Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde pab » 23 Noi 2011, 13:16

Ioan Guist scrie:Servus mult Bogdan!
Mai traiesti?? Bineee!

De ce includem si salcamul si teiul la pierderi?
Cu rapita pot sa cred, ca ...care nu mai este.Dar salcamul si teiul sunt in picioare si nu io taiat nimeni.

Traiesc frate, ca toata lumea, cand mai bine, cand mai prost. Pe lumea asta, traiesc si ai bogati si ai saraci, e loc pt toti. Tintesc inainte, ca asa am fost invatat, nu am loc de intors.
Revenind la problema expusa, m-am referit la zona de SE. Da, padurile de tei si salcam sunt in picioare,dar ce folos, caci mugurii florali se formeaza in anul anterior infloririi, incepand de la sfarsitul verii. Tot de atunci se acumuleaza in planta rezerve de glucide, care vor fi eliberate prin floare in anul urmator. Deci daca a fost seceta anul asta incepand din august, teoretic vom avea la anul floare mai putina si secretie de nectar la fel.
trecut. prezent. viitor. toate sunt legate
pab

Mesajde Ioan Guist » 23 Noi 2011, 13:40

Auzi ma? sper sa nu ai dreptate.Sper sa fi un ...nepriceput la faza asta.Mai greu da...eu sper.

sper sa ne aducem aminte la anul si sa comparam ce previzionam astazi.

Sanatate Pab-ule
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde cristi_vidican » 23 Noi 2011, 13:49

E clar! Anul viitor vom putea vedea daca aceasta regula, ca salcamul si teiul de anul urmator depin de ploile din toamna anterioara.
Ultima oară modificat de cristi_vidican pe 23 Noi 2011, 16:32, modificat 1 dată în total.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Adi Hodis » 23 Noi 2011, 16:12

Ioi !!! ... ce ziceti voi acilea ? ... nexam culesuri la anu´ ??? :shock:

Nea Gicaaa !!! ... da-le la gioale ... si de-o fi minciuna, numa´ sa nu zici ca ei :)

ps
sa fie una frumoasa ;) :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde gica » 23 Noi 2011, 16:37

Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiii,partial gresiti.
- 1. Mugurii cu primordiile florale pentru anul viitor la salcam se formeaza in iulie.
- 2. La tei se formeaza in anul infloririi.
Dezastru sau nu puteti vedea de pe acum daca va fi la salcam.Nu mai fac pastoral asa ca o zic public.
Sunt paduri care vor fi cu floare si paduri care vor fi fara floare sau cu floare putina cum a fost acum 3 ani.Ce se poate face?
Mergeti,luati ramuri din locul unde intentionati sa faceti pastoral (sau trimiteti prietenii localnici),puneti-le in vase cu apa la caldura si dupa cateva saptamani veti sti la fix.
Pana la primavara e timp destul,mergeti la biblioteci si cautati o carte a lui V.I.Carnu - Vremea si productia de miere aparuta prin 1965 si veti sti mult mai mult.
Nu va suparati pe mine.
gica

Mesajde gica » 23 Noi 2011, 16:39

Gata Adi,le-am zis-o. :lol: :lol: :lol:
Dar rapita pentru la anu n-o mai face nici dracu cum a fost anul asta.
gica

Mesajde Adi Hodis » 23 Noi 2011, 16:51

Uf ! ... ce bine ma simt ... ca mai e speranta. :)

Rapitza, nu-i mare bai ... oricum e nasol cu ea, stropiri, OMG, polen in mierea de salcam ... fie, nu pling dupa ea.
Dar salcamul ... imediat a´l pun la caldurica sa ... arate ce si cum o fi. :roll: :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde fanella » 23 Noi 2011, 20:14

gica scrie:Gata Adi,le-am zis-o. :lol: :lol: :lol:
Dar rapita pentru la anu n-o mai face nici dracu cum a fost anul asta.

Nea Gica rapita se poate semana si primavara dar nu prea se inghesuie nimeni sa semene.Acum trei ani am semanat un hectar de proba dar nu prea a dat rezultate, desi este adevarat nici cea din toamna nu a fost prea stralucita, iar pe cea din primavara am semanat-o dupa trecerea perioadei optime din cauza ploilor.
fanella

Mesajde pab » 24 Noi 2011, 12:02

gica scrie:Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiii,partial gresiti.
- 1. Mugurii cu primordiile florale pentru anul viitor la salcam se formeaza in iulie.
- 2. La tei se formeaza in anul infloririi.
Dezastru sau nu puteti vedea de pe acum daca va fi la salcam.Nu mai fac pastoral asa ca o zic public.
Sunt paduri care vor fi cu floare si paduri care vor fi fara floare sau cu floare putina cum a fost acum 3 ani.Ce se poate face?
Mergeti,luati ramuri din locul unde intentionati sa faceti pastoral (sau trimiteti prietenii localnici),puneti-le in vase cu apa la caldura si dupa cateva saptamani veti sti la fix.
Pana la primavara e timp destul,mergeti la biblioteci si cautati o carte a lui V.I.Carnu - Vremea si productia de miere aparuta prin 1965 si veti sti mult mai mult.
Nu va suparati pe mine.

Nea Gica, sa traiesti. Nu ne suparam pe cel de la care avem atatea de invatat, nu avem cum.
Dar, si la salcam si la tei, precum la toti pomii fructiferi si alti arbori meliferi, primordiile (mugurii florali) se formeaza in anul anterior, in vara. Nu stiu de unde a scos-o Dnu Carnu pe asta ca la tei se formeaza mugurii florali in acelasi an cu inflorirea, ca nu prea e asa, in toata lumea arborilor cu flori e invers, adica se formeaza in anul anterior.
Da, partial ai dreptate, la salcam mugurii floriferi se formeaza incepand cu luna iulie-si in iulie au fost ploi, dar rezerva de glucide se formeaza din vara-toamna, pana cad frunzele. In plus, arborii batrani au radacini adanci si nu sunt afectati rapid de seceta.
Deci sunt 2 piste de discutat, si anume numarul mugurilor floriferi pe o parte (care se formeaza in iulie anterior), si pe de alta parte rezerva de glucide acumulate de planta in anul anterior infloririi(din vara pana cad frunzele) de care depinde secretia de nectar de la anul.
Iarasi, s-a constatat o corelatie intre nr-ul florilor din anul anterior si cel prezent: adica daca anul anterior a curs de flori (nr mare de muguri florali), in anul urmator vor fi mai putini.
Noi sa fim sanatosi, natura este mereu imprevizibila si de f multe ori a infirmat diverse teorii.
Spre din tot sufletul ca teoria mea sa nu se aplice la anul.
Hai, sa nu va ajunga bidoanele la anul care vine.
trecut. prezent. viitor. toate sunt legate
pab

Mesajde Ioan Guist » 24 Noi 2011, 14:56

Nene Gica,
Freemeteo are probleme? Ca la mine crapa pietrele si ei o tin non stop cu plus. :roll: :roll:
Ioan Guist

Mesajde horia_ch » 24 Noi 2011, 15:02

Cred că bate soarele pe termometrele lor. :lol:
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde gica » 26 Noi 2011, 10:56

Ioan Guist scrie:Nene Gica,
Freemeteo are probleme? Ca la mine crapa pietrele si ei o tin non stop cu plus. :roll: :roll:

Cred ca au probleme grave.A iesit tulburelu si ori satelitii nu mai vad nimic ori operatorii au virusi.
Pentru azinoapte la mine au zis ca este 1 grad si azidimineata la ora 6 erau -5 grade.
gica

Mesajde Ioan Guist » 26 Noi 2011, 12:39

La mine dimineata e -11 si ei arata ca e plus.Sunt cu vaca rau astia
Ioan Guist

Mesajde CORNEL V. » 26 Noi 2011, 13:13

De vreo doua trei luni au luat-o pe aratura...nu prea le mai nimeresc
CORNEL V.

Mesajde dorindafi » 26 Noi 2011, 14:47

:mrgreen: de la sf. Ilie la mine nu a mai plouat. ce va fdi la anul e greu de spus :roll:
dorindafi

Mesajde mibu » 26 Noi 2011, 19:51

Ori ce s-ar intimpla nu e bine sa batem cimpii !!!
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE