Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde cobi » 12 Ian 2015, 09:47

Augustin78 scrie: Salut.
....am facut o precomanda de 1000 de rame din tei la cineva din craiova....insa am primit un mesaj/pont de la un coleg de pe forum cum ca aceea persoana nu ar vinde numai rame din tei...ci ar mai adauga printre ele si plop...cum se comporta ploul la rame,se deformeaza sau?

Mai bine comanda 100; transportul e gratuit, daca este aceeasi sursa la care ma gandesc. Plopul e net inferior, nici nu se compara cu teiul.

Augustin78 scrie: pe data de 7-8 feb voi fi la craiova la targ...sa iau rame..faguri si poate si ceva cuiburi de 12 rame dar in kit...voi mai veni cu inca 3 persoane...poate ne vom intalni pe acolo :D

Daca erati mai putini, poate ma bagam si eu cu voi pentru targ. De obicei merg la Campina, dar as mai schimba peisajul. :D
Toate cele bune.
cobi

Mesajde Augustin78 » 12 Ian 2015, 15:16

Salut.
oricum voi merge la targ...daca nu e numai tei sigur nu ridic comanda...suntem 4 persoane care am comandat cele 1000 de rame din tei..pai atunci TEI sa primesc.
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 13 Ian 2015, 23:18

Va salut.
am cateva dileme,si de caeea va rog pe cei care a-ti folosit turte sa-mi spuneti si mie cateva retete testate de dvs.
in concluzie am cateva materiale cumparate si anume
-zahar 50 kg
-1 kg drojdie care expira pe 15 feb 2015
-1 kg miere de rapita
-1 kg d emiere poliflora

am vazut ceva turte pe net si prin folosirea a 5 kg de zahar se inverteste si apoi se adauga 1.1 kg miere....insa vroiam sa folosesc si drojdia....sau sa o dau mai tarziu in sirop de zahar?
Ms si astept mesajele voastre.
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde proapis13 » 13 Ian 2015, 23:28

Ai 7 pagini de info despre cum sa folosesti drojdia in turte cu sirop si fara,spor la conspectat :!: ;)
viewtopic.php?f=9&t=1498&hilit=drojdia&start=96#p225823
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Augustin78 » 21 Ian 2015, 21:35

Va salut.
Ieri am facut si eu ceva turte....au iesit binisor..tinand cont ca e prima....e cam mult de munca..am facut febra la maini :) ...sper sa o ia...am fost astazi la stupi...sunt in regula....au turte si energetice si cate putina proteica...sau agatat de ele insa foarte slabut.
Azi a venit si comada de 4 cutii de apifonda de la colegul Cristian Chirculescu caruia-i multumesc pentru livrare.
Cam atat..deci albinele sunt in regula...sper sa pot spune asta si la primavara.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 01 Feb 2015, 20:54

Salut.
Sibare in dec. arata pozitionarea cuiburilor de iernare
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 10 Feb 2015, 22:14

Va salut.
Astazi e o zi trista..am fost la tara la stupi si.... :o stupul nr 2 a decedat...toata albina era pe fundul stupului....cateva inghetate pe faguri si cateva intrate in celule...mancare avea...am vazut cateva inghetate pe faguri cu trampa scoasa...ceva puiet capacit dar..mort.... :( ce sa mai..dezastru...i-mi pare rau de el......
Acum intrebare:
-ce sa fac cu ramele ramase,sa le bag la altii atunci cand va fi mai cald? sau NU?
E posibil dupa parerea mea.....sa fi fost putina albina...si sa fi murit de foame,avand turte si su pe leatul superior?"e posibil sa le fi uzat eu in toamna prea tare cu siropul de zahar?..nu avea inauntru mucegai..nu urme de diaree....deci?
Va multumesc mult.
ps:ceilalti sunt in regula....am vazut ca au consumat cate ceva din turta proteica..mai au..pentru o saptamana....la prima fereastra mai buna de caldura voi merge la ei sa-i iau putin la mana...sa vad ce si cum.
Augustin78

Mesajde Florin Dobre » 10 Feb 2015, 22:38

Puteai trage un clip. Era in primul rand instructiv pentru tine. Oricum nu-l mai deranjai cu nimic.
E posibil si sa-l fi lovit ceva. Zici ca era cazuta masiv pe fundul cutiei. :!:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Augustin78 » 10 Feb 2015, 23:06

Salut...
Da..era cazuta si foarte putine pe faguri/intervalele dintre cele 3 rame.....era inghetata....moarta pe faguri si cateva albine bagate in celule....am vazut cateva cu traompa scoasa"asta spune ca a murit de foame"
Ce sa fac cu ramele? Sa le bag cand va fi mai cald dupa diafragma,sa le traga sau ??/?
Augustin78

Mesajde Florin Dobre » 10 Feb 2015, 23:22

Roiul asta era pe 3 rame sau pe o rama?
Pete pe rame ai observat?
Acarieni pe albina moarta erau?
Matca ai gasit-o?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Augustin78 » 11 Feb 2015, 07:03

Florin Dobre scrie:Roiul asta era pe 3 rame sau pe o rama?..cred ca ajnsese pe o rama :(
Pete pe rame ai observat? nu am observat..a avut zbor de curatire..le vazusem la zbor..insa nu erau foarte multe..fata de ceilalti
Acarieni pe albina moarta erau?....nu m-am uitat
Matca ai gasit-o?
....nu,erau toate moarte..am cautat-o dar ce rost mai avea....
Presupui cumva sa fi ramas fara matca?
Numai bine.
Augustin78

Mesajde icXu » 11 Feb 2015, 23:31

Pacat mare, ma pun in locul tau si imi dau seama ca nu ti-a picat bine deloc... Si eu am unul care are mortalitate mare si constanta, sper sa iasa din iarna.
icXu

Mesajde Augustin78 » 12 Feb 2015, 07:01

Salut.
Sper s aiasa ceilalti cu bine..mai e mult pina la primavara...Doamne ajuta...
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 13 Feb 2015, 22:14

Salut.
Referitor la stupul care a murit....astazi am curatat ramele de albinele aflate in celule....cred ca au murit de foame...si de uzura...mancare au avut in spate..dar cred ca din cauza gerului nu au mai putut ajunge la miere...ele fiind deja foarte putine si uzate....asta este :( ..i-mi asum greseala...deacum in colo nu voi mai ierna familii sub 5 rame pline de albina sau in cazul in care am asa ceva le voi ierna obligatoriu cate 2 in cutie despartite de o diafrragma....
I-mi pare rau de ele...mai ales de matca...aceasta fiind de anul trecut...greseala de incepator.
Astazi am fost la tara dupa ora 15:30 si am facut o mica verificare fara a interveni in familie...doar de sus....am vazut ca au inceput sa consume turtele altii mai mult altii mai putin....la nr 7 carnica am vazut albina multa..asta a si consumat din turta cu tymol si din turta facuta de mine din miere protofil drojdie si miere de rapita si poliflora.....cred ca le place :D
si ceilalti au raspuns prezent si am vazut activitate pe la turtite...asta inseamna ca au puiet....astept o zi cu peste 12-13 grade si fara vant pt a face un control amanuntit.
Va multumesc pt tipul acordat...Numai bine.
Augustin78

Mesajde ves.lucian.zabrani » 13 Feb 2015, 22:19

Augustine , trebuie sa treci prin astea !!!
Face parte din peisaj !!!
Capul sus si da-i inainte cu tupeu !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Augustin78 » 13 Feb 2015, 22:31

Te salut Domnu' Lucian :D
stiu ca trebuie sa treci prin chestii din acestea,dar i-mi pare rau ca au murit din cauza mea....vreau sa u se mai repete greseala asta...am sperat ca le voi putea trece pe toate cu bine iarna.....ma gandeam"trebuia sa fac asta" sa le fi mutat in alta cutie si bagate undeva la caldura "insa nu am unde" sau macar la adapost..in fine...mergem cu D-zeu inainte..
Va multumesc pt incurajari..stiu ca toti a-ti pierdut familii de albine..dar e dureros...
Numai bine.
Augustin78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?