Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde cobi » 09 Ian 2015, 10:28

geangu scrie:Imediat dupa extractia de la salcam faci un tratament... dupa inca 10 zile mai faci un tratament atat la roi cat si la familii...

Nu scrie in prospect doua tratamente la interval de 10 zile, dupa salcam.

geangu scrie: De obicei intre salcam si tei sau intre salcam si faneata sunt cel putin 2 saptamani si caturile sunt fara miere...

S-au gasit reziduri de amitraz in ceara, deci sunt sanse sa ajunga si in miere. Pana la urma, fiecare face tratamentele cu ce, cand si cum vrea.
cobi

Mesajde cobi » 09 Ian 2015, 11:00

geangu scrie:PS.Mai pune si tu mana si citeste un prospect si ai sa intelegi de ce se fac tratamentele la intervale de 7-10 zile.

Număr de tratamente: VARACHET-FORTE poate fi aplicat în cursul întregului sezon activ. Totuşi, cea mai bună perioadă, când se obţine cea mai înaltă eficacitate este cea de toamnă când nu mai există puiet căpăcit. Primul tratament se face primăvara când albinele au început activitatea normală şi va fi repetat după 7-10 zile. Se mai recomandă un tratament în luna august, după ultima extracţie de miere.
În funcţie de zona geografică şi condiţiile climatice, la începutul toamnei (septembrie şi octombrie) se recomandă aplicarea a 2 tratamente succesive la interval de 7-10 zile.
A doua administrare se face obligatoriu în absenţa puietului căpăcit.

PS OFF topic
cobi

Mesajde CRISTI M » 09 Ian 2015, 12:28

alexx scrie:
7Rame scrie:
Nicolaie Astaifoaiei scrie:
TDI scrie:Cui nu-i convine populatia la iernare, cui nu-i convine productia de pe ultimul an, sa se gandeasca foarte serios sa-si schimbe vatra. Ideal, intr-o zona fara alti stupi in jur, sau cu foarte putini stupi in jur. E solutia solutiilor, altfel pastoralul nu exista.

Oricum degeaba.
Daca ai stupi demult mor de batrani, geaba va bateti capu.
Trebuieste stupi tanari si traiesc fara sa mance atat iarna.

Am trait sa citesc si asta.
Puteti explica mai detaliat, va rog?.

......ma minunez nici eu nu am mai auzit :lol: :lol: :lol: :lol: iar de detalii no way

Bine ca suntetzi voi desteptzi . Vretzi explicatii .Mura-n gura .
Ce nu intelegi Alexx ? ca zice amul ca e bine sa nu ai matca batrana ? dar daca tu sari la gat ( si te tavalesti pe jos de ras )... ce sa mai intzelegi .
Daca aveai timp si purtai discitzii cu lumea prin targuri sau intalniri intzelegeai si anumite expresii .
Ai auzit-o peaia ca vomita stupul ? :? adica roieste
Doi oameni privesc acelas lucru dar vad doua lucruri diferite
CRISTI M

Mesajde alexx » 09 Ian 2015, 14:59

CRISTI M scrie:
alexx scrie:
7Rame scrie:
Nicolaie Astaifoaiei scrie:
TDI scrie:Cui nu-i convine populatia la iernare, cui nu-i convine productia de pe ultimul an, sa se gandeasca foarte serios sa-si schimbe vatra. Ideal, intr-o zona fara alti stupi in jur, sau cu foarte putini stupi in jur. E solutia solutiilor, altfel pastoralul nu exista.

Oricum degeaba.
Daca ai stupi demult mor de batrani, geaba va bateti capu.
Trebuieste stupi tanari si traiesc fara sa mance atat iarna.

Am trait sa citesc si asta.
Puteti explica mai detaliat, va rog?.

......ma minunez nici eu nu am mai auzit :lol: :lol: :lol: :lol: iar de detalii no way

Bine ca suntetzi voi desteptzi . Vretzi explicatii .Mura-n gura .
Ce nu intelegi Alexx ? ca zice amul ca e bine sa nu ai matca batrana ? dar daca tu sari la gat ( si te tavalesti pe jos de ras )... ce sa mai intzelegi .
Daca aveai timp si purtai discitzii cu lumea prin targuri sau intalniri intzelegeai si anumite expresii .
Ai auzit-o peaia ca vomita stupul ? :? adica roieste

Prietene daca e matca tanara mananca stupul mai putin si daca e batrana mai mult ca la asta se referea? Asta intelegi tu?...bravo nota 10 eu sunt de alta parere pentru ca matca tanara depune teoretic puiet mai devreme deci consum mai mare in perioada cand rezervele sunt pe duca si de afara nu vine nimic...si app eu inteleg doar romaneste
Ultima oară modificat de alexx pe 09 Ian 2015, 15:04, modificat 1 dată în total.
alexx

Mesajde geangu » 09 Ian 2015, 17:44

Ca sa vorbim de pierderi iarna, cauzele sunt urmatoarele:1. Boli, 2.Varooa.3.Mancare de proasta calitate sau insuficienta.4. Dispunerea gresita a rezervelor.5. Familii prea slabe.6. Alti daunatori.
Daca cineva crede ca e bine sa nu se trateze stupii cu amitraz deoarece se va contamina ceara nu are decat sa numere pierderile, tragedia este ca s ar putea sa fie dauna totala
geangu

Mesajde cobi » 09 Ian 2015, 20:04

geangu scrie:...

De unde esti?
cobi

Mesajde cobi » 09 Ian 2015, 20:40

geangu scrie:...Daca cineva crede ca e bine sa nu se trateze stupii cu amitraz deoarece se va contamina ceara

Eu tratez stupii, doar cu amitraz, dar dupa culesul de f-soarelui. Asa fac eu. Fiecare face cum doreste.

geangu scrie:.. pierderile...

0, dar mai este pana la numaratoare finala.

Sanatate.
cobi

Mesajde titico » 09 Ian 2015, 20:42

salut cristi ai mare dreptate in ultimele ierni am avut pierderi de fam.numai pt. ca au cazut matcile ,batrane si epuizate mi-am zis ca mai merg un an dar n-au mai apucat primavara revenind la subiect pana acum am o fam pierdere victima a furtisagului linistit
titico

Mesajde CRISTI M » 10 Ian 2015, 11:11

Va salut

Am 3 saptamani de cand sunt operat de hernie de disc ( reusita de 100% ), azi am reusit sa vad si eu stupii :) ... totul pare a fi in regula .
Alexx , te superi daca ne zici si noua de unde anume esti ?
Titele , albintutza e viceprimar :) , ce sef avetzi la asociatzie

zi frumoasa va doresc
Doi oameni privesc acelas lucru dar vad doua lucruri diferite
CRISTI M

Mesajde alexx » 10 Ian 2015, 11:38

CRISTI M scrie:Va salut

Am 3 saptamani de cand sunt operat de hernie de disc ( reusita de 100% ), azi am reusit sa vad si eu stupii :) ... totul pare a fi in regula .
Alexx , te superi daca ne zici si noua de unde anume esti ?
Titele , albintutza e viceprimar :) , ce sef avetzi la asociatzie

zi frumoasa va doresc

Salut!sunt din bals..sa va insanatositi repede ca acum vine primavara
alexx

Mesajde proapi » 10 Ian 2015, 16:10

Astazi pus turte la multietajati, par ok nu sunt pierderi anormale, din 80 unul fara matca, zbenguie albina pana ramane fara ea....
proapi

Mesajde almasel » 11 Ian 2015, 17:57

Plec azi dimieata de acasa cu inima cat un purice ca n-am mai dat pe la stupi de o saptamana. Ma gandeam ca ultimele zile caldute le-or fi trezit din amorteala.
La ora 9 am fost cu furtunul "in ureche". Toti prezenti, toti linistiti.
Pe la pranz cateva raze de soare si ici colo cate o albina- doua ies la plimbare. Verific la iuteala 5 familii. Mancare suficienta, inca nu este puiet. In unul gasesc un cuib de soarece parasit si ceva rosatura din rama de langa diafragma. Ma gandesc ca "ala micu'" o fi crapat cumva de frig si mi-o fi lasat pana la urma stupul in pace! Si la vreo 2 metri in fata stupului l-am si vazut... intepenit. Ma incurajez si imi spun ca pentru la toamna o sa mai cumpar vreo 2 mate si inca un soricar.
La intoarcere (25 km) intru pe la un prieten stupar. Vin fiert...
Ajung acasa. Rachie fiarta...
Hai sa traim si noi si albinele noastre.
Mai umblam la stupi peste 2 saptamani cand poate le-om da ceva de pofta, nu de foame.
almasel

Mesajde Dinca Catinel » 11 Ian 2015, 19:22

Le-am verificat astazi prin folie. Din 27 traiesc 26 (unul a murit prin noiembrie). Condens nu, turta abia s-au atins de ea la unii, la unii deloc. Ceea ce imi confirma ca fie ca le pun turta in octombrie (ca iarna asta) fie la sfarsit de decembirie -incept de ianuarie (anii trecuti), e exact acelasi lucru din pucnt de vedere al consumului ei. Diferenta e ca nu deranjez aiurea albina in mijlocul iernii. Daca este frig albina nu consuma decat f putin in perioada noiembrie-ianuarie.
Dinca Catinel

Mesajde florinapi » 11 Ian 2015, 20:16

La mijlocul iernii,efectiv complect.Mici probleme cu chitcanii,intra si prin reductoarele de 5mm inaltime.
Pana la aceasta data consum foarte mic.Sper ca lucrurile vor decurge normal si de acum in colo.
,,Morala fara expertiza este naiva,iar uneori poate fi chiar periculoasa."

Puteti vedea albumul pe foto pe SunPhoto aici : http://florinapi.sunphoto.ro
florinapi

Mesajde Florin Dobre » 11 Ian 2015, 20:45

Azi zbor frumos. Efectiv complet.
De turte nu s-au atins ca nu le-am pus...sunt ambitios. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde mausica » 11 Ian 2015, 20:48

Florin Dobre scrie:Azi zbor frumos. Efectiv complet.
De turte nu s-au atins ca nu le-am pus...sunt ambitios. :D

Norocosule 8-) la mine ploua de 2 zile si colac peste pupaza azi a mai dat o ninsoare,scurta cei drept.Sper sa se faca vreme buna sa iasa si a mele la zbor ca ar cam fi cazul :lol:
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR