Cand m-am apucat de apicultura umblam prin toate coclaurile sa caut stupi ieftini si buni
Intr-o zi am ajuns undeva in zona de munte si am gasit cateva lazi orizontale la un pret bun
Stupii fiind aranjati sub o polata a trebuit sa-i dam la mana sa-mi aleg
La un moment dat,am vazut la unii iesind in lateral consuctori electrici,am crezut ca asa sunt legate capacele
In fine,in timpul manevrarii tipului cu care eram i-a scapat stupul pe jos,i-am dat si eu drumul sa nu-mi rupa picioarele
Sa fi vazut ce foc a luat tataie si a uitat ca era dascal la biserica si a scapat o injuratura..
- Ba,Ioane,da-o incolo de treaba,daca sparsasi becul ai belea cu mine...stii ca nu se mai gasesc !!!!
Am ramas masca,ce bec sa sparga ca eu nu vazusem niciunul
Cand am plecat m-a lamurit Ion ce si cum ; conductorii ce ii vazusem alimentau becuri de frigider vopsite in negru ce incalzeau stupul
Nu am mai tinut legatura nici cu Ion si nici cu dascalul dar nici mai multe info nu am obtinut
Deci daca dascalul avea instalatie din becuri de frigider facuta inainte de 1989 ce se putea folosi inseamna ca a dat randament la vremea ei

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...