Trantorul@ scrie:Ti-o zis si gicamosu ceva de vreme atunci si ai sarit in sus io nu m-am bagat te-am lasat sa te dai mare GRANDOMAN cum vad ca-ti place ....
Fii atent ce scriai in 2013 ..... MESERIASULE CU STUPI PE 10 rame acu si la anu poate o sa ii ai pe 5 ....
de 7Rame » 20 Ian 2013, 14:53
Cum toata lumea stie asta, abia de acum incep sa apara problemele in stupina.
Deocamdata toti cei 66 raspund la apel. Prin sondaj, si in functie de ceea ce am obs la controlul auditiv, am deschis 3 familii: una dintre ele, 5 intervale, la doua degete de limita de sus a ramelor, celalalte doua undeva la mijlocul ramei, ghem de 4-5 intervale, fara condens. Curatire pana acum, doar la cateva familii, cam 25% din stupina, normal, familiile medii si slabe.
Facand control auditiv cu un stetoscop, pot sa apreciez oarecum bine si pozitia ghemului in stup, de interes fiind pozitia pe verticala. Majoritatea par putin deasupra de jumatatea ramei. (rama normala). Recomand utilizarea stetoscopului medical pt controlul auditiv, se gaseste la noi in farmacii.
Sper ca vremea sa nu ne-o coaca ca in ianuarie-febr 2012, (cand stiti..cum a fost!!) si sa ma uit cu optimism spre martie-aprilie.
de 7Rame » 05 Feb 2013, 12:56
............
Si stai linistit...toti avem probleme in stupine. Daca as avea toti stupii, acum, la peste 7 intevale, undeva mult sub leatzul superior, fara umiditate si mortalitate...
ce bine ar mai fi!!!!! Macar 60 sa fie asa, si tot mi-as schimba masina anul asta..
Astea le-am luat la repezeala si is de pe topicu asta ...... ca sa vezi cat de meserias erai in urma cu un an .... MAMA TA DE APICULTORU LU PESTE , ASTA ITI ERA NIVELUL ACU UN AN SI CEVA !!! SI AI TU TUPEUL SA VII SA-MI ZICI MIE CA DUREAZA ANI DE ZILE SA .... VAI STEAUA TA!!!
Am incercat sa fiu foarte subtire avand in vedere ce ai scris tu ....... sa-ti platesc tie intrarea in stupina sau sa-ti cer explicatiii ????????![]()
![]()
IA INTEABA APICULTORIi DE PE AICI CATE EXPLICATII AM CERUT EU PE PRIVAT SI LA CINE LEGATE DE APICULTURA ??? ITI RASPUND TOT IO LA NIMENI MA!!! ASTA CA SA STII CA NU AM INTREBAT PE UNU SI ALTU SI ACU SA-TI DAU TIE PESTE NAS!!!
Cand iti roiesc stupii la greu cum sa zici ca ai matci de .... zbieri in gura mare pe aici ca ii ceva normal si esti perfect de acord cu asa ceva cand oamenii aia care or obtinut diplomele trebuiau sa-ti lase stupina cu cel putin 1 LINIE de super matci si BIBILITA mai ales in atatia ani da na e grele , avem diplome ...... sa vii sa vezi cum stau in stup matci de 3-4 -5 ani doldora de albina si cu magaziile cu miere pe ele si lipsa cules 1 luna , io nu-ti cer taxa si iti dau si explicatii daca doresti! am si scris ce procent pot obtine spre deosebire de altii din cauza la ..... daca te intereseaza ia si cauta si o sa gasesti ...
BUCKFAST se aduce pentru ca : este calma si nu prea roieste ( adica suporta niste praguri mult mai mari , ceea ce suporta si albina aia proasta de pe aici da tre sa urmaresti ani si ani si e grele pentru unii si acu vin si spun ca nu or facut altii cand ei au albine cu care or obtinut diplome da acu roiesc cu magaziile goale ) ...
Io mai tot timul am iernat intre 5-7 rar 8 rame media fiind de 6 rame , atat poate zona si eu sunt constient de asta la tine e grele nu stii tu deastea.... da daca am bagat 6 rame or iesit 5,5 in cel mai rau caz ( exceptand exceptiile) nu bag 8 si scot 5 .....
Ti-or zis-o si altii ti-o repet si eu .... FARA SA TE AJUTE VREMEA ESTI = cu zero indiferent de .....
Si am mai sesizat ceva ..... aveai 66 de unitati in primavara 2013 si luasesi deja 112 io am avut 120 de unitati in 2011 si nu am luat 112 ca nu am avut puncte ca or luat astia care nici nu aveau stupii si altii doar cu lazi goale ....si aveau control de 3 ani si canci familii or facut roi in august si ..... in fine ma bucur ca nu am luat banii aia!!! - asta asa ca o completare sa vezi cat de cinstit ai fost .... sa nu zici de unificari masica ca ....![]()
Romanie cum te HURUI ,mai zici ca lucrezi la stat adica pentru noi!!! si ca sa stii si tu tot inginer is si io !
HAi ca am plecat singur cu pianu pe scari de la 10 si .... nu stiu cat mai am pana jos da il las unde is acu!!!
P.S. Pe asta cu muscat-o nu am vazut-o decat dupa ce am trimis mesajul da iti urez sa te musti singur ..." sa fiu subtire" .... nu eu!!! Te-am intebat frumos daca mesajul ma vizeaza si pe mine , ai stat ca un (aici nu am cuvinte si sa fiu subtire ) in bara ai iesit iar ai intrat si nu ai dat nici un raspuns ......( sa fiu subtire din nou) .....
@Trantorul,
pentru ... mama si steaua, un avertisment.