe un forum apicol tre sa conving eu oamenii de beneficiile ''naturalului'. De propolis ati auzit? :) Glumesc.

Sa nu mai fim copiii.DNA-ul ii haituieste pe farmacistii mari....Dar nici eu ,nici tu ...nici DNA nu va putea proba vreodata ca , pelinul.... nu a fost cules in mai....ci in septembrie.Doar e destul de amar si ala...nu?
Cine sa mai puna irascibilitatea si alte probleme la mansarda pe seama pelinului?
Asta imi aminteste de bancul cu limbricii. :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Trantorul@ » 21 Dec 2014, 23:13

7Rame scrie:
Dinca Catinel scrie:
7Rame scrie:150 de albine moarte/familie? DE CE? Ca la mine am numarat si sub 10. AAAaa, Oltenia e de vina, tine cu apicultorii, cred!

Pai am inteles ca unii nu au atatea de toate intr-un stup, din ce citeam. Vii si moarte adunate. Trist trist si pt. albine si pt. apicultori.

Catinel, ala nu-i stup, e un fel de lada, undeva la expozitie, pe un camp, sau dupa un gard.
STUP inseamna, acum, 7-8 intervale full de goanga, SUPER STUP, inseamna 9-10 intervale de goanga. Martoaga, sau mai bine-spus, cum o fac multi, "un roi de anul asta", sub 4 rame. Astea, Dadant.
Fai un calcul, cata albina e acolo, ca eu nu am reusit, sa calculez exact, niciodata! :D

Vise , vise 9-10 intervale full de albina in Romania fara unificari nici 1% din fam. existente pe teritoriu tari nu sunt asa , ca ai lasat tu 9-10 rame si s-o intins ( labartat) ghemele pe ele e alta mancare de peste ..... uitasi cand te plangeai intr-o toamna ca pe la tine canci polen si sigur or mai fost ( pe la mine is cam multe deastea) .... nu toti pot muta si alte cele .... vezi sa nu te prinda iar seceta din vara si toamna din n motive ca o sa vezi atunci familii , pana una alta mai fa la astea niste poze filme ... ( mai poti trimite si mie cate un interval de albina sau la altii mai nevoiasi cu stupi de "expozitie" daca tot te-o ajutat vremea in vara / toamna si nu vrei sa fii la "MODA" cu turtele :lol: )
Eu fac roi pe 3-4-5 rame de puiet + acoperitoare pana in 15 iunie unii , am facut si mai tarziu , pai daca ii las de capul lor crapa de foame si nu am mai mult de max 2 intervale de albina pentru iarna si alti colegi fac pe o rama de puiet si complecteaza pana la 8-9 rame numa foite si nici mancare nu le baga , asta din spusele lor , ii scris paici pe forum , pai ma pot compara io sau altii cu ei ???
Eu am luat la sfarsit de August din toti stupii buni 1 rama full de puiet + albina acoperitoare sa intaresc niste nuclee de imperechere ..... si sunt intre 5-7 rame, media ii de 6 rame bune de albina , am vreo cativa si pe 8 da puteam sa-i starng pe 7 .... aveam 1/2 sau mai bine de interval in ei daca nu luam puietul ala ... dar intr-un fel se dezvolta ce ai scris tu cu rosu iesiti din iarna si altfel din iunie in cele mai multe zone din tara , chestia ii ce vrei sa faci cu ei .... eu aia ii tin sa se dezvolte si sa mai iau rame cu puiet din ei matci de rezerva si nu-s multi la numar, nicidecum sa culeg la rapita sau salcam cu ei , floarea soarelui si tei nu am deloc ... :lol:
Or scris-o si altii inaintea mea si zona mea ii tot asa de " BUNA" , sa faci o familie teapana de capul ei dureaza 3 ani , anu asta faci roi , la anu se dezvolta si poate iei ceva si al 3-lea an incepi sa culegi de la fructiferi /rapita cu ea ( si pe urma se schimba matci la 2 ani la fam. alea tari formate si de productie care nu intra la prasila ) .... da stupari astia noi fac roi pe 1-2 rame si peste noapte asteapta sa si ia cate un cat 1/1 de miere .... , se pot face si intr-un an da .......

Doar am dezvoltat putin stai linistit nu te incinge mai poti dezvolta si tu ..... iarna-i inca lunga si nu mai vine ..... si ca sa intervii si tu mai des , ca se uita astia cu stupii de "expozitie" la tine ca la ozn-uri cand aud de 9-10 rame tapene de albina acu , unde ai stupii in SICILIA si iti roiesc in Martie ? :lol:
P.S. Inchiriez urgent rasnita si malaxor sa ma apuc de turte sa fiu si io la "MODA" , in comert e scumpe ..... ca doar am 8-10 rame tapene de albina si imi permit .... :lol:
Ultima oară modificat de Trantorul@ pe 21 Dec 2014, 23:18, modificat 1 dată în total.
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde andrei_calinescu » 21 Dec 2014, 23:16

proapis13 scrie:Intr-o zi cu soare pune mana pe carte si citeste ce se intampla in organismul albinei cand i se administreaza tratament pe baza de timol :!: ;)

Proapis, te rog detaliza, ce se intampla in organismul albinei cand i se administreaza timol?
Multumesc frumos.
andrei_calinescu

Mesajde hntrnth@mailinator.com » 22 Dec 2014, 09:04

Trantorul@ scrie:
7Rame scrie:
Dinca Catinel scrie:....
Or scris-o si altii inaintea mea si zona mea ii tot asa de " BUNA" , sa faci o familie teapana de capul ei dureaza 3 ani , anu asta faci roi , la anu se dezvolta si poate iei ceva si al 3-lea an incepi sa culegi de la fructiferi /rapita cu ea ( si pe urma se schimba matci la 2 ani la fam. alea tari formate si de productie care nu intra la prasila ) .... da stupari astia noi fac roi pe 1-2 rame si peste noapte asteapta sa si ia cate un cat 1/1 de miere .... , se pot face si intr-un an da .......
...

M-am cam convins si eu de treaba asta cu roii+matcile pe care le-am facut anul asta. Cu aceasta ocazie am ajuns sa experimentez pe propria piele ce inseamna ghemul :). Am de la mingi de volei, fotbal si in cel mai bun caz baschet. Astept cu nerabdare sa vad cum se vor dezvolta in primavara. Am mers pe ideile lui Michael Palmer in dezvoltarea stupinei(crestere matci, roi 2 in 1, cica care ajung sa treaca iarna se vor dezvolta exploziv in sezonul urmator). Vedem.
hntrnth@mailinator.com

Mesajde hntrnth@mailinator.com » 22 Dec 2014, 09:53

Mircea_63 scrie:Si tu poti fi un mare zero in alte domenii, dar tot nepoliticos este sa ti-o spuna cineva. ;)

In plus... n-ai de unde sti ce cunostinte in domeniul medicinii are Teiul. Oricum o iei, ai fost cel putin nepoliticos.
Nu ne mai contram pe treaba asta. V-am rugat doar sa fiti mai... colegiali si colocviali cu totii.

"Everyone is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid."
hntrnth@mailinator.com

Mesajde Florin Dobre » 22 Dec 2014, 09:55

7Rame scrie:...
STUP inseamna, acum, 7-8 intervale full de goanga, SUPER STUP, inseamna 9-10 intervale de goanga. Martoaga, sau mai bine-spus, cum o fac multi, "un roi de anul asta", sub 4 rame. Astea, Dadant.
...

Cred ca ne raportam doar la zona in care avem vatra cand clasificam stupii astfel. Cinste acelora de reusesc sa aiba numai STUPI si SUPERSTUPI in stupina. Cred ca se poate. Mie inca nu-mi iese. Dar, atentie, nu sunt invidios pe tema asta. ;)
La 5 rame iernate, ai mei sunt la o rama distanta de martoage. Si totusi inmuguresc frumos primavara, pana la rapita se umple bine lada. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Bambucha » 22 Dec 2014, 10:37

5 Intervale pentru salcam, 6 pentru rapita, albina si mancare de calitate + matca "boboc"! La culesurile respective se inalta stupii fara prea multa bibileala prin cuiburi.
Ce este peste va da de munca stuparului ;) Acum nu ca nu mi-as dori si eu 9 intervale, poate as "impusca" o papadie in primavara!
Buy E.U.
Bambucha

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR