Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde State » 04 Ian 2015, 20:18

MIHAEE'E scrie:nu am de ce sa fac "reclama", ca pana la urma o sa cumpere unul si altul... o sa se mai vorbeasca pe colo si pe colo... si nu o sa fiu eu cel care are de pierdut.... si chestia cu teapa are si ea o limita..... o prinde la incepatori, da dupa lucrurile se mai schimba.
numai bine!

Daca altul inaintea ta si-o lua in freza, acum tu nu mai aveai de ce sa te plangi. ;)

Lasa sa se mai planga si altii, vorba aia....ca sunt destui. Ne-o meritam, pe bune!
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde nae » 04 Ian 2015, 20:36

MIHAEE'E scrie:tot la stupii astia mai am o problema la capace... tabla de pe capac ( la 6 stupi din 15 ) este din 2 bucati si se scurge apa pe foaia de pfl de sub tabla ....

Am tinut partea tamplarilor nu ca sunt ''virgini'' ..., crapaturile sunt in mare masura vina noastra .
Capace din 5 bucati si lemn uscat dar sufocat am cumparat si eu = sunt atins ; sau platiti pt 01.02 si livrati ''cu forta'' pe 01.05 ...
La 100 lei esti norocos ca-i primesti . ;)
nae

Mesajde Mihnea 97 » 04 Ian 2015, 20:42

Daca legat de hotii si tepari la nivel de Romania am fi luat pozitie ferm imediat dupa "revolutie" nu am fi ajuns in situatia asta , sa ne furam caciula unul altuia si sa speculam stiinta si nestiinta altuia. Probabil tu ai cumparat stupi cu bani din donatii? Si eu la inceput am cumparat stupi cu defecte care in timp sau dovedit majore , dar ulterior firma nu au mai vindut lazi de stup cu defecte.
Nu cred ca e cu suparare.
" Impotriva prostiei Zeii insisi lupta in zadar..." ( Schiller)
Mihnea 97

Mesajde MIHAEE'E » 04 Ian 2015, 20:46

nu stiu sa postez fotografii
daca asi fi pus una cu un model de stup si alta cu alt model de stup.... nu era nevoie de nici un comentariu.... orice explicatie de natura fizica er fi picat din start....
nu imi doresc sub nici o forma sa isi ia si alti teapa.... dar nici nu imi sta in caracter sa arunc cu noroi intr-un tepuitor !!!
MIHAEE'E

Mesajde nae » 04 Ian 2015, 20:49

Mihnea 97 scrie: Probabil tu ai cumparat stupi cu bani din donatii?
Nu cred ca e cu suparare.

Nu , cu bani munciti .
Chiar lucram intr-o tamplarie unde aveam tot mai putin timp si nu a fost prima data cand am luat teapa ...
Nu ma supar pe prostia mea ;) ; iubesc tineretea = muta munti .
nae

Mesajde State » 04 Ian 2015, 20:53

MIHAEE'E scrie:... nu imi sta in caracter sa arunc cu noroi intr-un tepuitor !!!

Foarte bine, bravo!
Da-l in ma-sa de tepar pana la urma, nu trebuie sa manance si gura lui ? Ne descurcam noi intr-un fel si cu clocitoarele. Mai un carton deasupra, mai o mana de pamant, or tine macar 2 ani.

PS: Data viitoare sa iei tot de acolo, ca altfel patezi caracterul. :D
State

Mesajde MIHAEE'E » 04 Ian 2015, 21:08

mai "state" ! mai
mai pot sa mai zic ceva .....
cred ca cel putin 60 % din ce cumparam, nu corespunde nici pe departe calitatii minime..... da le cumparam, fara sa mai facem reclamatii sau reclame proaste... :!:
MIHAEE'E

Mesajde State » 04 Ian 2015, 21:13

MIHAEE'E scrie:cred ca cel putin 60 % din ce cumparam, nu corespunde nici pe departe calitatii minime.....

da le cumparam, fara sa mai facem reclamatii sau reclame proaste... :!:

Pai tocmai de aceea. :D
State

Mesajde Ovidiu123 » 05 Ian 2015, 00:55

Seara`buna!Revin cu o intrebare de incepator,cat de tare afecteaza frigul albinele? :?:
Ovidiu123

Mesajde MIHAEE'E » 05 Ian 2015, 09:18

Ovidiu123 scrie:Seara`buna!Revin cu o intrebare de incepator,cat de tare afecteaza frigul albinele? :?:

Neata!
Eu ti-am mai scris " frigul nu afecteaza albinele"
Pe tine trebuie sa te preocupe " starea de sanatate si rezervele de hrana"
Un alt lucru imp il constitue pozitia si marimea geo mulumum. Ghemului
Sa fie impachetate bine, sa nu ai condens
Citeam intr- o carte si spunea ca uneori datorita frigului albina sta in ghem si powte muri de foame u mierea langa ea. Pt ca nu se deplaseaza ghemul. Da nici aasta nu trebuie sa iti creeze probleme ca au mai fost zile cu temp pozitive si albina s-a plimbwt pe rame !
MIHAEE'E

Mesajde nae » 05 Ian 2015, 11:37

Ovidiu123 scrie:Seara`buna!Revin cu o intrebare de incepator,cat de tare afecteaza frigul albinele? :?:

1- albina nu-i animal solitar , moare si vara de frig <7*
2-daca stai in ger cu un tricou pe tine rezisti 5'
3-daca stai in ger cu cojocul ciobanului si ciorapi de lana = cat vrei
4-ea face cald consumand miere/bagand lemne-n soba , cu cat soba e mai mica(ghemul) cu atat mai multe lemne = multa cenusa/excremente ;) + in cazul asta ''lemnele''/mierea sunt prea departe :(
Catalaza o ''strange'' la supapa o vreme dar nu peste plin, cand iti forfote burta uiti de rusine si scapi partul fix in casa ...
Daca te mai gadila la tergita s-un paduche...!?,sau un fotograf mandru ...
Morala =e belea .. cu frunze cu tot .
nae

Mesajde Ovidiu123 » 05 Ian 2015, 15:14

Ghemurile,destul de mici!De ce:nestiutor,neavand cine sa imi explice(practic),anul prost!Chiar daca le-am ajutat la maxim cu sirop,chiar daca le-am oferit conditiile maxime de sanatate,tot nu sunt multumit!Mortalitate,stau bine.Albine moarte foarte putine.Mancare au,inclusiv cate o turta,momentan!Impachetarea,eu zic ca am facut-o corespunzator :!:
Stima :!:
Ovidiu123

Mesajde MIHAEE'E » 05 Ian 2015, 16:28

frigul afecteaza albina?
nu, nu frigul nu afecteaza albina! frigul face bine !
cum ?!... frigul face bine !....
da frigul face bine!.... v-asi recomanda o portie de frig :lol: da nu in tricou cum zice D.Nae :D

ovide... la multi albinele, care ierneaza anul asta, sunt mai slabe ca anul trecut.....vezi proverbul cu "multumutul"..... nu exista termen de "an prost" poate " nefavorabil apiculturii
MIHAEE'E

Mesajde dragos_vintu » 05 Ian 2015, 22:06

Eu zic ca recomandat ar fi sa fie -10 grade cel putin cateva saptamani.
Cu cat e mai frig cu atat vom avea mai mult nectar in vara.
Albina nu moare de frig... moare de foame si de prostia apicultorului... dar pe cea din urma o corecteaza cat poate si ea
Assumption is the mother of all fuckups
dragos_vintu

Mesajde MIHAEE'E » 05 Ian 2015, 22:22

si cam cate sapt. zici tu ca ar fi nevoie cu temp sub -10 grd ptr a fi la vara nectar la maxim :?:
MIHAEE'E

Mesajde MIHAEE'E » 05 Ian 2015, 22:22

MIHAEE'E scrie:si cam de cate sapt. zici tu ca ar fi nevoie cu temp sub -10 grd ptr a fi la vara nectar la maxim :?:
MIHAEE'E

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR