Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde dragos_vintu » 11 Ian 2015, 20:50

Verificat.... Efectiv complet... unul singur a papat turta... i-am mai dat 1 kg... vedem cat il tine...
Daca nu face la fel de multa miere pe cat consuma in august il desfintez.
Assumption is the mother of all fuckups
dragos_vintu

Mesajde Florin Dobre » 11 Ian 2015, 20:51

Interesant ca nici la acest zbor nu am vazut urme pe capace. :?
Doar au scos mortaciunile afara si si-au dezmortit cartilagiile.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde nae » 11 Ian 2015, 20:57

''Toamna'' asa este ; inca nu e iarna = cu zbor din trei in trei saptamani ;)
nae

Mesajde clncatalin » 11 Ian 2015, 20:58

Nici eu nu am vazut urme pe capace, dar am vazut pe masina parcata la poarta, la 20 de metri distanta
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Mesajde lucky5strike » 11 Ian 2015, 20:58

O zi excelenta!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde 7Rame » 11 Ian 2015, 21:11

Excelenta zi!
Azi am marit primul cuib! :D
Fara nici un pic de misto, am adaugat o rama la unul, pt ca aveam albina pe 4-5 randuri pe fata exterioara a ultimei rame..Si stg, si drpta. L-am deschis sa vd daca exista puiet. Siu nu este, lucru foarte bun, pe o regina 2014 foarte prolifica. Probabil a avut tarziu in toamna, sper sa nu dea de dracu in martie, pe uzura sau paduchi.
Cred ca a roit vreunul, si s-a aciuit acolo, in lada...ca nu a gasit creanga verde! (glumesc, desigur)
poze, am jurat ca nu mai pun, sa nu se mai ia lumea de mine, dar sper ca ma credeti pe cuvant.
Ultima oară modificat de 7Rame pe 11 Ian 2015, 21:14, modificat 1 dată în total.
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde L. Apis » 11 Ian 2015, 21:14

Ieri am verificat (ascultat cu furtunul) iar cei mai linistiti prin vizualizare directa prin folie ca nu care cumva sa ma insel. au raspuns prezent toti. Astazi fiind ceva mai cald,am verificat si pe cea de a doua vatra de iernare prin folie si totul este in ordine. Dupa -22 grade sunt f. multumit. Rezerve cel putin pentru luna asta. Turte nu au mancat ca nu au avut.Poate pe la sfarsitul lunii.Sper ca pe 15 martie sa fie la fel + puietul aferent , lucru pe care il doresc tuturor.
Cu stima!
L. Apis

Mesajde titico » 11 Ian 2015, 22:04

zbor de curatire si la draganesti,cristi .insanatosire grabnica. la asociatie ne vom intalni saptamana urmatoare sa vedem ce hotaram, sanatate!
titico

Mesajde Adi Hodis » 11 Ian 2015, 23:00

7Rame scrie:Excelenta zi!
Azi am marit primul cuib! :D
Fara nici un pic de misto, am adaugat o rama la unul, pt ca aveam albina pe 4-5 randuri pe fata exterioara a ultimei rame..Si stg, si drpta. L-am deschis sa vd daca exista puiet. Siu nu este, lucru foarte bun, pe o regina 2014 foarte prolifica. Probabil a avut tarziu in toamna, sper sa nu dea de dracu in martie, pe uzura sau paduchi.
Cred ca a roit vreunul, si s-a aciuit acolo, in lada...ca nu a gasit creanga verde! (glumesc, desigur)
poze, am jurat ca nu mai pun, sa nu se mai ia lumea de mine, dar sper ca ma credeti pe cuvant.

Pffff, iar te lauzi ! ... nu te cred/em fara poze !. :lol:
Colegi, asa e ?. ;) :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde proapis13 » 11 Ian 2015, 23:08

O foto face cat o mie de cuvinte :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde clncatalin » 11 Ian 2015, 23:12

Ba eu il cred, ca la 8 rame full familia mai suporta una daca nu are incotro si nu sunt in masura a-l contrazice ca ai mei sunt mai mici anul asta. Eu insa nu i-as fi dat rama la mijlocul lui ianuarie cu 15 grade la umbra nici daca statea albina ciorchine pe exteriorul diafragmei.
La -20*C nu ai stau ele in doua straturi
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
clncatalin

Mesajde popik50 » 11 Ian 2015, 23:27

Azi am verificat si eu rapid vreo 3 stupi, provizii suficiente, iernare normala. Am gasit unul fara matca si l-au unificat imediat cu alta familie. De fapt din toamna era sigur ca matca respectiva nu mai trece iarna si totusi l-am lasat asa. Mi-am dat seama fara sa-l deschid ca nu mai are regina si cand l-am deschis s-a confirmat. Rezolvat dar din 54 am ramas cu 53, deci pierdere 1 :D
Ce ma uimeste este consumul foarte mic pana la data asta si la gerurile din ultimele saptamani.Ghemurile la majoritatea sunt in partea din fata a stupului . Va pun si poze
Fişiere ataşate
SAM_1685_opt.jpg
Locul de unde s-a ridicat rama...
SAM_1684_opt.jpg
Rama cu miere din centrul cuibului
popik50

Mesajde clncatalin » 11 Ian 2015, 23:43

Daca ai mai scoate 2 rame familia ar avea acces la mai multa mancare si ar ocupa aproape toata rama
Cu stima
clncatalin

Mesajde Ioan Guist » 11 Ian 2015, 23:53

Deocamdata nu ne putem plange de nimic.Iarna seamana cu ...iarna, toata lumea o fost la buda inainte de Craciun, e foarte bine.
Pot astepta in lada inca doua luni fara zbor si suntem fara griji.Semne bune anul are ! Albina nu prea moare.!

Hai ca vine primavara.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde popik50 » 11 Ian 2015, 23:56

Ar fi asta o optiune dar eu prefer ca ghemul sa fie mai larg si sa se deplaseze lent catre partea din spate a stupului
popik50

Mesajde clncatalin » 12 Ian 2015, 00:03

Vom avea o saptamana cu temperaturi pozitive si matcile pot incepe ponta. Daca apuca sa puna cateva celule cu puiet si ii da cateva zile de ger, moare pe ele, cu toata mancarea din spate.
clncatalin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR