Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

introducere faguri noi

Mesajde danipowsoft » 17 Apr 2011, 20:56

Am un stup pe 10 rame
Ce modalitati de inmultire recomandati?
As dori sa ii pun faguri noi la cladit si ma gineam sa mai pun un corp de stup
In cele 2 corpuri sa intercalez o rama construita si una neconstruita iar apoi sa ii inmultesc
prin punerea fagurilor intercalati fortam putin crsterea lor (in carti zice sa se puna deasupra fagurii neconstruiti)
ma gindeam sa las in partea de jos 5 facuri cu puiet si 5 noi, iar in partea de sus 5 cu miere si 5 noi (intercalati)
este prea riscant sau ar fi mai bine sa fac cum zice la carte, dar sunt sanse sa nu am faguri toti claditi...
Ce parere aveti?
danipowsoft

Re: introducere faguri noi

Mesajde Bee Happy » 17 Apr 2011, 21:53

Pune la avatar, localitatea unde e stupul ;)
Anul trecut, am fost in mare criza de rame construite. Nu aveam nici cu ce sa largesc cuibul, in prima parte a primaverii. Asa ca am fost silit sa pun foite. Imediat dupa salcie. Le-am ajutat su sirop, ca sa poata construi fagurii.
Cu greu, la inflorirea rapitei, am avut cuibul plin (9- 10 rame).
Caturile le am de 1/2. Cu ramele pentru ele a fost si mai greu. In loc de rama oarba, puneam o rama 1/2 cu foita. Albinele construiau si sub ea celule de trantori, pe care le distrugeam dupa capacire. Ramele de jumatate, care aveau si putina miere (sau nu), le-am pus intercalate in cat. De fapt nu intercalate, ci flancate de opt faguri art. :)
Inca nu e vremea sa spargi cuibul cu faguri necrescuti. Si in nici un caz nu e vremea sa intercalezi foitele si ramele de puiet.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde dorindafi » 17 Apr 2011, 22:12

danipowsoft scrie:Am un stup pe 10 rame
Ce modalitati de inmultire recomandati?
As dori sa ii pun faguri noi la cladit si ma gineam sa mai pun un corp de stup
In cele 2 corpuri sa intercalez o rama construita si una neconstruita iar apoi sa ii inmultesc
prin punerea fagurilor intercalati fortam putin crsterea lor (in carti zice sa se puna deasupra fagurii neconstruiti)
ma gindeam sa las in partea de jos 5 facuri cu puiet si 5 noi, iar in partea de sus 5 cu miere si 5 noi (intercalati)
este prea riscant sau ar fi mai bine sa fac cum zice la carte, dar sunt sanse sa nu am faguri toti claditi...
Ce parere aveti?

:mrgreen: daca in zona ta inca nu a trecut floarea de prun mai ai timp
spui ca fortzezi creshterea fagurilor daca-i intercalezi :? daca ai asha multa albina lasale sa cladeasca shi sa ocupe bine cuibul dupa care potzi pune shi catul :)
dorindafi

Mesajde danipowsoft » 18 Apr 2011, 20:51

multumesc de sfaturi, mult mai utile ca pe alte forumuri (unde se facea bascalie ca sunt incepator desi la incepatori am scris)
asta voiam sa fac la 1 mai
danipowsoft

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR