Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: VIDEO RADIO STUPARITUL

Mesajde modigliani » 24 Noi 2011, 00:49

modigliani

Mesajde modigliani » 24 Noi 2011, 11:42

modigliani

Mesajde modigliani » 24 Noi 2011, 11:47

modigliani

Mesajde modigliani » 24 Noi 2011, 11:50

modigliani

Mesajde modigliani » 24 Noi 2011, 19:48

Am sa incerc in seara asta sa va trezesc interesul cu emisiunea ..... CARTOON HIT !

Sa vorbim putin si despre superbele coloane sonore ce contribuie substantial la calitatea unui lung metraj de animatie .

modigliani

Mesajde modigliani » 24 Noi 2011, 19:53

Printre altele , in timp , demult , in tinerete am lucrat intr-un studio de animatie . Pana sa ajung acolo sa vad "cu ce se mananca" , chiar daca apreciam calitatea graficii din desenele animate si doar deduceam ce se intampla in spatele unei asemenea productii ..... nu stiam chiar nimic !

In paralel cu o selectie de filmulete selestate de pe coloanele sonore ale unor celebre ( si fireste - de calitate ! ) lung-metraje de animatie am sa incerc sa va povestesc cate ceva :

modigliani

Mesajde modigliani » 24 Noi 2011, 20:14

Capacitatea de perceptie a ochiului uman este de 24 de cadre / sec . Un desen animat de calitate se prelucreaza cu un minim de 12 cadre / sec ( intr-asa fel incat ochiul uman sa nu poata percepe "falsul" )

Revolutionar la acest capitol , si "parintele" lung metrajelor de animatie a fost ..... fireste ca stiti ( :D ) ..... Walt Disney !!!

A produs primul film de animatie lucrat cu 9 - 11 - 13 cadre / sec . De ce 9 - 11 - 13 si nu 10 - 12 etc ? E simplu ..... de complicat ! :lol:

Putini stiu ca un desen animat este produs , spre deosebire de-o filmare , incepand cu ..... "sfrasitul" . Mai exact se pleaca de la inregistrarea coloanei sonore . Se pleaca de la scenariu si se face inregistrarea sonora a replicilor actorilor ce stau in spatele personajelor . La premontaj se cronometreaza fiecare replica si se stabileste daca replica respectiva vine din "fundal" sau este direct expusa pe fata personajului . Asadar , in afara de miscarea-n sine pe care acesta o face se lucreaza EXTREM DE SARGUINCIOS la mimica fetei . Se lucreaza in asa fel incat buzele acestuia , grimasele , sa coincida PERFECT cu ceea ce exprima , si nu in ultimul rand sa nu existe decalaj intre mimica si sonor .

Luam expresia " WOOOW " ca exemplu : se desfasoara pe o durata de ( sa zicem ) 1 sec . La inceputul rostirii acesteia buzele sunt tuguiate , se deschid incet-incet inspre evolutia finala ( in care sunt deschise total ) si se reantorc la faza initiala . Concret : graficianul lucreaza cu castile pe urechi ascultand pana la istovire , pana la iesire din minti , dialogul-replica-sonorul pentru cadrul la care lucreaza , si cu "desfasuratorul tempo" ( in grafic ) - exprimat in zecimi de secunda - al sound-ului cadrului respectiv .

S-au stabilit deja 9 - 11 sau 13 cadre / sec ( luam exemplu montajul de 9 cadre / sec ) . La cadrul 1 se pleaca cu miscarea , la cadrul 5 avem evolutia maxima a buzelor , la cadrul 9 avem finalul . Dupa care se trece la "media" ( atat sonora cat si dinamica , grafica ) dintre 1 si 5 ... si dintre 5 si 9 . In asa fel s-a stabilit pozitia buzelor ( fireste , urmand o anumita cursivitate , o anumita coerenta ) la cadrele 3 si 7 . Dupa care , la fel , prin acelasi procedeu se stabileste miscarea cadrelor 2 , 4 , 6 si 8 . La toate astea adaugati si ..... restul de miscari pe care le are de facut personajul !!! ) . Si sa nu credeti ca e gata ! Pentru ca de la "W" catre primul "O" se poate ca intonatia sa fie oarecum prelunga ! Impune o anumita grimasa . De la ultimul "O" catre ultimul "W" se poate trecxe rapid ( Inregistrarea impune asta ) . Si atunci inseamna ca totul , DAR ABSOLUT TOTUL , este prelucrat in functie de coloana sonora . Aparent este un ..... calvar . Dar nu-i asa ! Un grafician ambitios o ia ca pe o provocare . Dupa montaj , daca respectivul cadru este "plauzibil" , cursiv , "credibil" , natural , ..... satisfactia e garantata .

Daca doar pentru ..... "WOOOW" am aratat cata munca este necesara ..... imaginati-va cat se lucreaza la un intreg film ! In "emisiunea" de astazi insa am sa vorbesc despre muzica din filme . Un alt exemplu de profesionalism il gasim in filmul de mai sus " Everybody Wants to be a Cat " la minutul 2,43 , unde pisoiul danseaza pe claviatura pianului . Si o face in asa fel incat ...... daca i-am reproduce "opera" si , fireste , cu aceeasi viteza ....... am ajunge EXACT la interpretarea respectiva !!!!! :o

Ultima oară modificat de modigliani pe 24 Noi 2011, 23:28, modificat de 2 ori în total.
modigliani

Mesajde modigliani » 24 Noi 2011, 20:22

La inceputul filmuletului astuia veti vedea perfecta corelare intre notele xilofonului si ..... tarnacoapele piticilor ! Si bineanteles , cum deja am spus , mimica acestora in perfecta corelare cu cantecul ( replicile - in acest caz ) :

modigliani

Mesajde modigliani » 24 Noi 2011, 20:24

modigliani

Mesajde modigliani » 24 Noi 2011, 20:39

Prin aceasta "emisiune"( despre care-mi place sa cred ca nu va plictiseste ) aduc un omagiu in primul rand "pionierilor" desenului animat de calitate .

Nu mai putina munca este prezenta in productii noi , cele realizate in epoca computerelor , insa acestea aduc mult facilitati inspre o realizare de exceptie .

Se cere sa fac o "escala" la superproductia Lion King : a fost primul lung metraj de animatie lucrat cu ..... 24 cadre / sec !

Doar pentru creearea personajului , intr-un amfiteatru , pret de cateva saptamani , o armata de graficieni au studiat un fraierut de pui de leu care era pus sa faca tot soiul de nazbatii si de miscari . DOAR PENTRU A GASI , PENTRU A DEFINITIVA CHIPUL ACESTUIA !!! .Odata stabilit s-a trecut la montaj . Insa-n paralel cu acesta , alta "armata" de graficieni munceau la imaginile celorlalte personaje .

Cu astea si cu coloana sonora la dispozitie s-a trecut la montaj . A fost una dintre cele mai istovitoare productii de animatie lung-metraj . Eforturile au meritat cu prisosiinta !

('He Lives in You' - ...... super piesa !!!)

[youtube][/youtube]
Ultima oară modificat de modigliani pe 24 Noi 2011, 23:12, modificat 1 dată în total.
modigliani

Mesajde modigliani » 24 Noi 2011, 20:41

modigliani

Mesajde modigliani » 24 Noi 2011, 20:49

Seria Shrek aduce in prim plan ...... muzica buna ( piese celebre ) splendid "impletite" pe scenarii antrenate sau haioase . Si este unua dintre productiile la care prioritate absoluta se pare c-a fost IMPECABILA CORELARE intre replici si mimica / grimasa :

SUPER KARAOKE !!!!! :lol:

modigliani

Mesajde modigliani » 24 Noi 2011, 20:52

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

modigliani

Mesajde modigliani » 24 Noi 2011, 20:55

Coloana sonora , miscare , grafica , ..... entertainment ! Totul la superlativ !!! Incercati sa va imaginati asta ca pe o provocare : ...... ce miscari trebuieste sa-i impunem unui ..... cioc de pinguin ..... in timp ce are de rostit " I think you better dance now !"

Ultima oară modificat de modigliani pe 24 Noi 2011, 23:34, modificat 1 dată în total.
modigliani

Mesajde modigliani » 24 Noi 2011, 21:01

Viata m-a dus inspre alte aplicatii ale graficii . de multe ori insa , ca si-n seara asta - scriindu-va despre asta , imi doresc sa mai imi pot aduce aportul la o asemenea productie , sa-mi corelez perfect personajul pe coloana sonora , sa-i confer acele miscari ce duc la deliciul publicului . Nici nu-mi pot imagina satisfactia unui grafician la aplauzele de la premiera !!!

N-a fost sa fie ...... O sa fie probabil unul dintre marile regrete ale vietii mele !

modigliani

Mesajde modigliani » 24 Noi 2011, 21:08

Una dintre cele mai greu de realizat secvente posibile ( parerea mea ) :lol: :lol: :lol: :

modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE