Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde vulpea » 23 Dec 2014, 21:38

Pt.Tr.:inca astept scuze pentru "ranjetul" tau dela Stupul cu doua matci(solutia mentionata de mine ,cea a lui DM=doua corpuri si deasupra un cat comun)!(.. nu se exista ?..).
vulpea

Mesajde Mircea_63 » 23 Dec 2014, 21:44

vulpea scrie:admin.,pentru ce nu banezi "rosul" -pentru ca e offtopic si extrem de agresiv ?

S-a micsorat de curand echipa de moderatori. Avem nevoie de tine. Ai un loc. ;)

Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 23 Dec 2014, 21:50

Trantorul@ scrie:Mesajul era cam in asentiment cu tine doar ca nuantam niste chestiii si acu sa purcedem la ce ai scris tu mai jos MARELE APICULTOR!!! Io nu m-am considerat niciodata mare si nici nu o sa ma consider doar incerc sa spun lucrurilor pe nume unde sunt 100% sigur !

Trantorul... vin sarbatorile. Hai sa fim putin mai colegiali. Sarbatori fericite! :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Trantorul@ » 23 Dec 2014, 21:54

vulpea scrie:Pt.Tr.:inca astept scuze pentru "ranjetul" tau dela Stupul cu doua matci(solutia mentionata de mine ,cea a lui DM=doua corpuri si deasupra un cat comun)!(.. nu se exista ?..).

Daca esti cumva si proapis13 atunci ii alta mancare de peste daca nu ......... mai citeste de 100 de ori mesajul ala :lol: :lol: :lol: ..... si daca tot nu intelegi spune la cineva sa-ti traduca ce am scris io acolo si cui ma adresam !!!
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde Trantorul@ » 23 Dec 2014, 22:02

Mircea_63 scrie:
Trantorul@ scrie:Mesajul era cam in asentiment cu tine doar ca nuantam niste chestiii si acu sa purcedem la ce ai scris tu mai jos MARELE APICULTOR!!! Io nu m-am considerat niciodata mare si nici nu o sa ma consider doar incerc sa spun lucrurilor pe nume unde sunt 100% sigur !

Trantorul... vin sarbatorile. Hai sa fim putin mai colegiali. Sarbatori fericite! :D

Ai dreptate Mircea 63 de aia am si specificat ca nu mai pot inghiti multe si or fost jigniri gratuite la adresa mea da o dat-o la modu general , ai vazut ca am si intrebat daca s-o referit cumva si la mine , omu o stat logat in bara vreo 20 de min dupa care io neprimind nici un raspuns am modificat si o trebuit sa plec ....si i-am raspuns cum am si specificat ....

Asemenea!
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde vulpea » 24 Dec 2014, 08:19

Tr..:ai citit si ultima mea () sau,spre amintire =pag.8 ? cum poti sa fi sigur pe ce spui-100%,daca n-ai vazut filmuletul 72 al lui DM ? PS.sa cred ca si tu citesti de 100 ori,sau sa-ti traduci tiesi ?
vulpea

Mesajde Trantorul@ » 24 Dec 2014, 12:17

Uite Romanie cin' te-o HURUIT!!!

P.S. Sunt oameni pe aici care iti pot explica mai frumos sau mai putin frumos ce nu intelegi ( eu spre exemplu explic mai putin frumos unora ) ... doar intreaba unde ai nelamuriri .... si esti liber sa intrebi pe cine vrei!
Te-as ruga frumos sa-ti gasesti alti parteneri de "joaca"!
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde gigibecalul » 24 Dec 2014, 21:26

Zbor de curățare azi...la unii, provocat la alții (mai slabi)...până la urmă au ieșit toți, mai puțin unul, care a dat ortul...concluzie personală - prea puțină albină pentru iernare (familie decimată de varroa). Vorba unui coleg...mergem înainte!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde talex » 24 Dec 2014, 22:11

ieri si azi doua zboruri de curatire puternice. ce ma pune pe ganduri sunt petele de pe capace, iarna trecuta la zbor nu am vazut asa ceva. in interior sunt curati. sper sa mai zboare si maine. puiet n-am. au raspuns toti la apel.
talex

Mesajde nae » 24 Dec 2014, 22:24

talex scrie:ieri si azi doua zboruri de curatire puternice. ce ma pune pe ganduri sunt petele de pe capace, iarna trecuta la zbor nu am vazut asa ceva. in interior sunt curati. sper sa mai zboare si maine. puiet n-am. au raspuns toti la apel.

Toamna-iarna super blanda + nu ai puiet = nu a fost consum
''Petele'' sunt de la consum = cine l-a provocat? , aici ai o problema .
-ori hrana/multa necapacita si sau ...
-ori deranj
-lipsa matca = putin probabil la toti
-VARROA :D
Bafta !
nae

Mesajde cosming » 24 Dec 2014, 22:30

Astazi profitand de vremea frumoasa am tras o ocheada in stupi si din cele vazute incep cu cea rea:
- stup cu soclu plin, podisor fara aerisire, cu polistiren si apoi capac, urdinis mic si 5 intervale de albina avea urdinisul blocat de cateva albine moarte. Am deblocat urgent am verificat fundul stupului si cam un pumn de albine moarte. Imediat a inceput albina sa iasa la zbor. Consum mare de hrana in zona ghemului cam 6 cm de miere ramasa fata de 2/3 de rama cat am lasat in toamna. Am lasat fanta de aerisire in podisor si tocmai in ianuarie ii urez de bine cu ceva completari
- stup cu soclu plin 6 intervale albina, urdinis larg aerisire in podisor pe 1/3 suprafata nu avea albina moarta;peste podisor am pus polistiren in care am lasat decupat 5 pe 5 cm;zbor, mai ca ma uitam nu cumva sa aduca si polen. Rezervele de miere la jumatate din rame lasate 2/3 cu miere.
- stup cu plasa AV libera cam 1/3 si podisor etans cu polistiren avea cea mai activa albina. Din cele 6 intervale de albina niciuna moarta pe fund iar rezervele la jumatate.

Ca si concluzii consumul de hrana il pun pe vremea calduroasa, efortul albinei iesita la zbor si clar la jumatea lui ianuarie va trebui sa completez. Albina moarta din primul e din cauza lipsei de aer, mai intarziam cateva zile intra la profit si pierderi.
Un Craciun pe masura dragostei fata de natura va doresc cu craciunite harnice in stupi! :D
cosming

Mesajde 7Rame » 24 Dec 2014, 22:44

da, este intr-adevar seara de Ajun, dar am sperata ca multi apicultori, mai dau si cate un ochi pe forum, printre cadouri si pahare de vin.

imi permiteti, astazi, un pic de rautate, dar constructiva - ca de obicei - rezervandu-mi dreptul la replica. Pana la urma e un forum, unde ne putem expune ideile, unde putem dezbate probleme apicole. Ca sa nu fiu tocmai azi offtopic, si sa nu se ia Mircea de mine, as incepe cu cateva cuvinte legate de albine.
De la o vreme, de cand cu "vremea proiectelor" si a dezvoltarii culminate a apiculturii (cei mai batrani stiu ce stupinii aveau CAP-urile si directiile silvice, nu? dar astia nu au internet acum) a inceput sa apara o vorba intre stupari. Unii spun astazi: "mult si prost". Asta cand vorbim despre stupi.
Daca vorbim despre oameni, este alta vorba romaneasca..."prosti, dar multi!!"

Avand in vedere felul in care s-a "autosesizat" colegul nostru Trantorul, si numai pentru a veni in sprijinul recuperarii reputatiei mele profesionale de stupar, si nu de inginer, si contrar angajamentului meu luat anteriror, cu privire la postari proprii, fac totusi cateva postari calde, de astazi, ajutat fiind si de vremea de afara, destul de ingaduitoare cu interventia sumara in stupi.
Incep cu stupina. Iarna 2014-2015.
Fişiere ataşate
d.jpg
lazi, albine si calabalic
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde 7Rame » 24 Dec 2014, 22:46

Ceva albina
Fişiere ataşate
ă.jpg
a.jpg
7Rame

Mesajde 7Rame » 24 Dec 2014, 22:47

albina
Fişiere ataşate
h.jpg
g.jpg
7Rame

Mesajde 7Rame » 24 Dec 2014, 22:49

Densitate
Fişiere ataşate
i.jpg
e.jpg
densitate, satisfacatoare, cred
7Rame

Mesajde 7Rame » 24 Dec 2014, 22:50

Fişiere ataşate
o.jpg
l.jpg
7Rame

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR