Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde balu » 21 Dec 2014, 15:38

Am luat si eu o freza, dar sta nefolosita , cind am desfacut-o i-am pierdut bucsa ce tine freza, si alta n-am gasit
balu

Mesajde Augustin78 » 21 Dec 2014, 15:53

Salut.
Nu ai gasit o alt afreza identica cu ce ai cumparat?
Se poate face la un strung ceva(ma gandesc) sau sa cauti piese de schimb.
Numai bine.
Sarbatori Fericite!!!!!!!!!!
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 24 Dec 2014, 23:37

Va salut.
In primul rand "Sarbatori Fericite si La multi ani sanatosi"
Astazi am fost la tara,cald,ca dealtfel in mai toate zonele...am avut si eu ceva activitate"zbor de curatire",am mai verificat daca sunt oti prezenti...e totul OK....la nr 5 am vazut aducand chiar si polen,ceea ce inseamna ca are puiet....O fi de bine sau nu?
Sper ca si in martie sa fie toti prezenti....
La multi ani si iernare usoara.
Sanatate tuturor,apicultori sau nu. ;)
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 25 Dec 2014, 00:48

Va salut.
..24 dec 2014...https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Ng4IKTq0j4
Craciun fericit!!!!!!!!
Augustin78

Mesajde Florin Dobre » 25 Dec 2014, 00:50

La ala cu polenul trebuia sa bagi un ochi. Nu era bai asa mare daca inspectai un pic ramele...a fost destul de cald azi.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Augustin78 » 25 Dec 2014, 01:00

Craciun Fericit!!
Florin,am zis sa nu deranjez familia.....aduceau polen...nu am vazut foarte multe,dar aduceau polen....la asta am bagat o turta de beefonda cu tymol si a luat-o...dupa am bagat doua pungulite "cca 1 kg" de apifonda...am vazut ca nu au inceput la apifonda...sau nu vizibil "posibil sa ciuguleasca usor pe dedesupt"
..oricum in alta ordine de idei,sunt multumit de ei,sper si-mi doresc sa raspunda prezent si la primavara.
Astazi aveam o stare de"liniste sufleteasca" cand le-am vazut zburand....cesamai... :D sunt "virusat" definitiv si irevocabil.
Va salut dragi colegi de pretutindeni...
Craciun fericit si La multi Ani cu sanatate si realizari pe toate planurile.
Ultima oară modificat de Augustin78 pe 25 Dec 2014, 01:08, modificat 1 dată în total.
Augustin78

Mesajde Florin Dobre » 25 Dec 2014, 01:03

E remarcabil ca te abtii sa umbli in ei in prima ta iarna. :shock:
Mie nu mi-a iesit si nu-mi iese treaba asta. Pana nu rascolesc unul, nu sunt linistit.:lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Augustin78 » 25 Dec 2014, 01:08

..tot am saltat capacul si podisorul...dar nu am umblat la rame...deci...deci ...aveam ceva mancarici.. :) .dar am reusit sa trec peste tentatie.... ;)
Vreau sa le fie bine.
Augustin78

Mesajde nae » 25 Dec 2014, 16:55

Augustin78 scrie:..tot am saltat capacul si podisorul...dar nu am umblat la rame...deci...deci ...aveam ceva mancarici.. :) .dar am reusit sa trec peste tentatie.... ;)
Vreau sa le fie bine.

Am lipsa 2 matci = i-am unificat =SALVAT ; fara sa ma uit se uzau si nu prideau martie .
Am mai scos o rama-doua ...
Nu-i rau sa umblii cand trebuie si cat trebuie ; sa nu-i deschizi pt poze sau de curios dar cand albina plange pe fata stupului !?, DA
:D
La multi ani !
nae

Mesajde Augustin78 » 25 Dec 2014, 21:12

La multi ani!!!
Multumesc D-le Nae pentru sfaturi...insa am considerat ca nu e cazul sa umblu la el..poate maine daca e cald....sa ma uit putin la el.
dar daca are puiet,ce pot face sa-l ajut?Pot sa-l ajut cu putina turta cu polen,sau mai rau ii fac?..Sau se declanseaza ouatul matci(fapt ce cred ca nu e tocmai in regula...)sau sa-l las in pace?
mancare are sigur sa iasa in primavara..dar daca e nevoie mai pun turte(apifonda sau beefonda)
Sarbatori fericite si La multi ani sanatosi tuturor.
Augustin78

Mesajde nae » 25 Dec 2014, 21:28

O turta glucidica in cap nu strica ,daca nu are nevoie n-o ia ; proteicul il ia si mai greu si se poate altera + incarca rectul si nu vine soarele ''maine'' .
Sper sa n-ai puiet .
Daca ai puiet as deschide urdinisul /subarul la maxim , la 34-36* in ghem si -''X''* afara apare condensul sigur ; la FRIG e o sansa sa stagneze ...
Daca ies slab la 10-14* ai puiet daca ies masiv n-ai , nu trebuie deschis pt asta .
La multi ani .
nae

Mesajde Augustin78 » 25 Dec 2014, 21:59

nae scrie:O turta glucidica in cap nu strica ,daca nu are nevoie n-o ia ; proteicul il ia si mai greu si se poate altera + incarca rectul si nu vine soarele ''maine'' .
Sper sa n-ai puiet .
Daca ai puiet as deschide urdinisul /subarul la maxim , la 34-36* in ghem si -''X''* afara apare condensul sigur ; la FRIG e o sansa sa stagneze ...
Daca ies slab la 10-14* ai puiet daca ies masiv n-ai , nu trebuie deschis pt asta .
La multi ani .

https://www.youtube.com/watch?v=3tM3V4_ ... 5TSksN13OA aveti aici filmarea e cel pina in secunda 20..cel din plan indepartat....am vazut albine aducand polen(ieri au fost 12-14 grade) si m-am gandit ca ar putea avea puiet..plus ca astuia i-am pus o turta cu tymol(cateva sute de grame..apox 250 g si dupa cateva zile o terminase...preventiv i-am mai adaugat 1kg(mai mult sau mai putin) de apifonda(sa fie acolo...preventiv.
ceilalti nu au consumat deloc din turte.
Folie nu mai are nici un stup,am pus bucati de pres(de la bunica-mea) peste turte si peste rame....subarul este inchis"am curenti de aer unde sunt pozitionati stupii" si urdinisul aproape la maxim..
Sper sa fie in regula.
La multi ani ,sanatate tuturor.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 29 Dec 2014, 19:12

Va salut.
Incerc si eu sa postez filmele...dar nu stiu daca reusesc.

Augustin78

Mesajde Augustin78 » 31 Dec 2014, 21:12

Dragi colegi apicultori..si nunumai :D vreau sa va urez si eu un sincer..
LA MULTI ANI,SANATATE,FERICIRE si realizari pe toate planurile...
cu drag al vostru coleg Augustin.
La multi ani sanatosi!!

Augustin78

Mesajde Augustin78 » 07 Ian 2015, 12:05

Va salut.
Astazi cu ocazia Sf Ioan tin sa va doresc tuturor care poarta numele Sf.ioan si derivatele :) multa sanatate,fericire,noroc si multa putere de munca....si sunteti multi care aveti in familie....La multi ani tuturor..
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 11 Ian 2015, 00:53

Salut.
Astazi in jurul orei 12 am fost la tara la mini stupina mea...am vazut carnica la zbor si erau undeva la 7 grade(dar bate soarele in cutii) si erau cateva la zbor.
Am saltat capacele la fiecare"asta cu gandul sa completez apifonda" dar turtele sunt intacte....prea putin sau atins de ele.Eu zic ca asta ar fi bine... :D
insa...la roiul"cutia" nr 2 am gasit mai multe albine moarte..multe nu sunt dat tinand cont ca acel roi a inrat la iernat pe 3 rame si nici alea pline de albina...pot spune ca e destul de multa....sper sa-l pot numara si pe el la prezenti in primavara..in rest totul este bine.
Azi am luat o intepatura in deget :P cum am saltat presul cum am cules un ac :D ..am scos acul si am bagat degetul in zapada...sa umfal putin..insa dupa cateva ore nici nu ma mai durea intepatura si umflatura sa tras....inseamna ca incep sa ma invat cu intepaturile

Noutati prea mari nu am decat cele de mai sus....am totusi o nedumerire...am facut o precomanda de 1000 de rame din tei la cineva din craiova....insa am primit un mesaj/pont de la un coleg de pe forum cum ca aceea persoana nu ar vinde numai rame din tei...ci ar mai adauga printre ele si plop...cum se comporta ploul la rame,se deformeaza sau?
ps:comanda de rame nu e numai pt mine :D ...eu iau in jur de 500 jumatati si intregi....vreau sa ma aprovizionez caumea pentru viitor.
Pont: pe data de 7-8 feb voi fi la craiova la targ...sa iau rame..faguri si poate si ceva cuiburi de 12 rame dar in kit...voi mai veni cu inca 3 persoane...poate ne vom intalni pe acolo :D

Numai bine.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Augustin78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?